עבור לתוכן

כיצד לדעת איזו סוללה מתאימה לי?

Featured Replies

פורסם

סגם הסוללה שלי כרגע הוא  ASUS A32-X401

rating+10.8v  4400mAh 47 Wh

היא נגמרה לי , אני מעוניין לרכוש חדשה(הבנתי שעדיף מקורית כי ממש מסוכן לא מקורית)

חיפשתי ב EBAY אבל לא מבין מה מתאים לי

חיפשתי לפי הדגם

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_ItemCondition=3&_nkw=ASUS+A32-X401&_sop=15

בתוצאה הראשונה

http://www.ebay.com/itm/5200mAh-Battery-For-Asus-A31-X401-A32-X401-F301-F301A-F301A1-F301U-F401-F401A-PC-/172202939922?hash=item2818185612:g:GpMAAOSw~oFXM2-4

מחיר טוב, לא בטוח שזה מקורי(אשאל את המוכר) אבל שם כתוב לי 5200mAh ולי כתוב על הסוללה 4400mAh, זה קריטי?

אשמח לעזרה/המלצה על סוללה שתתאים לי במחיר טוב

תודה

פורסם

סוללות למחשב הינם אמינות אף אם אינם מקוריות. שכן ישנם מפעלים בסין שמיירים סוללות לכלל חברות הניידים לרבות ASUS וכדומה. המקורי זה סוללה מיצרן סיני עלום שם והדבקת תווית עם היצרן.

אם תחפש בגוגל דגם סוללה לפי המק"ט שמופיע על גבי הסוללה הפגומה גם אפשרות לאתר סוללה.

לגבי המטען השונה, כידוע סוללת למחשב נייד מורכבת מתאים ליטיום 3.7V כ"א מסוג  18650 עם קיבולים שונים.

ע"פ מה שמצויין הסוללה למחשב בהנייד מורכבת מ6 תאים סה"כ מתח 11.1 וולט. כלומר 2 תאים במקביל מחוברים שולשתם בתור. סה"כ 3.7 כפול 3 =11.1V

אם קיבלו תא בודד הינו 2600MAH, אז הקיבול הכולל הינו 5200mAH.   המטען הכולל הינו 11.1V כפול 5.2A סה"כ 55.5WH .במקום 47WH . 

עדיף תמיד מטען רב יותר, וזה הודות לתאים בעלי צפיפיות אנרגטית יותר גדולה, כמובן שזה מעולה ויתן יותר שעות עבודה . ואין בכך חשש. 

סוללות למחשבים ניידים אמינים גם התחליפים. לרוב מה שמתקלקל בסוללה הינו פיקוד הסוללות וובמשך הזמן הקיבול יורד.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של see the magic

סוללות למחשב הינם אמינות אף אם אינם מקוריות. שכן ישנם מפעלים בסין שמיירים סוללות לכלל חברות הניידים לרבות ASUS וכדומה. המקורי זה סוללה מיצרן סיני עלום שם והדבקת תווית עם היצרן.

אם תחפש בגוגל דגם סוללה לפי המק"ט שמופיע על גבי הסוללה הפגומה גם אפשרות לאתר סוללה.

לגבי המטען השונה, כידוע סוללת למחשב נייד מורכבת מתאים ליטיום 3.7V כ"א מסוג  18650 עם קיבולים שונים.

ע"פ מה שמצויין הסוללה למחשב בהנייד מורכבת מ6 תאים סה"כ מתח 11.1 וולט. כלומר 2 תאים במקביל מחוברים שולשתם בתור. סה"כ 3.7 כפול 3 =11.1V

אם קיבלו תא בודד הינו 2600MAH, אז הקיבול הכולל הינו 5200mAH.   המטען הכולל הינו 11.1V כפול 5.2A סה"כ 55.5WH .במקום 47WH . 

עדיף תמיד מטען רב יותר, וזה הודות לתאים בעלי צפיפיות אנרגטית יותר גדולה, כמובן שזה מעולה ויתן יותר שעות עבודה . ואין בכך חשש. 

סוללות למחשבים ניידים אמינים גם התחליפים. לרוב מה שמתקלקל בסוללה הינו פיקוד הסוללות וובמשך הזמן הקיבול יורד.

פיקוד הסוללה נמצא בסוללהאו במחשב?

בכל מקרה , יש סיפורים על סוללות חלופיות שהתפוצצו/נשרפו

פורסם

לעניין שריפת סוללות, פחוץ נפוץ מהיתפוצצות טלפונים חכמים.

בסוללה יש פיקוד עם מד טמפרטורה ו-הגנה מזרם קצר.

הפיקוד הינו שילוב בין המחשב לסוללה. אם התא מגיע לטמפטורה גובהה , הטעינה מוספקת במצב רגיל, אולם שיש תקלה ויש טעינת יתר הסוללה עלולה להיתפוצץ.

הרי יש להבין, המחשב לא יכול לדעת שהסוללה טעונה או לא, ללא מדידת זרמים ומתחים בתאים, ולכן חיוי שגוי עלול לגרום לטעינת יתר. כפי שציינתי מקודם, החיוי יוצר מהפיקוד שנימצא בסוללה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של see the magic

לעניין שריפת סוללות, פחוץ נפוץ מהיתפוצצות טלפונים חכמים.

בסוללה יש פיקוד עם מד טמפרטורה ו-הגנה מזרם קצר.

הפיקוד הינו שילוב בין המחשב לסוללה. אם התא מגיע לטמפטורה גובהה , הטעינה מוספקת במצב רגיל, אולם שיש תקלה ויש טעינת יתר הסוללה עלולה להיתפוצץ.

הרי יש להבין, המחשב לא יכול לדעת שהסוללה טעונה או לא, ללא מדידת זרמים ומתחים בתאים, ולכן חיוי שגוי עלול לגרום לטעינת יתר. כפי שציינתי מקודם, החיוי יוצר מהפיקוד שנימצא בסוללה.

מה חשוב שיהיה זהה אז ?

כי אצלי בסוללה כתוב 10.8V ושם כתוב 11.1V

זה גם לא חשוב שיהיה זהה?עדיף כמה שיותר?

הקישור שנתתי מתאים למחשב שלי?

פורסם

בטעינה המתח בתאים מגיע ל4.1 כפול 3 כ-12.3 וולט.

כך שאיני מתיחס לנתונים לעניין המתח.

לא יודע איזה קישור אתה מדבר, אבל תכניס בEBAY את מק"ט הסוללה ותקבל מבחר רחב יותר ומחירים טובים יותר

פורסם
  • מחבר
ציטוט של see the magic

בטעינה המתח בתאים מגיע ל4.1 כפול 3 כ-12.3 וולט.

כך שאיני מתיחס לנתונים לעניין המתח.

לא יודע איזה קישור אתה מדבר, אבל תכניס בEBAY את מק"ט הסוללה ותקבל מבחר רחב יותר ומחירים טובים יותר

לא הבנתי מה אמרת לגבי המתח

על הסוללה שלי רשום מתח של 10.8, האם אני חייב מתח זהה או שמותר גם יותר?ומה המשמעות?

אני מדבר על הקישור הזה

http://www.ebay.com/itm/5200mAh-Battery-For-Asus-A31-X401-A32-X401-F301-F301A-F301A1-F301U-F401-F401A-PC-/172202939922?hash=item2818185612:g:GpMAAOSw~oFXM2-4&afsrc=1&rmvSB=true

אגב מה הכוונה מק"ט? כתוב לי על הסוללה על התווית X40 L621   ואחרי זה עוד איזה 20 ספרות ומספרים, 

תודה לך!

פורסם

לא ניכנס לפילוסופיה. אם בEBAY רשום שזה מתאים לנייד שלך, זאת ההתחיבות של המוכר ומשפטית אתה מכוסה.

ציינתי שהמתח מבחינתך לא רוולנטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים