עבור לתוכן

בעיה בצורב - דופק דיסקים ולא קורא טוב

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בנרו 5 עם צורב של LGx40x12x40 תחת WinXP Pro

בשבועות האחרונים התחילה אצלי בעיה בצריבה- בזמן הצריבה, הבאפר (גם של קריאה מההרד-דיסק, וגם של הצורב עצמו) קופץ כל הזמן למעלה ולמטה, ובסוף הדיסק יוצא דפוק החל מקטע מסוים (כשאני עושה Verify written data הוא תמיד נתקע בסביבות ה- 67 אחוז של קריאת הדיסק שלאחר הצריבה). חשוב לציין שהדבר חוזר על עצמו גם במהירות הכי נמוכה שהצורב מאפשר (x8).

כעת, כאשר הסתכלתי על ה- Task Manager תוך כדי הצריבה, ראיתי שהשימוש ב- CPU אינו תואם לשימוש ב- System Idle Process (לדוגמא, השימוש ב- CPU הוא 90 אחוז בעוד ש- System Idle Process מופיע כ- 40 אחוז מה- CPU).

בנוסף לכך, גם כשאני מנסה לקרוא דיסקים שפעם עבדו ללא בעיות, המחשב (מעבד?) נראה מאוד "מתאמץ"- תנועת העכבר לא לגמרי רציפה ע"ג המסך, למשל. עם זאת, הדיסקים של פעם (ודיסקים מקוריים מהחנות) בסופו של דבר עובדים, בעוד שהדיסקים שאני מנסה לצרוב עכשיו לא עובדים.

חשבתי שאולי יש השפעה של האנטי וירוס, או אולי שיש בעיה בחומרה או בחיבוריה (הבעיה התעוררה זמן קצר לאחר שהמחשב חזר מתיקון בנושא אחר..)

למישהו יש רעיון מה עלול להיות מקור הבעיה?

תודה מראש!

פורסם

חוסר ההתאמה בין ה-System Idle Process לבין ה-CPU Usage נובע ממה שנקרא Kernel Time, זמן שהמעבד "מבזבז" על דברים שה-kernel צריך שיעשו (כמן system i/o לדוגמא). תוכל לראות זאת ע"י סימון Show Kernel Times בתפריט View של ה-Performace tab של ה-Task Manager (אאאחחח, הסברים ב-windows תמיד מתישים אותי). למקרה שזה לא ברור, אחוזי זמן בעבד ב-Processes tab מחושבים מתוך הזמן של המעבד שבו הוא לא עובד בשביל ה-kernel -- זמן שכדאי ורצוי לכנות User Time.

כמו שכבר ציינתי, יותר מידי Kernel Time עלול לנבוע מעבודה מאומצת וחסרת הצדקה על i/o.

אם היית מתלונן רק על איטיות המערכת במהלך השימוש בצורב, הייתי ממליץ בחום לוודא ש-windows לא החליט במפתיע להחזיר אותך לתקופת האבן והחליט לעבוד עם הצורב ב-PIO Mode (שזה Processor I/O, זא - כל הבייטים שמגיעים ונישלחים לצורב עוברים דרך המעבד), במקום DMA Mode כלשהו (שזה Direct Memory Access, זא - כל הבייטים עוברים "עצמאית" מבקר ה-IDE לזיכרון וחזרה).

היות ואתה מתלונן גם על דיסקים שפשוט לא עובדים, אז זה כבר מתחיל להישמע יותר כמו בעיית חומרה - *caugh* צורב דפוק *caugh*.

פורסם
  • מחבר

חוסר ההתאמה בין ה-System Idle Process לבין ה-CPU Usage נובע ממה שנקרא Kernel Time, זמן שהמעבד "מבזבז" על דברים שה-kernel צריך שיעשו (כמן system i/o לדוגמא). תוכל לראות זאת ע"י סימון Show Kernel Times בתפריט View של ה-Performace tab של ה-Task Manager (אאאחחח, הסברים ב-windows תמיד מתישים אותי). למקרה שזה לא ברור, אחוזי זמן בעבד ב-Processes tab מחושבים מתוך הזמן של המעבד שבו הוא לא עובד בשביל ה-kernel -- זמן שכדאי ורצוי לכנות User Time.

כמו שכבר ציינתי, יותר מידי Kernel Time עלול לנבוע מעבודה מאומצת וחסרת הצדקה על i/o.

אם היית מתלונן רק על איטיות המערכת במהלך השימוש בצורב, הייתי ממליץ בחום לוודא ש-windows לא החליט במפתיע להחזיר אותך לתקופת האבן והחליט לעבוד עם הצורב ב-PIO Mode (שזה Processor I/O, זא - כל הבייטים שמגיעים ונישלחים לצורב עוברים דרך המעבד), במקום DMA Mode כלשהו (שזה Direct Memory Access, זא - כל הבייטים עוברים "עצמאית" מבקר ה-IDE לזיכרון וחזרה).

היות ואתה מתלונן גם על דיסקים שפשוט לא עובדים, אז זה כבר מתחיל להישמע יותר כמו בעיית חומרה - *caugh* צורב דפוק *caugh*.

תודה על ההסבר.

קודם כל, מסתבר שאכן לפחות חלק מהדיסקים שלי היו מכוונים על PIO במקום DMA - אבל הצלחתי לשנות רק אחד מהם ל- DMA, בעוד שהשני נשאר קבוע על PIO.

בכל מקרה, גם כששיניתי אותו ל- DMA (וכמו שאמרתי, יכול להיות שהשינוי היה בכלל על כונן ה- CD ולא על הצורב..), ובמקביל גם נטרלתי כל תוכנה שיכולה להפריע אפילו מעט ברקע (כגון אנטי וירוס) הדיסק עדיין נדפק ממש באותו המקום כמו מקודם, ובמהלך הצריבה עצמה המערכת המשיכה להראות סימני עומס כמו שתארתי מקודם.

מה שמוזר, כאמור, הוא שבזמן הצריבה עצמה הכל נראה תקין פחות או יותר, אך בשלב ה- Verify written data הבדיקה תמיד נתקעת באותו המקום, בסביבות ה- 70 אחוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים