עבור לתוכן

מחשב בקופסת קרטון מבוסס יוניקס

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי היה מחשב ישן שלא עבד כבר שלוש שנים, אז הוא החליט לנתח אותו. באתי אליו וחשבנו לנסות לפרק את כל החלקים מהמארז, לנקות את כל החלקים מאבק ולחבר על קרטון רק את החלקים הנחוצים כדי לבודד משתנים. אחרי שחיברנו הכל וראינו שזה עובד (היינו בשוק) חבר שלי שאוהב לתכנת חשב להורד אליו Manjaro (סוג של לינוקס) ולהפוך את המחשב לשרת לבית שלו וגם למחשב ניסויים. הוא מתכנן להריץ עליו כל מיני מערכות הפעלה מבוססות יוניקס, לקמפל אפליקציות שהוא יוצר ועוד.

הנתונים של המחשב: פנטיום עם שתי ליבות שרץ במהירות של 2.7GHZ  

שתי גיגה ראם DDR2

לוח אם של gigabyte 

320 גיגה HDD

מארז קרטון

מצתער שאני לא זוכר דגמים מדויקים, ואיזה ספק כוח, פשוט המחשב אצלו.

בעתיד הוא הולך לעשות למחשב כמה שדרוגים. משחה תרמית חדשה, 8 גיגה ראם, ו-ssd

הנה תמונה של המחשב (הספק כוח למטה)

4e9b1af2-79f4-4e01-8789-913c14967364.jpg

פורסם

נתונים "יבשים" של דרישות חומרה למערכת לינוקס בדר כלל מטעות - המערכת במציאות כבדה יותר ממה שנאמר שם. 2GB זהו נפח RAM שבאמת ניתן לעבוד איתו כראוי בדסקטופים "הגדולים", אבל לא 1GB

חוצמזה, חומרה מצויינת למטרה זו ובהצלחה

פורסם
ציטוט של Ash Binary

נתונים "יבשים" של דרישות חומרה למערכת לינוקס בדר כלל מטעות - המערכת במציאות כבדה יותר ממה שנאמר שם. 2GB זהו נפח RAM שבאמת ניתן לעבוד איתו כראוי בדסקטופים "הגדולים", אבל לא 1GB

חוצמזה, חומרה מצויינת למטרה זו ובהצלחה

זה המחשב שלי. עשיתי אותו ביחד עם כותב הדיון. אני משתמש ב Manjaro xfce, כך שהדרישות ל ram פחות גבוהות. בדסקטופים כמו gnome או KDE אני לא אשתמש על המחשב הזה. וסביר להניח שאני אתקין עליו משהו כמו FreeBSD / Centos ואהפוך אותו לשרת.  

P.s 

אני הצלחתי להתקין FreeBSD. עכשיו אני מתכוון לראות איך זה יעבוד.

פורסם
  • מחבר

כשיהיו עדכונים בנוגע למחשב אני ו-Simon Kharmatsky נעדכן כאן

פורסם

אני משתמש ב KDE על מחשבי סוקט 775 שונים וגם על פנטיום 4. הדסקטופ בגרסה הקודמת (KDE4) עובד במהירות מצויינת אם יש 2GB RAM ומעלה. KDE5 קצת יותר כבד, לפחות ב releasים הקודמים (הם אומרים שהם משפרים את הביצועים, לא יצא לי לבדוק עדיין)

פורסם
  • מחבר

עדכון: נוסף למחשב עוד סטיק ראם של 2 גיגה. ככה שעכשיו יש במחשב 4 גיגה ראם. יכול להיות שבקרוב יתווסף עוד כרטיס מסך - Nvidia GEFORCE 210. המחשב מריץ כרגע לינוקס של סרברים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

על 4 גיגה ניתן להריץ כל סביבת עבודה שיש בלינוקס ללא בעיה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ash Binary

על 4 גיגה ניתן להריץ כל סביבת עבודה שיש בלינוקס ללא בעיה

נכון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים