עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם טמפ' המעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כפי שאפשר לראות במפרט לי לי מעבד 2.6c ..ובתקופה האחרונה שלו המעבד מגיע ל 48-49 מעלות במנוחה(זה כי קיץ)

ובכלל במאמץ הוא קופץ ל 54-57 מעלות (כשאני במשחק מסויים),לדעתי זה יותר מדיי חם.

עכישו מה שמוזר פה הוא שרציתי לוודא את המעלות ,לשם כך לקחתי מד טמפ' רגיל(שתולים על קירות וכו) והנחתי אותו כרבע שעה על ההיטסינק.

המחשב היה במצב מנוחה כאשר בתוכנה הוא מראה לי טמפ' של 45, אך כשראיתי במד חום שהיה על ההיטסינק זה היה על 30 מעלות.

משהו מוזר כאן לפי דעתי.אני חושב שהלוח שלי לא קורא נכון את הטמפ'....זה לוח ABIT IS-7

אם תוכלו לעזור לי אני אשמח! ;)

פורסם

ההיטסינק אמור לפזר את החום , ויש אוורור במארז.

טמפ' המעבד נמדדת יותר קרוב אליו כדי שתהיה מציאותית.

אז ברור שיהיה הבדל .

פורסם
  • מחבר

אוקיי...יש דברים הגיוניים שאתה אומר (למרות שלא נראה לי הפרש של 15 מעלות)

אבל אפשר להגיד שהלוח הוא כמעט אותם מעלות של האוויר במארז...

אז כשבדקתי בתוכנה ,טמפ' הלוח היתה 37 מעלות והטמפ' של המד טמפ' שהכנסתי היתה 30...

זה לא נראה לי הגיוני

פורסם

הטמפ' זו הטמפ' של מה שדוגם במקום שהוא נמצא.

תמצא אותו על הלוח ושים תרמומטר לידו.

והטמפ של הלוח לא זהה לטמפ האויר. הסתכל פה http://homepage.ntlworld.com/bubo/

פורסם

החיישן של ה-IS7 לא באמת מודד טמפרטורות, הוא בעצם מחשב אותן. לפני כמה חודשים היה קיים ת'ארד בנושא הזה בפורמים של ABIT, אם תצליח למצוא אותו תוכל לקבל פרטים יותר מדוייקים בנושא.

על כל פנים, זה ידוע שישנה סטייה בטמפ' המחושבות, ולכן הגיוני שיהיה הבדל כה ניכר. גם לי קורה אותו דבר - עם לוח אם זהה אני מקבל טמפ' של 42.5 במנוחה (2.4C) ובעזרת החיישן החיצוני שלי (של AG2) כ- 32-31 מעלות.

פורסם

הטמפרטורה שלוחות ABIT מציגות שונות מלוחות אחרות, זאת מכיוון שככה ABIT חושבת שצריך למדוד את הטמפרטורות.

לוחות של ABIT מודדות את הטמפרטורה בתוך פנים המעבד - בליבה ולכן זה ברור שזה יהיה הרבה יותר חם מאשר שתשים מד טמפ' על ההיטסינק זאת מכיוון שעד שהחום מגיע להיטסינק הטמפ' יורדת בצורה דראסטית, ואפילו אם תיקח חיישן ותשים אותו ממש על המעבד עצמו עדיין הטמפרטורה שתתקבל תהיה נמוכה יותר בגלל שהלוח מציג את הטמפרטורה *בתוך* המעבד.

לוחות של חברות אחרות מודדות את הטמפ' של המעבד עצמו מבחוץ, כלומר טמפ' הHeat Spreader שלו, טמפ' זו יכולה להיות נמוכה עד 10מע' מהטמפ שמוצגת בלוחות ABIT.

דבר נוסף, ברוב הלוחות, אין דבר כזה טמפרטות הסביבה, או טמפ' הלוח אם, הטמפ' שהלוח כביכול קורא לה "System" זוהי הטמפרטורה של הNorthbridge (הגשר הצפוני), אתה יכול לבדוק זאת בדרך הבאה:

פתח את החלון של המארז, הפעל תוכנת מאמץ (כמו Prime95) ותפעיל את התוכנה שמנטרת את הטמפ', אתה תראה שהטמפ' של ה"System" עולה דיי הרבה בזמן מאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים