עבור לתוכן

מריחות במסך

Featured Replies

פורסם

דברים שזזים מהר במשחקים מעט נמרחים לי. הכרטיס מסך מייצר צפונה מ 100FPS אבל המסך מנצל רק 60. מה שהוביל אותי למחשבה של החלפת מסך.

אני משתמש ב 24" ברזולוציה 1080p.

האם ישנם מסכים עם קצב רענון גבוה יותר שיכולים להתאים? כי הבנתי שהרמה הבאה זה 144hz, אבל הכרטיס שלי לא עובר את הקצב הזה, ולפי מה שאני יודע (אבל אולי זו טעות) אם אין סנכרון בין קצבי הרענון זה יכול לגרום לצה שקורה קריעת תמונה, לא הבנתי בדיטק מה זה אבל לפי התיאור זה גם סוג של מריחה.

בקיצור, מה הכיוון שלי אם אני רוצה זמן תגובה מהיר יותר?

שאלה נוספת - האם לאור הנתונים שציינתי (1080p, 60hz) זה בסדר שאני משתמש בכבל DVI או שיש תועלת בלעבור ל DiaplayPort?

תודה מראש

פורסם

בגדול המריחות היא לא בגלל קצב רענון, אלה בגלל זמן יחסית גבוהה שלוקח לפיקסלים במסך שלך לעבור מצבע אחד לאחר.   בקשר ל screen tearing: במידה ואין למסך freesync, או gsync. ואתה משתמש בvsync במסך 144 הרץ, אז כאשר הכרטיס לא יוכל להציג 144 fps, קצב הרענון ירד ל 72hz, ותרגיש stuttering.   קריעת מסך הוא מצב בו הכרטיס לא הספיק לעשות רנדרינג לפריים בבאפר, והמסך כבר מעלה אותו לתצוגה. במקרה כזה תראה לשנייה שני חלקי תמונה לא תואמים.

ב 1080p 60hz, אין לdisplay port יתרון על hdmi

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Eugeny

בקשר ל screen tearing: במידה ואין למסך Freesync, או gsync. ואתה משתמש בvsync במסך 144 הרץ, אז כאשר הכרטיס לא יוכל להציג 144 fps, קצב הרענון ירד ל 72hz, ותרגיש stuttering.   קריעת מסך הוא מצב בו הכרטיס לא הספיק לעשות רנדרינג לפריים בבאפר, והמסך כבר מעלה אותו לתצוגה. במקרה כזה תראה לשנייה שני חלקי תמונה לא תואמים.

כל מה שאחרי המשפט הראשון היה פשוט סינית בשבילי :) אבל זה לא נראה שזאת הבעיה שלי
אז ממה שאני מבין אני פשוט צריך מסך עם זמן תגובה קצר יותר. אני כרגע עם 8ms, מה נחשב לטוב מספיק בשביל למנוע מריחות?

פורסם

בגדול כן.  הבעיה היא שמסכים בעלי זמן תגובה ממש טוב הם מסכי TN.   אם יש לך כרגע מסך IPS, כניראה שהצבעים של הTN יאכזבו אותך.   

בגדול מה הדגם המדוייק של המסך שלך?   יש גם פאנלים של VA מסויימים שיש להם מריחות משמעותית ביחס לזמן תגובה המוצהר.

פורסם

תבדוק ש pixel overdrive פעיל.   הדגם שלך צריך להיות סביר מבחינת g2g.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Eugeny

תבדוק ש Pixel overdrive פעיל.   הדגם שלך צריך להיות סביר מבחינת g2g.

איפה בודקים שזה פעיל? לא מצאתי בהגדרות של כרטיס המסך ובתפריט של המסך עצמו
(אגב, זה לא שזמן התגובה לא סביר. זה באמת בסדר. פשוט אם נניח מסיטים את המבט ממש מהר לצד במשחק, אז בזמן התזוזה הכל blurry, והייתי מעדיף שזה לא יהיה)
ותודה על העזרה

פורסם

חייבת להיות לך אופציה שניקראת Overdrive בתפריט המסך.  

במסכים של DELL מופיע בשמות: Pixel Overdrive/Overdrive/Pixel Clock/Response Time.  

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Eugeny

חייבת להיות לך אופציה שניקראת Overdrive בתפריט המסך.  

במסכים של Dell מופיע בשמות: Pixel Overdrive/Overdrive/Pixel Clock/Response Time.  

מצאתי pixel clock אבל אני לא יכול לשנות אותה, וגם לא רואים מה הערך שלה (לא רשום on או off), זה הגיוני?

פורסם

קצת מוזר.  תנסה לאפס להגדרות יצרן. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Eugeny

קצת מוזר.  תנסה לאפס להגדרות יצרן. 

ביצעתי, זה עדיין לא ניתן לשינוי :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים