עבור לתוכן

מחשב חדש עובד מאוד לאט

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, אני זקוק לעצתכם.

רכשתי לפני כחודש מחשב נייד / טאבלט מדגם Asus Transformer T101HA, לאחר שנתתי את שלי (דגם ישן יותר של המחשב) לבן משפחה.

היו לי תקוות מאוד גדולות מהמחשב, שכן בניגוד למחשב הישן, מחשב זה בא עם מעבד Atom X5 שאני יודע שחדש יותר, עם 4 גיגה זיכרון במקום 2 שהיה, ועם כונן קשיח של 64 גיגה במקום 32.

מהרגע הראשון ביותר, המחשב עובד ממש ממש לאט. אפילו בדיקת מיילים וגלישה קשים לו.

האצתי מבחן Benchmark והציון מאוד נמוך. לפי התוצאות בתוכנה בה השתמשתי, המעבד חלש ביותר והדיסק הקשיח איטי. במקרה של המעבד, הוא יצא אפילו חלש ביחס למעבדים דומים. ההערה הייתה שהמהירות של ליבה בודדת מאוד איטית.

עדכנתי ביוס, עדכנתי דרייברים דרך האתר של אסוס. כלום לא עוזר. המחשב יותר איטי מקודמו, שהיה שנתיים ישן יותר.

ניסיתי לקרוא קצת, והתרשמתי שהמעבד הזה, למרות שיחסית חדש (בהשוואה לקודם), הוא איטי מאוד וחלש מאוד. בקיצור, יש לי מחשב עם חלונות 10, 4 גיגה זיכרון, שבקושי זז, כאשר לפני זה היה לי מחשב עם 2 גיגה שרץ מהר יותר.

רציתי את עצתכם. האם אפשרי לבצע אוברקלוק, ואם כן, כיצד ? (התוכנה של אינטל לא עבדה, ניסיתי. כתבה שהמודל לא נתמך). האם יש פתרון אחר? קשה לי לתאר במילים את אכזבתי כצרכן. לא ציפיתי למחשב על במחיר כזה, אבל גם לא ציפיתי למוצר כל כך גרוע.

אשמח לרעיונות.

המעבד הוא מדגם Intel Atom x5-z8350. 

תודה !

פורסם

מדובר במעבד atom חלש ביותר, אך עדיין אמור לאפשר לגלוש. יעזור אם תציין את המפרט של המחשב הקודם שנדע למה אתה משווה את המחשב הנוכחי. 

יכול להיות שיש בעיה אחרת, אולי משהו רץ לך ברקע ולוקח משאבים. נסה לראות בtask manager מה קורה בזמן שהוא איטי.

פורסם
  • מחבר

המעבד הקודם היה Atom Z3775

לא מצאתי משהו משמעותי שרץ ברקע, לא יותר ממה שבדרך כלל רץ בחלונות 10

אני לא מצליח להבין מה הטעם בייצור מעבדים חדשים שיותר גרועים מהקודמים שלהם

פורסם

ההבדלים הם בעיקר מבחינת צריכת חשמל/ חום ובליבה הגרפית. מבחינת ביצועים לא אמור להיות הבדל, לא לרעה ולא לטובה. 

ההבדל שאתה מרגיש כנראה בא מכיוון אחר, נסה לבדוק עידכוני דרייברים, ssd, אולי התקנה מחדש של מערכת ההפעלה. 

פורסם
  • מחבר

הייתכן שהליבה הגרפית חלשה יותר ?

עדכנתי דרייבר לליבה הגרפית. מה עוד כדאי לעדכן ? כדאי לעדכן את הדרייבר של הצ'יפסט ?

איך לבדוק SSD ? ברור לי שלא קיבלתי את הכונןה המהיר ביותר. האם יש גם לו משהו שניתן לעדכן ?

תודה !

פורסם

תעדכן גם צ'יפסט וגם bios - אין סיכון גדול כי יש למכשיר סוללה אבל שים לב לא לגעת בזמן העדכון.

יש לו כונן emmc שהוא אכן כנראה איטי, תבדוק עם crystaldiskmark כמה..

http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html 

פורסם
  • מחבר

בוצע. מה זה אומר ?

1.PNG

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי דיסק און קי דגם טושיבה .
כל פעם שאני מאפס אותו הוא כותב :מוגן מפני קריאה.
ניסיתי כל מני דברים שקראתי ביוטיוב לא עזר שום דבר.
נא עזרתכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים