עבור לתוכן

שאלה בקשר ללוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם שאלה

יש לי לוח אם דגם GA-Z87P-D3 GIGABTE

כרגע יש מעבד  I3-4130  3.40 

סידרה  ציפ 1150

אני רוצה לדעת אם אני יכול לשים עליו את הסידרה של 1151 ???

פשוט אני רוצה לשדרג את המעבד . ל I5

פורסם

אין הבדל גדול בין הסדרות ככה שממש אין טעם לבזבז עוד כסף על הלוח אם וזיכרונות.

למשל i5 כזה יתאים:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 899 ₪ - Quad Core i5 4590 3.3Ghz S1150

מחיר סופי: 899 ₪ למזומן  
 916 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם

אני לא הייתי משקיע במעבד Core i5 חדש לתושבת 1150 אלא אם כן אין ברירה. לפיכך, למרות שזה לא סביר שתמצא, אני מציע שתנסה לחפש מעבדים כאלו משומשים במקום לקנות אחד חדש - אם אכן תמצא מעבד כזה משומש זה ישתלם הרבה יותר מאשר קניית מעבד Core i5 חדש לתושבת 1150 או החלפת כל השילוש.

פורסם

מצד שני לא נראה לי סביר להשקיע גם על לוח וזכרונות ולקבל שיפור של כלום ורבע.

פורסם
  • מחבר

ככה להחליף מעבד I5 כולל לוח אם כולל זיכרונות כולל עבודה מבקשים ממני כ 2500 שקל ...

פורסם

מעבד Core i5 מהדור הנוכחי לתושבת 1151 - כ-1000 ש"ח.

לוח אם סביר לתושבת 1151 - כ-600 ש"ח.

זיכרון DDR4 בנפח 16GB - נניח 400 ש"ח (מעשית זה פחות).

תוסיף עוד כ-100 ש"ח לקירור למעבד.

זה רק 2100 ש"ח, וגם זה בהגזמה. אני לא יודע איך ביקשו ממך 2500 ש"ח. אולי מדובר על שילוש שמיועד להמהרה, ואז גם סכום של 3000 ש"ח יכול להיות סביר (תלוי בקירור למעבד, בזיכרונות ובלוח האם).

פורסם

כולל עבודה.

פורסם

ממתי החלפת שילוש עולה 400-500 ש"ח? 100-150 ש"ח זה עוד סביר, אבל 400-500 ש"ח זה כבר מוגזם. יותר מזה - אם ההתקנה מתבצעת ע"י המוכר של השילוש (בד"כ חנות) אני הייתי אפילו מצפה שלא יקחו תשלום עבור ההתקנה.

פורסם

יפה שאתה מצפה, לא רואה למה הוא צריך לעבוד חינם עבור משהו שגם ככה הוא בקושי מרוויח עליו, מעבר לזה שלא כולם מוכרים באותו מחיר ואתה לא יודע איזה חלקים הציעו לו.

פורסם

נכון - אני לא יודע על אילו חלקים מדובר ובגלל זה גם כתבתי שבמקרים מסויימים גם סכום של 3000 ש"ח הוא אפשרי ומתקבל על הדעת. כמו כן לא אמרתי שצריך לעבוד בחינם ולכן גם כתבתי שעלות של 100-150 ש"ח היא סבירה עבור התקנת שילוש חדש במחשב. אני לא חושב שעלות של 400-500 ש"ח היא סבירה עבור פעולת התקנת חומרה כלשהי.

פורסם

אתה לא יודע איזה חלקים הציעו לו, לכן אתה לא יודע כמה לקחו לו על עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים