עבור לתוכן

בעיית ניתוק אינטרנט (אך לא רשת) מוזרה במחשב ברשת משרדית קטנה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בתקופה האחרונה אנחנו נתקלים בבעיית רשת מוזרה מאוד במחשב מסויים במשרד. אתחיל עם פירוט הרשת במשרד:

מודם כלשהו של בזק - > ראוטר Checkpoint 620 Firewall - > בכבל רשת אחד לסוויץ TL-SG1016 - > פאץ' פאנל (אם אינני טועה) - > שקעים ברחבי המשרד (בני מאתיים, אבל זאת לא הנקודה).

מבחינת אנטי וירוס וfirewall - לכולם מותקן Bitdefender Gravityzone Endpoint, שמנוהל מרחוק - על כל המחשבים מוחלת אותה מדיניות.

כל המחשבים, כולל זה, מריצים Windows 8.1.

כל המחשבים והמדפסות ברשת עובדים בסדר גמור, ללא יוצא מן הכלל. גם ברשת הפנימית, וגם בגישה לאינטרנט. בראוטר הכל מוגדר (לדעתי) כמו שצריך. כל מחשב מקבל IP על פי כתובת MAC, ואין שום התנגשות. בסך הכל יש 7 מחשבים ו4 מדפסות, לא משהו מורכב מדי. כל הרכיבים מוגדרים לקבל אוטומטית DNS וIP מהראוטר.

הבעיה היא עם מחשב אחד ספציפי, שפעם במספר ימים, מאבד אך ורק את החיבור לאינטרנט, אך לא לרשת הפנימית. כשהוא מאבד את החיבור לאינטרנט (או מה שלא קורה לו..), לעיתים חלק קטן מאוד מהאתרים כן נטענים. החיבור חוזר אחרי כעשר דקות עד רבע שעה.

ניסיתי, בהתאם לידע שלי, ללא הועיל:

1. להחליף כתובות DNS (השמות גוגל וOPENDNS זכורים לי, אך אינני בטוח).

2. להסתכל בEvent Viewer של ווינדוס - אין ממצא חריג, לגבי ההודעה הזאת, אם כי אני לא חושב שניתן להסיק מכאן מה הגורם:

ציטוט

Warning    08/12/2016 13:45:27    Microsoft-Windows-DNS-Client    1014    (1014)    Name resolution for the name 2015.uploaded.fresh.co.il timed out after none of the configured DNS servers responded.

3. להחליף כבל רשת

4. לחבר את המחשב ישירות לחיבור אחר בסוויץ', תוך דילוג על השקע והפאץ' פאנל.

5. לפרמט (ופה באמת התחלתי להתבלבל) - ללא הועיל.

6. לאפס הגדרות BIOS.

7. להשוות למחשבים אחרים ולוודא הגדרות רשת (כל המחשבים זהים חומרתית).

8. לאפס ראוטר ומודם, ולוודא שאין התנגשות ו/או משהו חשוד בלוגים - לטעמי אין.

9. להתקין דרייברים מעודכנים לכרטיס הרשת.

אחרי שעשיתי את כל אלה, נשארתי חסר עצות ותשובות. זה קורה רק במחשב הזה, והוא אחרי פירמוט. חוץ מלחשוב על כיוון של תקלה בכרטיס רשת המובנה, מה שנשמע לי הזוי, כי הרי אין סימנים לאיבוד החיבור לרשת, רק בעיה בגישה לאינטרנט, אין לי כל כך רעיונות.

אני אשמח לספק כל לוג ותיעוד שיכול לעזור להבין את הבעיה.

תודה רבה,

נעם.

נערך על-ידי EagleX

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים