עבור לתוכן

Asrock H170M Pro4 עם מעבד i5 6500 לטווח ארוך

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב!

כרגע אני בהתליכי יצירת מפרט למחשב חדש, המיועד לשרת אותי 7 שנים לפחות (הקודם, עם מעבד Q9400 פרש לא מזמן), עם חלקים אמינים כמה שיותר לטווח ארוך.

המעבד ככל הנראה יהיה i5 6500 או 6600, הכרטיס יהיה MSI GTX 1060 6GB (ל 3-4 שנים), שכרגע עולה 1220 באמאזון, וספק SS S12G 450W. שאר החלקים פחות קריטיים.

הלוח המתוכנן היה Gigabyte B150M-D3H, שכולל 5 מייצבי מתח אבל את כל הפונקציות שאני צריך.

כרגע באמאזון ה Asrock H170M Pro4, שכולל 7 מייצבי מתח (6 לפי הפרסום, אבל לא לפי התמונות), יוצא לי טיפה יותר זול מהגיגבייט [בישראל] אם אזמין אותו ביחד עם הכרטיס.

מה שמפריע לי היא האמינות - אחוז תלונות ה RMA גבוה משמעותית יותר מאשר עם הגיגבייט, ובאופן עקרוני אני לא מכיר את האמינות של אסרוק.

האם יש סיבה להעדיף אותו על פני הגיגבייט? לא מתוכנן שימוש ב RAID.

אציין שבמחשב הקודם, ששירת אותי 7 שנים, יש לוח EP43-DS3L, שכלל 'רק' 4 מייצבי מתח, ושרד OC ל Q9400 במשך 7 שנים *, ועדיין עובד. אז אני די סומך על האמינות של גיגבייט.

*המתחים היו לא יציבים בשיט, והיה VDROOP מטורף במאמץ, אבל התפקוד של המערכת היה תקין. זאת הסיבה בעצם שאני בכל זאת נוטה ליותר מייצבי מתח.

מה דעתכם?

תודה.

פורסם

היי

לא הבנתי כלום.

אתה רוצה מחשב או מייצב מתח ?

ושכחת פרט אחד חשוב - חלפו שבע שנים !

אני פשוט מניח שגם בלוחות אם השתנה דבר או שניים .

פורסם

אהה, ותבקש להעביר את הדיון לפורום לוחות אם ומעבדים, שם זה שייך יותר.

פורסם
  • מחבר

זה כבר פורום לוחות אם ומעבדים...

בגלל שחלפו 7 שנים אני שואל כאן האם שלבי יצוב המתח האלה משנים משהו.

אם היה מדובר על אותה תקופה הייתי קונה את האסרוק בלי לשאול בכלל.

פורסם
ציטוט של Ooga

זה כבר פורום לוחות אם ומעבדים...

1+

שמע, כל לוח לגופו.

אם יש הרבה תלונות על אסרוק ....

אף על פי שזו חברת בת של אסוס....

וחוץ מזה, לדעתי עדיף לקנות בארץ, בכלל לא בטוח שלוח הבא ( לא משנה איזה ) יחזיק כ"כ הרבה.

נכון שהרבה השתנה בשבע שנים, אבל לא הכל לטובה :)

פורסם
  • מחבר

עם כל הפיצ'רים של ההגנה שהוסיפו ללוחות והם לא ישרדו כמו הקודמים? זה יהיה מבאס.

האמת שלא מזמן הרכבתי מערכת עם B150M-HD3 (לא D3H) והוא נראה לוח די עמיד. אבל שם יש רק 6100 והוא מיועד לשימוש ביתי רגיל.

דבר נוסף שנזכרתי בו - הלוחות של GB לא תומכים ב XMP, ובזכרונות שאני מעוניין לקנות ההפרש בתזמונים לא קטן (CL13 עם XMP, בלי CL15).

או שגם בלוחות של GB אין בעיה להוריד את התזמונים ידנית, בלי להפעיל XMP?

בתור דוגמא - במערכת שהוזכרה למעלה, הורדתי ידנית תזמונים מ 15-15-15 ל 14-14-14, אבל למרות שהזכרון ב XMP עובד ב 13-13-13, חששתי להגיע לשם ידנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים