עבור לתוכן

שאלה כללית בנושא חומרה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מתכוון בקרוב לרכוש חומרה חדשה ומחשב חדש בכללי, השימושים שלי הם גלישה ולרוב משחקי מחשבים קלים (CS, CSGO, Payday, League of Legends ואולי כמה נוספים).

הידע שלי בחומרה הוא אמנם לא אפסי אבל די קלוש (בניגוד לידע בנושאים אחרים שקשורים למחשבים) והייתי שמח לדעת מספר דברים לפני שאני ניגש להתייעץ בכלל על מה לקנות. כמובן שהשאלות האלו מגיעות לאחר בדיקה בגוגל.

1. מה עושה מעבד אחד טוב ממעבד אחר? כנ"ל ללוח-אם. השאלה מגיעה ממקום של השוואה, אני רוצה להשוות בין חלקים מסויימים ולשם כך דרוש לדעת את מה שהופך אחד לטוב מהשני.

2. איזו חברות אמינות יש לספקי כוח? ובנוסף מהי כמות הוואט הדרושה לספק כוח שיחזיק בדרישות שלי?

זהו בינתיים לדעתי,

תודה רבה לכל העוזרים (:

פורסם

בנוגע למעבדים - אפשר להסביר לך על ארכיטקטורות, מספר פקודות למחזור שעון (IPC), תדרים, מספר ליבות וכד', אבל בסופו של דבר כל זה לא ממש משנה - מעבד טוב הוא מעבד שמתאים לצרכים שלך ועלותו היא סבירה עבורך. אני למשל משתמש במעבד שיוצר לפני 10 שנים (מעבד Xeon E5450) ואני מרוצה ממנו, אבל יש אנשים שעבורם גם מעבד Core i7 לא מספיק חזק. באופן כללי ביותר, למשחקים קלים אפשר כנראה להסתפק במעבד Core i3 ולמשחקים "רגילים" בד"כ מומלץ לבחור במעבד Core i5.

בנוגע ללוחות אם - כיום רוב לוחות האם יתנו לך ביצועים דומים אם לא זהים בלי קשר לעלותם. זה אומר שכיום מה שחשוב בנוגע ללוחות אם הוא התכונות שהם מציעים - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון, מספר חיבורי ה SATA, מספר חיבורי ה USB וסוגם, תמיכה במערך כרטיסי מסך, תמיכה בהמהרה, חיבורי M.2 וכד'. לרשימה הזו אני אוהב להוסיף גם את מספר שלבי ייצוב המתח למעבד, פשוט כי לדעתי מספר גדול יותר מעיד על לוח שהושקע בו יותר ושכנראה יחזיק מעמד זמן ארוך יותר. אתה צריך לדעת מה בדיוק צריך ורוצה מלוח האם וכך להחליט האם לוח אם מתאים לך.

בנוגע לספק כח - רצוי שתתייעץ בפורום ספקים ומארזים, אבל יש לציין שחשוב לבדוק דגמים ספציפיים ולא להסתפק בשם היצרן, שכן בד"כ לכל יצרן יש דגמים טובים יותר וטובים פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים