עבור לתוכן

המחשב שלי לא עולה!!! החלפתי ספק והוספתי מאווררים

Featured Replies

פורסם

החלפתי ספק למחשב שלי. הוספתי 2 מאווררים חיברתי הכל. הפעלתי את המחשב הוא נדלק (ז"א חיבורי החשמל שלי טובים) אך אחרי ספירת הזיכרון שם הוא נתקע. הוא לא נותן לי לעשות כלום, ע כל מקש שאני לוחץ המקלדת לא מגיבה בכלל. יצא לי ללחוץ ריסטרט כמה פעמים והיה בתוך הכונן 1.44 דיסקט אז הוא הגיע עד להודעה של בוט פליור הוצאתי את הדיסקט ושוב אותה הבעייה.

מאיפה להתחיל את הבדיקות בכלל?

פורסם

נסה לאפס את הביוס ואם זה לא עובד אני משתתף בצערך :'(

פורסם
  • מחבר

צימצמתי את הבעייה, להארד דיסק. כאשר אני מנתק אותו מחוט החשמל ומחבר אותו אין הבדל. הוא כנראה לא עובד. יש דרך לבדוק את זה?

הצלחתי להיכנס לביוס איך אני מאפס אותם? יש לי שם שני אופציות שנראות לי:

1.load fail safe defaults

2.load optimized defaults

לאן ללכת?

פורסם

תנסה לנתק את כל המאוררים, ותיראה אם עולה המחשב. אם כן יש סיכוי שי לך בעיה בספק למרות שהוא חדש.

דרך-אגב איזה ספק יש לך, אולי הוא לא מתאים מבחינת איכות או "וואט"

פורסם

מה דעתך - זה לא מתאים יותר לתמיכה התכנית במחשבים ?!

בכל מקרה, אתה אומר שספירת הזיכרון לא נגמרת או לא עוברת, משהו כזה נכון?

זה בדרך כלל קורה (נראה לי) כאשר הסטיק של הזיכרון לא יושב טוב בבית שלו.

תוציא ותכניס את הסטיק של הזיכרון. עזוב בנתיים את הביוס.

בדוק אם הוצאת והכנסת (בדוק שאתה מכניס נכון והסטיק בפנים 100%, ולא נוטה לצד כלשהו כאילו הוא לא בפנים)

טוב כמו שרשמתי בסוגריים.

אחר כך תסתכל, הוא לא צריך לעשות לך את הספירה הזו, אם הוא בכל זאת עושה אולי נדפק לך הסטיק (לא חושב שזו הבעיה),

אבל גם לא נראה לי שזה קשור בהחלפת הספק, הוספת מאווררים וכו'..

תנסה לאפס ביוס אם עדיין לא עובד, למרות שאני לא רואה מטרה בזה..אולי זה יעבוד, אולי לא. ::)

פורסם

במחשב הישן שלי (p2) זה היה עושה ספירה ולפעמיים ניתקע, אז הייתי לוחץ esc בזמן הספירה ואז הספירה הייתה נעצרת והמחשב היה פועל רגיל!(לא הכל במחשבים אפשר לעצור את הספירה)

ובקשר לספק, זה רוב הסיכויים שזאת הבעיה. יש לי אותו בעיה (קצת שונה) אבל ברגע שאני מנתק את המאווררים הכל טוב.

אם יש לך כסף קצת לבזבז אתה יכול לקנות את הbuttrfly (כמוני :D) הוא יגיע חודש הבאה לזיג-זאג

פורסם

לפי מה שאני מבין המחשב נתקע כאשר ההרד - דיסק מתחיל להסתובב (דבר שאגב לוקח הרבה הספק מהספק) לאיזה ספק החלפת כמה מאוררים הוספת. כנראה בעיה של חוסר הספק לרכיבים

פורסם
  • מחבר

קניתי את הספק של HEC מזיגזג. אני לא חושב שזה קשור למתח או להספק בגלל שאני מנתק את כל המאווריים ועדיין כלום. המחשב נתקע בדיוק לאחר הספירה. ליעתים אני יכול ללחוץ DEL ואז להיכנס לביוס ולעיתים אפילו את זה אני לא יכול לעשות. הארד דיסק פשוט לא מגיב. אני מנתק אותו מהחוט וכמובן ולא קורה כלום ואז אני מחזיר לו חוט חשמל ועדיין כלום, אפילו החלפתי יציאות של חוטים, חשבתי שהיציאה לא טובה, אבל גם זה לא. הארד דיסק מסרב להתניע.

אגב שאלה ששאלתי את עצמי, אולי בכלל פספסתי חוט? מתחבר להארד דיסק יציאה כזאת כמו של מאוורר נכון? לא יותא מזה? (למרות שיש יציאה מיוחדת כזאת שבנוייה מ 3: אחד לCD אחד ל1.44 ואחד להארד דיסק. ניסתי להעלות עם דיסקט BOOT (לעיתים הגעתי עד לשם) ואז הDOS עלה לחצתי \:C \:D וכלום קיבלתי ERROR

פורסם

היה מצב שחיברת/ניתקת את ההרדיסק בזמן שהמחשב היה דלוק?

פורסם
  • מחבר

כשחיברתי את הארד דיסק שום דבר לא היה בחשמל, גם אני חשבתי שזה יכול להיות : חטף מכת חשמל. אבל כלום אחרי שחיברתי את הכל רק אז הפעלתי.

עכשיו יש בעייה אחרת: ניתקתי את כל המאווררים הנוספים, הוצאתי את הזכרונות וחיברתי מחדש ועכשיו שאני מדליק את המחשב אני שומע צליל מוזר וארוך כל כמה שניות, אין לי תצוגה בעצם כלום, חוץ מרעש שום דבר לא קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים