עבור לתוכן

רוצה להרכיב מחשב אבל מפחד...עזרה בבקשה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. מחשבים זו האהבה הכי גדולה שלי ואני מבין במחשבים אבל לא ברמה גבוה. למדתי דרך האינטרנט.

אני רוצה להרכיב מחשב כי זו באמת חוויה נפלאה ואני צריך מחשב חדש. אני אף פעם לא הרכבתי מחשב בעצמי ואני מפחד שאטעה או אפגע ברכיבים - מה אם המגעים של המעבד יתעקמו או, שאקנה רכיבים שלא מתאימים אחד לשני???

כדאי לי לקחת את הסיכון וכן להרכיב מחשב? כאמור יש לי ידע מסוים בחומרה אך אין לי ניסיון...

תודה לעוזרים!

פורסם

אם יש לך מכר שיכול לעזור זה יועיל. אם אין אז תחפש בגוגל "איך לבנות מחשב"

פורסם

בכל מיקרה תנסה לבד, כמובן אם יש מי שיעזור עדיף.

No pain no gain

פורסם

כמו שיעצו לך קודם, תגגל את המושג "איך לבנות מחשב" או משהו בסגנון.

דבר שני או הראשון- מה הסכום שאתה מוכן להשקיע. ומפה כבר צריך להתחיל.

יש במחשב המון פרטים שניתן לשכוח עליהם, כגון משחה תרמית למעבד, או לחשב ההספק של ספק כוח אם מתכוונים לחבר אליו גם מסך, או למשל תאימות בין הרכיבים שזה בעצם הבסיס-והכל צריך לברר.

עבודה לא פשוטה, אך מרתקת.

have fun and good luck

נערך על-ידי dovik

פורסם

קודם כל תפנה כמה שעות פנויות להרכבה.

אל תמהר בשום שלב.

תחשוב טוב מה אתה עושה קודם, ולמה.

תתייחס לכל הציוד בעדינות ורגישות ותפעיל בדיוק כמה כוח שצריך ולא טיפה יותר.

תדאג שללוח יהיה מקסימום תמיכה מאחורה בכל מקום שאפשר לשים בורג תשים.

אם אתה רוצה אמינות קנה קירור למעבד לו פלטה אחורית.

כך תוודה שהקירור לעולם לא יצא מהמקום(דבר שיאלץ אותך למרוח משחה טרמית מחדש כדי לא לאבד שטח מגע).

בקירור עם קליפסים יש סיכונים קלים.

לא כולם יסכימו איתי שזה נחוץ אבל אין ספק שעל פלטה אחורית אפשר לסמוך הרבה יותר.

צפה בהרבה סרטוני הרכבה לפני שאתה ניגש לעבודה.

צפה בסרטוני מריחת משחת טרמית.

יש כמה וכמה שיטות למריחה.

בדרך כלל עם קירורים טובים גם מגיעה שפורפרת עם כמות שמספיקה לכמה הרכבות.

שאל שאלות בפורום אם יש לך ספקות.

תרכיב את המעבד והקירור והזכרונות לפני הרכבת הלוח, כך תמנע הפעלת לחצים מיותרים.

גם את מאוורר הקירור עדיף לחבר ללוח לפני הרכבתו במארז, כי לפעמים הגישה לא לגמרי נוחה אחרי ההרכבה.

לפעמים הכבל הנוסף של הספק כוח שמתחבר ללוח(הקטן לא הגדול) גם כן נמצא במיקום לא הכי נוח לגישה אחרי הרכבה.

לפני התקנת הוינדוס וודא שבביוס מוגדר AHCI לבקרים(לפעמים יש יותר מבקר אחד וכדאי להפעילו בשניהם מראש).

תעבור על כל ההגדרות שאתה רוצה להגדיר, ושמור פרופיל בביוס לשיחזור עתידי(שלא תחזור לDEFAULT בעתיד ותאבד הגדרות נחוצות).

אם יש לך SSD עדיף לחבר רק אותו לצורך התקנה.

ורק אחר כך חבר את שאר הכוננים.

אם יש לך הרדיסק ישן עליו מערכת הפעלה, אחרי שחיברת אותו(אחרי התקנת הוינדוס על הSSD) וודא בביוס שהSSD מוגדר כBOOT DRIVE לפני!!!!!!!! שאתה עושה BOOT, אחרת הישן עלול לעלות ולדפוק את הBOOT של הSSD ותיאלץ להפעיל כלי תיקון לBOOT.

מניעה תחסוך כאב ראש.

אלו הדברים העיקריים.

כל השאר אפשר לעשות אחר כך בנוחות.

אולי גם יש עניינים עם הFAST BOOT שצריך להגדיר בביוס לפני התקנת הוינדוס כדי לקבל זמן טעינה הכי קצר שאפשר.

אין לי נסיון אישי עם זה כל כך(עדיין עם לוח מהדור הישן), רק קצת קריאה והרבה שאלות להם אין לי תשובות ברורות ומלאות.

עוד דבר שכדאי מאוד לעשות והרבה לא עושים, אחרי התקנת הוינדוס והגדרות ראשוניות, צור גיבוי IMAGE לכונן הBOOT/SSD(את הגיבוי שמור לתוך הHDD מן הסתם).

כך תוכל לחסוך הרבה זמן בעתיד אם תרצה להתקין וינדוס נקי.

אחרי שעשית גיבוי של מצב ראשוני או POST ראשוני עם הגדרות בסיסיות,

אתה יכול לעשות התקנות מותאמות של התוכנות איתן אתה תמיד עובד.

OFFICE וCD וירטואלי, ודפדפן עם כל התוספים, וכו...
ועוד הגדרות התאמות קצת יותר מושקעות.

ואז עשה גיבוי נוסף IMAGE לכונן הSSD/BOOT.

כך תוכל לחסוך המון זמן בעתיד במקרה הצורך.

יהיה לך שיחזור להתקנה נקיה תוך 5 דקות, כמו גם שיחזור למצב מוקדם עם כל ההתקנות וההתאמות שאתה אוהב לעשות תוך 10 דקות.

וזה במקום חצי שעה ועוד שעתיים התאמות, ועוד כמה ימים או שבוע עד שהכל יחזור להיות איך שאתה אוהב, שלוקח לעשות בהתקנה רגילה מלאה.

שווה את המחשבה והתכנון והעשיה.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

נערך על-ידי RoronoaRony

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות.

לצערי אין לי מכר שיוכל לעזור לי בהרכבה, ובכל אופן אין לי מספיק ידע בשביל להתקין את הווינדוס בעצמי, לכן אפנה בנושא הזה לטכנאי טוב שאני מכיר. על משחה טרמית כבר חשבתי וזה ברור לי שאת המעבד, הזיכרון והקירור מרכיבים קודם ומיחוץ למארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים