עבור לתוכן

Samsung C27F591FD vs Dell U2715H

Featured Replies

פורסם

כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות מסך 27' ואני לא מצליח להחליט בין שני המסכים האלו..
אחרי שה  Dell 2007WFP  שלי התפגר ועדיין קשה לי לחשוב על מסך אחר לא של דל, ראיתי את הסמסונג הקעור וכמה הקעור כן משפיע בגודל כזה,
אז עכשיו אני לא מצליח להחליט בין השניים..

השימוש שלי זה לסרטים ומשחקים, כאשר אני אוהב לשחק באיכות הכי גבוהה אבל לא אובססיבי לפרטים הקטנים שרוב הסיכויים אני בכלל לא אשים לב אליהם..

מבחינת איכות תמונה כמה הבדל יש בינהם? האם הוא משמעותי? מה אתם אומרים?

פורסם

שני מסכים שונים מאוד.. ה-U2715 מסך IPS, מגיע מכוייל ל-srgb (טווח הצבעים הסטנדרטי) עם רזולוציה גבוהה יחסית של 1440P, הסמונסג עם פאנל VA, מגיע בלי כיול, התמונה לא מדוייקת אבל המסך בהחלט מכסה את טווח הצבעים הרלוונטי..

ההבדלים העיקריים שאתה תרגיש הם קונטרסט לטובת פאנל ה-VA של סמסונג, קונטרסט סטטי של 1:3000 מול 1:1000 ב-DELL שזה הטווח המקובל לפאנל IPS טוב, ככה שהשחורים בסמסונג יהיו טובים בהרבה מה-DELL, מצד שני הסמסונג ברזולוציה נמוכה יותר ככה שהמסך של DELL יראה חד משמעותית, במיוחד במשחקים איפה שתצתרך להשתמש הרבה פחות ב-AA (אבל על כרטיס המסך זה יכביד, ז"א תצתרך להתפשר על הגדרות מסויימת מול 1080P שכן אתה מעמיס על הכרטיס מסך משמעותית יותר. 

חוץ מזה הפאנל בסמסונג לא הכי מהיר ובביקורת שקראתי ציינו שחוו קצת Motion Blur בגלל שבסוג הזה של הפאנל הרענון של הפיקסלים הוא האיטי ביותר, אבל מצד שני יש לך Freesync (שלא רלוונטי לך כמשתמש NVIDIA) וגם אפשר להגדיר את המסך ל-72Hz.. 

אישית הייתי לוקח את ה-DELL, פשוט כי לטעמי 1440P מתאים הרבה יותר לגודל, על מסך 24" ב-1200P  אני מרגיש שהרזולוציה נמוכה מדי גם במשחקים מסויימים, כגון W3 שהעולם מלא בפרטים קטנים, כמו השריון עשוי השרשראות של Geralt ושום Anti Aliasing לא יעזור פה (ובמסך 27" זה גרוע פי כמה..), באופן כללי לעבודה עם ווינדוס, גלישה באינטרנט ותוכנות כאלו ואחרות מסך 1440P הוא הבחירה הנכונה.. 

מה שכן, הסמסונג יהיה הרבה יותר מהנה בסרטים לטעמי בזכות הקונטרסט הגבוהה יותר, ותוכל להריץ משחקים בהגדרות גבוהות יותר, אם כי תצתרך כל כך הרבה AA שמוריד מהביצועים שאני לא יודע עד כמה זה באמת יתרון. 

פורסם

הסמסונג לא שווה את הכסף לדעתי,

הייתי מוסיף להשוואה גם את ה-  Lenovo Y27F/G מסך VA קעור עם קצב ריענון של 144HZ ותמיכה ב-G-Sync\FreeSync(תלוי בדגם).

http://ksp.co.il/?uin=35548

http://ksp.co.il/?uin=35434

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אני מחפש מסך 27" 144hz 1080p למשחקים ועבודה שוטפת בווינדוס .

כרגע האפשרויות שסימנתי כמתאימות הם ה-Lenovo Y27F שמוזכר מעלי ו-AOC G2770PF שנמכר ב1670 בפלונטר וTMS .

הלנובו קעור ועם פאנל VA 4ms לעומת ה-AOC שהוא שטוח ועם פאנל TN 1ms .

כיום אני משתמש (תאמינו או לא) בטלויזיה סוני 32" 720p .

דעתכם ? יש מסכים אחרים שכדאי לבדוק ? גם הזמנה מחול זאת אופציה .

תודה

פורסם

up

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים