עבור לתוכן

זוכרים את המאמר ב emulators שהיה נגד הפנטיום 4? אז תראו מה הוא כותב עכשיו!

Featured Replies

פורסם

לחצו כאן

הכותרות של המאמר החדש: "Pentium 4: Round 4 - Pentium 4 gets my approval"

ובאותו סגנון: "How AMD blew it!"

וזה אותו בן-אדם שכתב את זה...

המאמר המפורסם ש*כמה אנשים* (הם יודעים את שמם) נהגו ללנקק אליו כל פעם כדי לטעון שהפנטיום 4 גרוע.

פורסם

אני רק מאוד מקווה שAMD קיבלו עותק של זה ושהם יתחלו להתייחס מאוד ברצינות לנושא אחרת אנחנו נחזור לימי אינטל הדקטטורית.

פורסם

מה לעשות שהחברה מתעוררת ? אינטל...

פורסם

מה אתה כ"כ מתלהב? פנטיום היה גרוע ונשאר כך, רק מהסיבה הפשוטה שרוב נתח השוק שלו בא מאנשים שאין להם מושג במחשבים שקונים פנטיום כי זה מה שהם מכירים. אנשים כאלה לא הולכים להמהיר את הפנטיום שלהם, אני מקווה שאתה מסכים איתי, ואני מקווה גם שאתה יודע שבלי המהרה את'לון אוכל את הנורת'ווד.

חוץ מזה מה אתה מגן על פנטיום כ"כ, בגלל שקנית?

פורסם

אל מי דיברת ? ולא, לא קניתי פנטיום, יש לי דווקא סלרון... אחד המעבדים הטובים כיום ביחס לכסף...

פורסם

אני איתי חכם ;D היה לי 486 ואז P100 ואחרי ה100 שלכל אחד היה P166 וזה אני קניתי k6-233 ואל ראיתי אף אחד ;D

כולם אמרו מה זה הדבר הזה מה זה AMD ?? אבל זה היה מהיר זה פשוט טס .... יש לי אותו גם היום הם אותו בורד שתומך גם בזכרונות הישנים וגם בSDRAM

ולי היה 64 SDRAM שלאף שחד לא היה ;D

בקיצור AMD RULZ !!!

פורסם

אל מי דיברת ? ולא, לא קניתי פנטיום, יש לי דווקא סלרון... אחד המעבדים הטובים כיום ביחס לכסף...

:nono: :nono: :nono:

אתה צריך להגיד אחד המעבדים הטובים כיום והוא ממש זול. ;)

פורסם

ולי יש XP 1600 ואני לא מתחרט לרגע...

אבל אינטל לאט לאט מגדילה את הפער וזה לא טוב!!

הנורטווד בהחלט לא מה שהפנטיום 4 היה, ואפילו המחירים מצטמצמים.

כבר קשה לשכנע לקוחות לקנות AMD כשהם יכולים להוסיף 200-300 ש"ח לקנות פנטיום.

אין ספק שכרגע אינטל בהובלה ומAMD לא שומעים...

אני אישית די מודאג.

פורסם

חברים אני רואה את הויכוח מנקודה אחרת לגמרי.

אדם רוצה לקנות מחשב טוב בסכם מסוים של כסף הוא רוצה לקבל את התמורה הכי טובה.

P4 הוא משלם לפחות כפול על המעבד וזכרונות ואז נשאר פחות כסף לדברים אחרים.

AMD הוא קונה מהוא שעולה חצי (בודאי לע פחות מהיר לעתים אפילו יותר מהיר למרות הבדלים של 300-400 במהירות)

וכך נשאר עם הרבה כסף לקנות את השאר ובסוף יוצא עם מחשב יותר חזק.

וזה מבלי לגעת בעניין ההמהרה.

בנוסף מה שחזק אצל AMD זה שהם שינו את הרעיון של המעבד - יש לו רק 5 שלבים של עיבוד נתונים כך שאם יש טעות ה"נפילה " להתחלה היא לא ארוכה , בעוד ש P4 יש 8 שלבים שעושה את החישוב ארוך יותר וגם מסורבל יותר.

הסיבה היחידה שAMD נופלים במהירות מאינטל זה הבדל אדיר של כסף למחקר(מה לעשות אינטל שלטו בשוק הרבה שנים).

גם לי יש חברים שקנו מחשב חדש P4 והתלהבו ואז עשינו השוואה ב PCMARK2002 ואני עם AMD 1200 מול P4 2000

שעלה 2300 דולר מקבל 3000 נק פחות 6700 מול 10000 בערך אבל לחבר יש MX400 ולי TI200 GF3

שעלה אחרי המון שיפורים חצי מזה.

אז נכון יש לו מחשב חזק יותר עם RDRAM ולי DDR266 אבל לי יש עוד כסף לקנות מחשב נייד חדש וזה ההבדל.

לא שווה כפול כסף . :AR15:

:asthanos:

אני לא מאמין שמישהו ממש חושב שP4 זה מעבד גרוע- לדעתי הוא מעולה אבל לא נותן תמורה לדולרים הרבים שהוא עולה.

לנוסה ההמהרה בכלל לא צריך להרחיב את הדיבור AMD לנצח.

פורסם

מה שכתבתי התייחס ל-iib ולא אליך.

עכשיו, אם כבר אני פה, יש לי שאלה: מה עושה את הנורת'ווד כ"כ טוב להמהרה, חוץ מזה שהוא בנוי ב-13.0 מיקרון (שלפני מה שהבנתי רק גורם לפחות התחממות)?

כי ראיתי האתר אחד, שאני לא זוכר איזה אבל היה אליו קישור בחדשות\ שלקחו t-bred ש-amd הזיגו ב-cebit במהירות 1400MHz והצליחו להמהיר אותו רק ל-1500MHz...

אז בקיצור, מה גורם לנורת'ווד להיות פצצה בהמהרות??

פורסם

א. הפנטיומים התחממו פחות מהAMD גם לפני שיצרו אותם ב0.13

ב. הוא בנוי לזה... (מהצד של אינטל)

ג. הXP כבר לקראת המיצוי של הטכנולוגיה שלו, שכבר איתנו שנתיים. (מהצד של AMD)

פורסם

תשמע אתה ממש בעסת אותי עם התשובה שלך. בכלל לא בטוח שאני מתכוון להמהיר את המחשב החדש (כשיהיה) אבל זה עדיין מבאס אותי. נגיד יש לי אתלון 1600+, 1400MHz עם קירור מעולה, לכמה אני אוכל להגיע בערך?

פורסם

יוסי, אני מסיר בפניך את הכובע ומודה בטעותי.

פורסם

אז בתור אחד שהולך לקנות מחשב חדש.

איזה הכי כדי לקנות, 1800+ של אט'לון AMD או P4 1800 או 1600 בפיצ'ר החדש של אינטל?

פורסם

אז בתור אחד שהולך לקנות מחשב חדש.

איזה הכי כדי לקנות, 1800+ של אט'לון AMD או P4 1800 או 1600 בפיצ'ר החדש של אינטל?

תלוי אם אתה מתכוון לעשות אוברקלוק. במהירויות השעון המקוריות שלהם, האת'לון מהיר יותר, אם אתה עושה לשניהם אוברקלוק אתה יכול להגיע עם הפנטיום למהירויות שעון מטורפות שלאת'לון לא יהיה סיכוי מולן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים