עבור לתוכן

בניית מחשב עבודה/גיימינג

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. בידיוק כל הדוגמאות. ממשחקים ועד עריכת וידאו/הקלטת סאונד.

דוגמאות למשחקים: overwatch, wicher3

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במקלדת עכבר ומסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 למען הקלטות או צפייה במדיה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לי מערכת הפעלה. צריך שיגיע מורכב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. אני מרחובות.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ימים קרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא משהו יוצא דופן.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא בקרוב, אולי עוד שנתיים+

פורסם

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1829 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170M-D3H DDR4 S1151
זכרון: 399 ₪ - * מבצע * - 16G Kingston DDR4 2133Mhz CL15
כרטיס מסך: 1329 ₪ - * מבצע חדש * - MSI GeForce GTX1060 6G D5 1544Mhz-1759Mhz 6GT OC
דיסק קשיח: 1890 ₪ - * חדש במלאי * - Samsung SSD 512GB 950 PRO M.2 PCI-E X4
דיסק קשיח: 339 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 3 Years Warranty
מארז: 560 ₪ - Fractal Design Define R5 Black
ספק כוח: 411 ₪ - * מבצע * - Seasonic X-Series 560W GOLD Modular
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 6876 ₪ למזומן  
 7013 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אתה תרצה משהו דומה לזה. לנסות לחתוך בהוצאות, ייתכן שאפשר יהיה למצוא את הכונן ssd זול יותר, או קצת לעשות השוואת מחירים על המפרט. תחפש בעוד מה חנויות, על plonter וtms מההיכרות שלי. אם יש לך שאלות על רכיבים חלופיים בהם, מוזמן לשאול.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אני מבין שהגזמתי  עם הדרישות שלי ביחס למחיר? גם התכוונתי שבתוך המחיר הנ"ל יהיה כלול מסך. 

מה עלות של מסך נורמלי למערכת? אני מניח שסביב ה1500? סך הכל יוצא שהחריגה מהתקציב היא מעל 2000 שקל.

פורסם

תראה, אפשר לחסוך, פשוט הנחתי שהצליח להכניס את המפרט תקציב, לאחר השוואת מחירים. אפשר להוריד משמעותית את המחיר לאחר ויתור על כונן מקצועי לטובת עריכה.

כן, מסך טוב יעלה לא מעט כסף. הייתי מתייעץ בפורום מסכים, מכיוון שאני לא אדע להמליץ לך על מסך לטובת עריכה.

לאחר שתבין את זה, תחזור הנה ונבין מה אפשר לעשות עם התקציב שישאר.

פורסם
  • מחבר

אז חשבתי על לשנות את הזיכרון (בעיקר בגלל המהירות של 2400MHZ) ואת הדיסק הקשיח (בעיקר בגלל המחיר). האם הדיסק הקשיח של אינטל פחות טוב באיזשהי צורה מהדיסק של סמסונג שהצעת? 

גם צירפתי את המסך שלדעתי אני אקח.

זכרון: 359 ₪ - * חדש במבצע * - 16G (2x8G) Corsair Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 
דיסק קשיח: 919 ₪ - 512GB Intel SSD 600p M.2 80mm PCIe-3.0x4 3D1 TLC 
מסך מחשב: 1450 ₪ - * מבצע  * - ASUS 24'' NVIDIA 3D Vision VG248QE 3D 144Hz

מה אתה אומר?

פורסם

בחרת בטעות זכרון ddr3 שאינו מתאים ללוח. הלוח במפרט הוא לזכרון ddr4.

הכונן אמנם פחות טוב בהרבה, אבל מבחינת תקציב, כנראה נצטרך לרדת לכיוון הזה בכל מקרה.

המסך ששמת, נראה כמו מסך יותר מתאים לגיימינג מאשר לעריכה. תנסה להקפיץ את הפוסט לגבי המסך או לקרוא קצת פוסטים ישנים.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה על התגובות.

בקשר לזיכרון,  תודה על הערה. הסתנוורתי מהמהירות של 2400MHZ.

יש לי כמה שאלות כדי שאני אוכל להבין יותר טוב מה לעשות:
1. במה הHD של אינטל (919 ₪ - 512GB Intel SSD 600p M.2 80mm PCIe-3.0x4 3D1 TLC ) פחות טוב מהHD של סמסונג (Samsung SSD 512GB 950 PRO M.2 PCI-E X4) בידיוק?

2. רשמת שהמסך שבחרתי יותר מתאים לגיימינג מאשר לעריכה. האמת שלזה כיוונתי, סליחה שלא ציינתי זאת קודם. גם חשבתי שהמפרט שהצעת מוכון יותר לגיימינג.

3. מבחינת מארז, אי אפשר לחסוך בעזרת באנדל של מארז+ספק? האמת היא שאני לא בטוח לפי מה לבחור.

פורסם

1. הכונן של intel איטי יותר (בערך פי 2) ותומך בפחות כתיבה לכונן. יכול לקרוא עליו ביקורות. הוא מספיק טוב, בהנתן התקציב.

2. אני עד עכשיו חשבתי על "מפרט עריכה שמאפשר גיימינג והוא ממש ממש שקט" ואני מבין שאתה חשבת על מפרט "גיימינג שמאפשר גם עריכה והוא ממש ממש שקט". בכל מקרה, המסך הוא מסך של 144HZ שלא תוכל להנות מהיתרון הזה באופן מלא עם הכרטיס מסך שבחרנו, וכרטיס מסך חזק מזה לא נוכל להכניס במסגרת התקציב.

3. אפשר לחסוך גם שם. אני אמלא לך מפרט מלא חדש. בעקרון אתה רוצה ספק עם ביקורות טובות ושקט, ומארז שקט - הכולל שכבות לבידוד רעשים.

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1829 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170M-D3H DDR4 S1151
זכרון: 329 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8G) A-Data DDR4 2133Mhz CL15
כרטיס מסך: 1329 ₪ - * מבצע חדש * - MSI GeForce GTX1060 6G D5 1544Mhz-1759Mhz 6GT OC
דיסק קשיח: 459 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 339 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 810 ₪ - * חדש במבצע * - Fractal Design Define S Black + FSP 600W AURUM S 80+ GOLD
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2
מסך מחשב: 1029 ₪ - * מבצע * - DELL 23.8'' U2414H IPS
ציוד היקפי: 119 ₪ - * מבצע * - Microsoft Wireless Desktop 800

מחיר סופי: 6362 ₪ למזומן  
 6489 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

בעקרון, אנחנו מתפשרים כאן על כונן לטובת עבודת עריכה. אתה עדיין מאפשר לעצמך להוסיף כונן מטרה NVMe המאפשר מהירויות כתיבה\קריאה גבוהות לטובת שדרוג עתידי. 

המסך, אנז אני מכיר את הדגם 16:10 המקביל לו, וזה מסך טוב מאוד, שאני יכול להמליץ עליו מניסיון (גם אם לא מקצועי). בכלל זה מסך שמומלץ עליו כאן הרבה יחסית.

שדרוג האוטומטי שהייתי עושה יהיה לשרג את הכונן לגרסת ה500 ג'יגה שלו, ואולי אפילו אל הכונן שדיברנו עליו קודם. מהירות הכתיבה המהירות בהרבה שNVMe יאפשר לך, יהיו לך שימושיות מאוד בעבודת עריכה מכל סוג. כמובן שהמודל האידיאלי הוא - ssd sata לטובת מערכת ההפעלה, כונן NVMe לטובת קבצים בזמן עריכה, וכונן גדול לאכסון קבצים. אבל לשם לא נצליח להגיע במסגרת התקציב.

אם ננסה להכנס למסגרת התקציב בלי החריגה, נצטרך לוותר או על דרישת השקט, או על יכולת עיבוד. מבחינת ויתור על יכולת עיבוד, ומעבר לi5, אז המעבד יספיק מעל לכל הצרכים שלך לטובת גיימינג, אבל יהיה קצת חלש בעריכה. מבחינת שקט, אז ירידה לרמה של 5-6 תוכל לחסוך כאן גם כמה מאות שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים