עבור לתוכן

מקבל שגיאה לסירוגין CPU FAN ERROR

Featured Replies

פורסם

לאחר ריסטרט אני מקבל את ההודעה הבאה לסירוגין (50% מהפעמים)..

ביצעתי 2 שינויים לאחרונה - פירמוט, ועדכון לביוס - הבעיות התחילו לדעתי לאחר העדכון.

המאוורר של הגוף קירור נשמע כמו תמיד, אין שינויים.. ונשמע טוב. גם פיסית אני מרגיש שהוא זורק יפה את הרוח.

בכל אופן לאחר ניקוי יסודי של המאוורר + גוף קירור+ משכה תרמית מחדש, אלו הנתונים בתמונות.

*לא הצלחתי להרים באופן ידני את המהירות של המאוורר/ים, כשאני מעביר ב BIOS ממצב "שקט" למצב "טורבו" אין שום שינויים במהירות סיבוב - גם לא דרך SPEED FAN אבל זה כנראה כי אני לא מכיר את התוכנה ממש.

*גוף קירור + מאוורר (יחיד) של Noctua 

*לפי כל מיני פתרונות בגוגל הבנתי שצריך להתעלם מהטמפ' הגבוהה של "Auxtin.." זה נכון?

אשמח לעזרה, תודה רבה!

bios.jpg

bios2.jpg

bootscreen.jpg

speedfan.jpg

temp.jpg

פורסם

החשוד המיידי הוא המאוורר של המעבד.

מ AUXIN תתעלם.

איזה לוח אם יש לך ? יצרן ומודל.

פורסם

אני מעריך שהלוח מזהה מהירות סיבוב נמוכה של מאוורר כתקלה כשבמקרה שלך זה בגלל קירור טוב. אם הטמפרטורות בסדר הייתי מתעלם מזה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ivan

החשוד המיידי הוא המאוורר של המעבד.

מ AUXIN תתעלם.

איזה לוח אם יש לך ? יצרן ומודל.

ASUS Z87-A

פורסם

גורמים אפשריים:

א. מאוורר תקול. במקרה כזה אין ברירה אלא להחליף את המאוורר, במיוחד אם הטמפרטורה של המעבד גבוהה מדיי (ולא נראה שזה המקרה).

ב. בעיה בחוט של המאוורר שמדווח על מהירות הסיבוב שלו. במקרה כזה אפשר להתעלם מהבעיה.

ג. בעיה בחיבור המאוורר ללוח האם. נסה לחבר את המאוורר לחיבור אחר בלוח האם ותראה האם שם מהירות הסיבוב המדווחת תקינה. אם כן - הבעיה היא בלוח האם. אם לא - ראה סעיפים א' וב'.

ד. בעיה בעדכון הביוס. נסה לבדוק האם היו דיווחים על בעיות דומות לאנשים אחרים שעידכנו את גירסת הביוס שלהם לגירסה זו. בנוסף תמיד אפשר לנסות ולחזור לגירסת הביוס הקודמת ולראות האם הבעיה נפתרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים