עבור לתוכן

שדרוג זכרון למחשב נייד lenovo g560

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. 

אני רוצה לשדרג את הזכרון במחשב הישן של אישתי. 

יש לה כרגע רק סלוט אחד בשימוש ויש בו את הזכרון הבא: 

Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/291300231786

נשאלת השאלה, האם לקנות עוד אחד זהה כמו שיש בלינק שצרפתי ואז להכפיל את כמות הזכרון, או שפשוט יש לכם המלצה זולה יחסית (באיזו ה-200 שקל), לשידרוג של מהירות הזכרון ואז אקנה 2 שבבים חדשים במקום 1 זהה. 

פורסם
  • מחבר

תודה.

אם אקנה כרטיס אחד של 4 ואוסיף אותו ל2 ויהיה לי 6 זה יעבוד סבבה, או שתהיה התנגשות וחייבים  2 באותו הגודל? 

Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/272159281200

פורסם

לא חייבים להתקין שני מודולי זיכרון זהים או אפילו דומים - לא בנפח, לא בתדר, לא בתיזמונים ולא ביצרן. מה שכן חשוב הוא שהזיכרון יהיה מאותו הסוג כמו הזיכרון הקיים (במקרה הזה מדובר על DDR3) ושיהיה מסוגל לעבוד באותו המתח (כאשר מדובר על זיכרון DDR3 למחשבים ניידים בד"כ מדובר על זיכרון DDR3L שעובד במתח של 1.35V) ובכל מקרה צריך לבדוק בדיוק באיזה מתח הזיכרון הקיים עובד. כמובן שצריך לוודא שהמחשב בכלל תומך בנפח הזיכרון המיועד ושיש לו חריצי הרחבה פנויים לזיכרון.

למרות שטכנית לא אמורה להיות בעיה להוסיף עוד מודול זיכרון למחשב כזה, מעשית בהחלט יכולה להיות בעית תאימות בין הזיכרונות או בין הזיכרון החדש ולוח האם. זאת אומרת שאי אפשר להבטיח לך בביטחון שמודול זיכרון מסויים יעבוד במחשב שלך. אני תמיד חוזר על אותם הדברים, אז אני פשוט אצטט את מה שכתבתי אתמול בפורום הזה בדיון דומה לגבי הוספת זיכרון למחשב נייד:

ציטוט של smalul

1. לפני שאתה קונה זיכרון מומלץ שתבדוק אותו בכמה דרכים:

א. בדוק ברשימת הזיכרונות המאושרים עבור לוח האם שלך (אולי היא מופיעה בחוברת של המחשב) האם דגם הזיכרון בו אתה מעוניין נמצא ברשימה. הבעיה היא שלא ניתן להכניס לרשימה כזו את כל דגמי הזיכרונות הקיימים בשוק.

ב. חפש באתר יצרן הזיכרון האם הזיכרון תואם למחשב שלך. בד"כ יצרני זיכרונות מציעים כלי אינטרנטי המאפשר למצוא זיכרונות שמתאימים למחשבים וללוחות אם מסויימים.

ג. חפש באינטרנט מקרים דומים בהם אנשים עם אותו מחשב בדיוק הוסיפו זיכרון למחשב. נסה לראות אלו דגמי זיכרון עובדים ואילו לא.

2. נסה לעדכן את הביוס של המחשב - אולי ביוס מעודכן יותר יציע תאימות טובה יותר עם זיכרונות שונים.

3. אתה גם יכול לנסות לפנות ליצרן ישירות ולשאול אותם אילו דגמי זיכרון מתאימים למחשב שלך.יכול להיות שאתה צריך זיכרון העובד דווקא במתח של 1.5V או כזה בעל גיאומטריה מסויימת.(למשל 1RX8 ולא משהו כמו 2RX8).

4. חוץ מכל זה אתה יכול לנסות לגשת לחנות ולבקש מהם לנסות להתקין את הזיכרון במחשב ורק אם הוא מתאים לשלם עבורו. לא בטוח שהחנויות יאפשרו לך לעשות את זה, אבל אין לך מה להפסיד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים