עבור לתוכן

המחשב שלי עושה מידי פעם ריסטרט בהפתעה... איך מאתרים את הבעיה?

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

לאחרונה המחשב שלי החליט מידי פעם לעשות ריסטרט לעצמו.

הדבר מתרחש לפתע וללא קשר למאמץ או מנוחה.

ניקתי אבק וזה לא עזר.

איך ניתן לאתר את מקור הבעיה?

זה המפרט שברשותי:

Computer:      GIGABYTE H87-D3H

CPU:           Intel Core i5-4570)

Motherboard:   GIGABYTE H87-D3H-CF

Memory:        16384 MBytes @ 798 MHz, 11-11-11-28
               - 4096 MB PC12800 DDR3 SDRAM - Kingston 99U5584-005.A00LF

Graphics:        Intel HD Graphics 4600, 1024 MB 

Graphics:      GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming

Drive:         ST1000DM003-1CH162, 976.8 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s

Drive:         Samsung SSD 850 EVO 500GB, 488.4 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s

פורסם

1. בודקים אם נוצרו קבצי DUMP שיכולים להצביע על בעית תוכנה כל שהיא , בדרך כלל בעית דריוורים. האם התקנת לאחרונה משהו חדש או עדכנת דרוורים.

2. עושים בדיקה לזיכרון עם MEMTEST

3. הרבה פעמים זה מצביע על בעיה בספק כח , במיוחד עם זה מתחיל לקרות לעיתים יותר ויותר קרובות. צריך לבדוק מתחים במולוס שזה נותן יציב 5 ו 12 וולט. אולי להריץ בדיקות מאמץ על המעבד וכרטיס מסך (כי זה מעלה את צריכת החשמל מהספק)

דרך אגב טמפרטורות בדקת?

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

האמת שעשיתי הרבה שינויים לאחרונה:

התקנתי כרטיס מסך, זכרונות, כונן SSD, מערכת הפעלה. הכל חדש!

וכמובן שהתקנתי דרייברים חדשים.

מחקתי עכשיו את האנטיוירוס AVG שהורדתי, אולי במקרה הוא מקור הבעיה.

בכל מקרה אתחיל מבדיקת קבצי DUMP.

אפשר לקבל הסבר על זה? מה זה אומר?

יש מדריך כל שהוא?

נערך על-ידי taltola

פורסם

תראה אם נוצרו קבצים עם סיומת DMP ב C:\Windows\Minidump

רוב הסיכויים שלא , בריסוטים פתאומים לא נכתבים לשם קבצים אלא במסכים כחולים , אבל זה שווה בדיקה.

אם עשית הרבה שנוי חומרה לאחרונה זה מחזק אצלי את הכיוון של ספק. איזה ספק יש לך? כמה וולט? איזה חברה ודגם?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

תראה אם נוצרו קבצים עם סיומת DMP ב C:\Windows\Minidump

רוב הסיכויים שלא , בריסוטים פתאומים לא נכתבים לשם קבצים אלא במסכים כחולים , אבל זה שווה בדיקה.

אם עשית הרבה שנוי חומרה לאחרונה זה מחזק אצלי את הכיוון של ספק. איזה ספק יש לך? כמה וולט? איזה חברה ודגם?

תודה על נסיונות העזרה.

חיפשתי בתקייה של הווינדוז, אין שם שום תקייה בשם  Minidump

הספק שלי הוא  Seasonic 620W

איך אני יכול לדעת שהוא תקין?

פורסם

הספק הזה מספיק גם ל2 כרטיסים כאלה.

תבדוק בevent log בעמודה של מערכת.

תבטל גם איתחול אוטומטי עבור מסך כחול.

תבדוק עם היו עם התוכנה bluescreenview.

פורסם
ציטוט של taltola

הספק שלי הוא  Seasonic 620W

איך אני יכול לדעת שהוא תקין?

הספק שלך מצויין אבל זה לא אומר שהוא תקין. אפשר לנסות להעמיס על המעבד+כרטיס מסך עם תוכנות בנצים ולראות אם זה גורם לריסוט. בעיקרון אתה צריך לבדוק עם מולטימטר את המתחים במולוקס ולראות שהם נותנים 12 ו 5 וולט יציב.

דרך אגב לא ענית אם בדקת טמפרטורות

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

יש לי תחושה שהבעיה היא לא בספק, אלא משהו אחר.

הרצתי בנצ'מרקים ב-3DMARK ולא התרחש ריסט...

זה מה שיצא לי:

fire strike - 12,664

time spy - 5,265

לבדוק טמפרטורות של אילו חלקים?

אני לא יודע מהם טמפרטורות תקינות כך שאני לא אדע אם זה נורמלי או לא.

פורסם

זיכרונות RAM פגומים או אי תמיכה בלוח האם. גם בהביט הסאטסיטי היולת ויש 4 כרטיסי זיכרון, מאוד יתכן שאחד מהם פגום

פורסם

1. רצוי לבדוק את הזיכרון עם +memtest86 בכדי לראות האם הוא מייצר שגיאות. אם כן - יש בעיה בזיכרון, בלוח האם או/ו במעבד.

2. יש לבדוק את הטמפרטורות של המעבד ושל כרטיס המסך - יכול להיות שאחד מהם פשוט מתחמם (בצורה קיצונית).

3. יש לוודא שכל הרכיבים מחוברים בצורה טובה.

4. ייתכן ומדובר בבעיה תוכנתית. במקרה כזה עדיף לנסות מערכת הפעלה אחרת (אפשר להשתמש במערכת הפעלה live כלשהי שאינה דורשת התקנה) ולראות האם הבעיה מתרחשת גם בה. אם לא - הבעיה היא כנראה תוכנתית (משהו במערכת ההפעלה לא תקין).

5. מומלץ לבדוק האם יש עידכוני קושחה לרכיבים (לביוס של לוח האם, לכרטיס המסך, לכונן ה SSD וכד') - אולי עידכון כזה יפתור את הבעיה.

6. אם אכן מדובר בבעיית חומרה, אז כל אחד מהרכיבים יכול להיות הגורם לכך - לוח האם, המעבד, הזיכרון, ספק הכח, כרטיס המסך כל רכיב אחר שמחובר למחשב (אולי הוא מקצר) ואפילו כפתורי ההדלקה והאיתחול (כן, גם הם מתקלקלים). תהליך האיבחון במקרה כזה דורש הפעלת המחשב עם רכיבים מינימליים (לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, ספק כח ושימוש בליבה הגרפית המובנית במעבד במקום בכרטיס המסך אם אפשר, רצוי לפרק את לוח האם לחלוטין מהמארז) ובדיקה האם הבעיה חוזרת. אם כן - הבעיה היא באחד מהרכיבים הבסיסיים האלו ויש להחליפם עד מציאת הרכיב התקול. אם לא - יש יש להוסיף בכל פעם רכיב נוסף ולראות האם הוא גורם לבעיה ואם כן - אז הוא הרכיב הבעייתי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. רצוי לבדוק את הזיכרון עם +memtest86 בכדי לראות האם הוא מייצר שגיאות. אם כן - יש בעיה בזיכרון, בלוח האם או/ו במעבד.

2. יש לבדוק את הטמפרטורות של המעבד ושל כרטיס המסך - יכול להיות שאחד מהם פשוט מתחמם (בצורה קיצונית).

3. יש לוודא שכל הרכיבים מחוברים בצורה טובה.

4. ייתכן ומדובר בבעיה תוכנתית. במקרה כזה עדיף לנסות מערכת הפעלה אחרת (אפשר להשתמש במערכת הפעלה live כלשהי שאינה דורשת התקנה) ולראות האם הבעיה מתרחשת גם בה. אם לא - הבעיה היא כנראה תוכנתית (משהו במערכת ההפעלה לא תקין).

5. מומלץ לבדוק האם יש עידכוני קושחה לרכיבים (לביוס של לוח האם, לכרטיס המסך, לכונן ה SSD וכד') - אולי עידכון כזה יפתור את הבעיה.

6. אם אכן מדובר בבעיית חומרה, אז כל אחד מהרכיבים יכול להיות הגורם לכך - לוח האם, המעבד, הזיכרון, ספק הכח, כרטיס המסך כל רכיב אחר שמחובר למחשב (אולי הוא מקצר) ואפילו כפתורי ההדלקה והאיתחול (כן, גם הם מתקלקלים). תהליך האיבחון במקרה כזה דורש הפעלת המחשב עם רכיבים מינימליים (לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, ספק כח ושימוש בליבה הגרפית המובנית במעבד במקום בכרטיס המסך אם אפשר, רצוי לפרק את לוח האם לחלוטין מהמארז) ובדיקה האם הבעיה חוזרת. אם כן - הבעיה היא באחד מהרכיבים הבסיסיים האלו ויש להחליפם עד מציאת הרכיב התקול. אם לא - יש יש להוסיף בכל פעם רכיב נוסף ולראות האם הוא גורם לבעיה ואם כן - אז הוא הרכיב הבעייתי.

תודה רבה.

אפשר הסבר קצר על  +memtest86 ?

מאיפה מורדים, תהליך הבדיקה, מדריך, הבנת הנתונים, וכו' ?

תודה.

פורסם

יש בחלונות מובנה טסט טוב לזכרון.

בשורת החיפוש  תרשום memory ותגיע אליו מייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים