עבור לתוכן

האינטרנט תקוע בממ"ד ומסרב לצאת

Featured Replies

פורסם

היי,

עברתי לדירה שכורה בה נקודת האינטרנט של הוט היא בממ"ד, שם מוצב ההוטבוקס ואליו ומחובר בכבל המחשב הנייח שמשמש לגיימינג, בהמשך יחובר גם WD My Cloud לטובת שיתוף קבצים ברחבי הבית.
ההוטבוקס גם משמש כרגע כנתב ה WIFI היחיד בבית ובסלון יש לנו אות בעוצמה סבירה, ובחדר שינה כמעט ואין קליטת WIFI.

הייתי רוצה לשפר את האות בסלון על מנת שאוכל להסטרים HD למכשירים ששם, ובנוסף לשפר כך שבחדר השינה יהיה קליטה סבירה (אין צורך להסטרים שם).

מאחר ואין ברצוני להריץ CAT או להעביר את ההוטבוקס, האופציות שאני בוחן הן:

1. הוספת WIFI Extender (עלות 150-200 ש"ח כנראה)
  2. העברת רשת דרך החשמל מהממ"ד אל הסלון ושם להציב Access Point (עלות 350-400 ש"ח כנראה) (חשמל חד פאזי בבית)
  3. העברת רשת דרך Coax הממ"ד אל הסלון ושם להציב Access Point (עלות לא ידועה) (קיימת נקודת הוט פנויה בסלון, אין לנו שירותי טלויזיה)
  4. כל רעיון אחר שתציעו.

מצאתי כתבה מצוינת על נושא הרשת דרך Coax אבל אני רוצה לוודא אם אפשר להציב את זה על אותה נקודה של ההוטבוקס. האם מה שיווצר הוא בצד אחד חיבור של קיר-(קואקס)->מפצל-(קואקס)>הוטבוקס-(CAT)>מפצל ובצד השני מכיוון שאין שם ציוד קיים יהיה קיר-(קואקס)->מפצל-(CAT)>מכשיר AP. בנוסף אני חושש מנושא העלות, ושזוהי טכנולוגיה חדשנית על כל המשמעויות של זה.

אשמח לדעתכם מה הפתרון העדיף, ביחוד בהתחשב בכך שהצורך העיקרי הוא הסטרמה לאזור הסלון סרטי HD.

תודה

נעם

פורסם

הפתרון הכי טוב שלך הוא כנראה 2. 

לא הייתי מוסיף Extender לאות חלש מהממ"ד.. ולהעביר רשת על COAX זה בעיקרון משהו שהוט עושים בעצמם במקרה הצורך, למי שיש שירותי טלויזיה שלהם, מעבר לזה העלות עד כמה שאני יודע תיהיה גבוהה יותר ולדעתי לא כל מתאם יתאים, לא לשכוח להרכיב פילטר בכבל ה-COAX שנכנס לדירה.

פורסם

כמי שכתב את הסקירה שציינת בלינק, אין ספק שפתרון 3 עולה על כל היתר ביציבות, אמינות ומהירות.

פורסם
  • מחבר

אז הלכתי על אופציה 2, קניתי מתאם רשת חשמל TP-Link TL-PA4010 500Mbps (שאפילו שכתוב עליו 500מגהביט, הוא בעל חיבור את'רנט של 100 בלבד, מגוחך) ולאחר שחיברתי הוטבוקס בצד אחד ולפטופ בצד שני, הכל נראה טוב ולאחר כמה בדיקות נראה שהוא מעביר מידע במהירות עקבית של 85מגהביט. 

עכשיו מה שנותר לקנות הוא מכשיר אשר יתחבר למתאם רשת חשמל ויקשר בין המכשירי WIFI לבין ההוטבוקס אשר ימשיך לתפקד כנתב.
אני מאמין שהדבר החכם לעשות הוא לנטרל את הרדיו האלחוטי של ההוטבוקס שנמצא בממ"ד כי אין בתוך הממ"ד מכשירים שצורכים WIFI, אבל ההוטבוקס ימשיך לתפקד כראוטר ושרת DHCP וכו'.
כאן אני צריך את עזרתכם. מהו המכשיר שאני צריך? "ראוטר" או "Access Point" ? ומה ההבדל

לדוגמה TP-Link TL-WA701ND nLITE 150Mbps מוגדר כ "Access Point"

ו ה TP-Link TL-WR740N nLITE 150Mbps מוגדר כ"ראוטר"

1. מה אני צריך

2. מה ההבדל בין ההגדרות? 

3. אולי עדיף משהו אחר?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים