עבור לתוכן

הכירו את הבקר שיהפוך את ה-microSD הבא שלכם למהיר וטוב יותר

Featured Replies

פורסם

חברת Silicon Motion לא מבזבזת זמן, ומכריזה על בקר אחסון ראשון שתומך בתקן ה-SD 5.1 החדש, ובתקן הביצועים המשופרים A1 Performance

לכתבה

פורסם

מה זה אומר מבחינת מה אפשר לעשות עם זה תכלס? איפה המיהרות הזו עוזרת? אני מניח בדברים כמו צילום של סרטי ווידאו ב4K? אבל זה כבר קיים. יש מצלמות שמלצמות ב4K? אז אוליי באיכות יותר גבוהה? או שהמצלמות 4K מתבססות על אמצעי איכסון אחרים?

פורסם

ממה שהבנתי זה צריך להופיע בבקר שקורא את הכרטיס(ון) , וגם בכרטיסים חדשים. אז "כבר ממחר" זה עוד .. חצי שנה ? בכל מקרה טוב שתהיה חלופה ל eMMC , גם אם היא "חיצונית"

פורסם

שערוריה. תראו איך מצליחים להכניס נפחים גדולים וביצועים טובים לחתיכת פלסטיק/מתכת/סיליקון כל כך קטנה. עכשיו תחשבו כמה מתכות ורכיבים יש בהרדיסק ומשקלו העצום. למה הרדיסקים עדיין קיימים? מבחינה משאבית, מכל בחינה! (חומרים, כוח אדם, וכל שאר העלויות הייצור והשינוע) הרדיסק עולה לייצר פי כמה מכמה צ'יפים קטנטנים. ולא באמת חייבים צ'יפים קטנטנים, אפשר להסתדר גם עם הדפסת צ'יפים פחות ממוזערים ועדיין להשיג עליונות אסטרונומית מול הרדיסק.

פורסם

באמת? מי אמר לך שהרד דיסק יותר יקר לייצר?

אוליי המפעלים שמייצרים את הציפים האלה הם ענקיים ויקרים? הריי צריך להכין אותם בטח בדיוק הרבה יותר גבוהה ובטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת מהרד דיסק.

זה כמו שתגיד שטלווזיה שטוחה צריכה להיות יותר זולה מטלווזיה CRT בגלל שהנפח שלה יותר קטן...

פורסם
ציטוט של Sargon

זה כמו שתגיד שטלווזיה שטוחה צריכה להיות יותר זולה מטלווזיה CRT בגלל שהנפח שלה יותר קטן...

טלוויזיה שטוחה באמת יותר זולה לייצור מטלוויזיה CRT...

 

 

פורסם

יכול להיות שההשוואה לא מתאימה במקרה הזה...

אז מאיפה אתה יודע שהרד דיסק יותר יקר לייצר מSD CARD?

אם כך זה אומר שמוכרים לנו SD CARD באלפיי אחוזים מעל למחיר הייצור.

אוליי גם יותר ייקר להנדס את הכרטיסי זיכרון... העלות היא לא רק החומרים בשביל לייצר את התוצר הסופי.

זה כמו שתשאל, למה לא מייצרים ישר SD CARD של 10TB, הריי זה בסך הכל חתיכת פלסטיק וסיליקון... בשביל מה לעבור את כל השלבים באמצע...

כי קשה להנדס את הדברים האלה.

פורסם

אתה חושב שכל מה שקיים וקורה זו הוכחה לכך שכך הדברים אמורים להיות?

כמה פעמים נכנס שחקן חדש ושינה את כללי המשחק?

והראה לכולם שהמציאות מסוגלת לתמוך בהגיון כלכלי אחר?

 

אני מאמין שכבר עכשיו יצרן זכרונות גדול יכול לשבור את השוק ולהפוך את המציאות אם רק ירצה.

והסיבה שזה לא קורה היא לא כי הרדיסקים עולים פחות לייצר מSSD, היא כי אפשר לעשות יותר כסף מזכרונות בשיטת המדרגות האיטית.

זו לא שאלה של כמה עולה לייצר, אלה כמה אפשר לחלוב את הפרה.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

כן אבל לחלוב את הפרה זה שיטה לגטימית.

גם חברה כמו מיקרוסופט יכולה לרדת מגדולתה... כל חברה גדולה יכולה ליפול לכן היא צריכה למקסם רווחים על מנת לצבור כמה שיותר הון לרגעים יותר קשים. ככה זה.

זו שיטה לגטימית.

כמובן שעדיף שלא יהיה מונופול כי אז באמת החברות יכולות לעשות מה שבא להם אפילו אם זה מוגזם.

פורסם

ומציאות זו בה תאגידים מעכבים בכוונה קידמה ודוחפים לנו הרדיסקים שעולים לייצר יותר מSSD, היא לא שערוריה?

 

פורסם

יכול להיות שהעלות הישירה של יצור SSD אחד היא נמוכה מאוד אבל זה מתעלם לחלוטין מכל מה שקורה מסביב.

להקים מפעל יצור לפלאש זה השקעה של כמה מיליארדים, מעבר לזה המו"פ גם הוא יקר ומסובך ובסוף צריך להחזיר את כל ההשקעה ולהרוויח לפני שיוצא הדור הבא של תהליכי היצור כי אז צריך שוב לבנות מפעל חדש. הגענו היום לזה שיש אולי רק 3-4 חברות שמסוגלות לעשות את ההשקעות והפיתוח כדי לייצר פלאש בטכנולוגיה מודרנית, העובדה היא שיצרני הזכרונות הקטנים לא הצליחו להיות תחרותיים ולהשאר בשוק וגם הענקיות שנשארו עושות ביניהן הסכמי שיתוף טכנולוגיה כדי לחסוך חלק מהשקעות הפיתוח. אם מה שאתה מציע היה אפשרי היית רואה את החברות הקטנות מורידות מחירים ופורחות אבל תכלס ההשקעות הנדרשות גדולות מדי ואפילו להתקיים בקושי הן לא הצליחו ונמכרו או נסגרו. אולי עוד 10 שנים כשכל הפטנטים בתחום יגמרו והטכנולוגיה תהיה גנרית לחלוטין אז נראה מחירים הרבה יותר נמוכים אבל כל עוד המכירות צריכות לתמוך בהמשך מרוץ החימוש הטכנולוגי היקר הזה אל תצפה שהמחירים יפלו לרצפה.

 

מה שאני מנסה להגיד זה שהמחיר הגבוה הוא לא בגלל שמישהו מנסה לעכב את הקידמה אלא בגלל שהרווחים של היום צריכים לממן גם את פיתוח ויצור הדור הבא של הקידמה, אז כן יכולה אחת החברות להחליט למכור היום בזול ואולי בטווח המאוד קצר אפילו להרוויח אבל זה יהיה על חשבון העתיד שלה וכשעוד 3-4 שנים למתחרות שלה יהיו מוצרים חדשים היא תשאר מאחור וכל מה שישאר לה לעשות זה לסגור את הבסטה.

 

מצד שני אולי בסוף נראה שנכנסת בכלל טכנולוגיה אחרת כמו xpoint ותחליף את כל הפלאש הזה אבל בינתיים זה מה יש.

פורסם

אתה לא טועה, אבל זו לא כל התמונה.

יש קומפליקציות נוספות שמקשות על ירידת מחירים.

שוק הזכרונות עצום ומגוון.

קשה להצדיק מחיר זול לצ'יפ אחד, בעוד אתה מוכר במחיר גבוה צ'יפ עם הרבה פחות קיבולת לענף אחר.

וכך בתוך כל עולם היחסיות הזו נוצר מצב בו יש המוני מעכבי ירידות חדות, ואפילו מעודדי עליות.

 

אבל עזוב את כל זה.

מה שצריך להבין זה שהציבור לא צריך SSD עם הצ'יפים הכי ממוזערים.

הוא צריך SSD בגודל של HDD 3.5 אינץ' עם ביצועים טובים ומחירים זולים.

שישתמשו בטכנולוגיות קודמות.

שישלבו צ'יפים של ננומטר מדורות קודמים.

זה מספיק טוב כדי להפיק את מה שדרוש למוצר טוב וזול.

מה שמבטל את הטענה שצריך להחליף פס ייצור כל שנה שנתיים.

וזה גם לא מעלים את ההכנסות הדרושות לפיתוח דורות חדשים ממוזערים, כי זה לא בא להחליף שום דבר חוץ מהרדיסקים.

 

אני חושב שיש הזדמנות לחברות/תאגידים להם עדיין אין חלק בענף או יש חלק קטן מאוד, לבוא ולעשות מחטף.

הגודל הפיזי לא רלוונטי בכוננים חיצוניים ומחשבי DESKTOP ושרתים.

יש מקום מעל ומעבר להכניס כמה ואיזה צ'יפים שרוצים.

לא הייתי מתנגד לקנות אפילו כונן "SSD 5.25 שמורכב מגזיליון צ'יפים זולים משולבים עם בקר תמנוני.

 

ואולי זה יקרה בשנים הבאות.

כשיתחילו להבין שאפשר לעשות שימוש יצירתי בטכנולוגיות של דורות קודמים ולהפיק איתם מוצרים מוצלחים מאוד.

ואז אולי נתחיל לראות SSD זולים עם נפחים גדולים במחירי הרדיסקים, להם ביצועים לא הכי טובים אבל רוצחים את אלו של ההרדיסקים מכל בחינה.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

לא. כמו שלא תדרוש ממרצדס למכור את המכוניות הכי מתקדמות שלה במחירים של המכוניות הכי זולות....

מה הטעם כל הזמן לשפר את המוצר שלך אם ככל שתעשה מוצר טוב יותר ככה אתה תרוויח פחות כי הקפיצה תהיה יותר גדולה אבל אתה תמיד תדרוש שימכרו את המוצר הכי מתקדם במחיר הכי נמוך.

תחשוב בכרטיסים של NVIDIA שבמקום שיעשו סידרה שלמה של כרטיסי ביניים וכרטיסים חלשים\חזקים הם יוציאו רק את הכרטיס הכי חזק במחיר של כרטיס ביניים?

מה ההגיון בזה?

 

פורסם

מה אתה מבלבל במוח.

הם יכולים להוציא מגוון מוצרים עם נפחים שונים וביצועים שונים במחירים שונים, ועדיין לספק אלטרנטיבה ראויה שתשלח את כל תחום ההרדיסקים למוזיאון ההיסטוריה.

כונן SSD בנפח גדול ומחיר זול אינו תחליף לSSD בנפח קטן עם ביצועים ללא גבולות.

להיפך, החידוד של שני התחומים יאפשר להתמקד בדיוק במה שהצרכנים רוצים ולשמור על הדואליות שקיימת כיום של כונן מערכת הפעלה ותוכנות מול כונן נפח גדול לאחסון.

פורסם

אוליי זה כבר קיים היום? פשוט תקנה כונן SSD ישן יותר? ועד כמה שידוע לי נפחים גדולים בSSD זה עדיין בתחילת הדרך...

מי אמר לך שאפשר לייצר כונן SSD בנפח גדול בביצועים נמוכים? אוליי זה לא ממש הגיוני כי יש קשר בין נפח הכונן לביצועים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים