עבור לתוכן

לוח אם ו-USB Type C

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לבנות מפרט למחשב חדש, ואחד הדברים שאני צריך הוא כניסה אחת לפחות (רצוי שתיים) של USB Type C, וכניסות נוספות של USB רגיל.

(אני לא בטוח אם זה נוגע רק ללוח אם או שהייתי צריך לשאול את זה במארז או מפרטים, אז העדפתי לשאול כאן)

מישהו יכול להמליץ על רכיב? התקציב הכולל של המחשב הוא בערך 4K לא כולל מסך

תודה!

עריכה: השימוש העיקרי של המחשב יהיה גיימינג

פורסם

שים לב כמעט בכל הלוחות הusb type c מאחורה.

לוח שיכול להתאים עם יציאה אחת.

GA-H170-D3HP

פורסם

@MatanVer2

א. מה התקציב ללוח האם או לחילופין - אילו רכיבים כבר בחרת עבור המחשב?

ב. מהן הדרישות שלך מלוח האם - האם יש צורך ביכולת המהרה? בתמיכה במערך כרטיסי מסך? במספר מסויים של חיבורי SATA? וכד'

זה חשוב כי צריך לדעת האם אפשר להציע לך לוחות העולים 500 ש"ח או כאלו העולים 1000 ש"ח.

ג. ברוב לוחות האם שמציעים חיבור USB בעל ממשק פיזי מסוג type C יש רק אחד כזה.

ד. יש לשים לב כי ישנם לוחות אם המציעים חיבור USB בעל ממשק פיזי מסוג type C אבל חיבור ה USB הוא מגירסה 3.0 ולא מגירסה 3.1.

ה. אם לוח האם מציע חיבורי USB 3.1 בד"כ הוא מציע רק שניים כאלו (כל שאר חיבורי ה USB שהלוח מציע הם מסוג USB 3.0 או USB 2.0). בנוסף, יש לשים לב כי חיבורי ה USB 3.1 נובעים מבקר צד שלישי ולא מערכת השבבים כך שיכול להיות שהם יהיו איטיים יותר לעומת חיבורי ה USB 3.1 ה"טבעיים" שצפויים להגיע עם לוחות האם המבוססים על ערכות שבבים מסדרת ה-200 של אינטל (שצפויה להיות משוחררת בקרוב).

ו. במקרה שלא תמצא לוח אם מתאים תמיד אפשר לקנות כרטיס הרחבה שייתן לך את חיבורי ה USB הדרושים, אולם במקרה כזה רצוי להתקינו בחריץ הרחבה מסוג X4 לפחות ולא בחריץ הרחבה מסוג X1.

פורסם
  • מחבר

@none77 - תודה על ההצעה, אבדוק מחיר ואם זה מתאים :)

@smalul - כרטיס מסך Gigabyte gtx 1060 6gb, מעבד i5 6600 3.3 Ghz 6mb  זכרון Hyperx 8GB DDR4 CL12, הדרישות הן שני חיבורי sata לפחות, אולי שלושה (אחד לקשיח, אחד ל-SSD ואולי אחד לכונן דיסקים) שום דבר מיוחד מדי (כ. מסך אחד, מסך אחד), ומה שחשוב הוא החיבור הפיזי של ה- Type C.

שוב תודה על העזרה! 

פורסם
ציטוט של none77

בgb רושמים שהבקר של אינטל.

נכון, אבל זה לא אומר שהוא מובנה בערכת השבבים (כאמור, זה יקרה רק בדור הבא של ערכות השבבים של אינטל - סדרת ה-200).

ציטוט של MatanVer2

כרטיס מסך Gigabyte gtx 1060 6gb, מעבד i5 6600 3.3 Ghz 6mb  זכרון Hyperx 8GB DDR4 CL12,

א. אתה לא קונה מארז, ספק כח, דיסק קשיח, כונן SSD וכד'? אם לא, אז עלות הרכיבים הנ"ל היא בסביבות ה-2300 ש"ח, מה שמותיר 1700 ש"ח ללוח האם.

ב. זיכרון DDR4 שעובד ב CL של 12 הוא קצת יקר (וכנראה גם דורש מתח של 1.35V) - יכול להיות שתוכל לחסוך קצת אם תקנה זיכרון DDR4 באותו הנפח העובד ב CL של 14 או אפילו 15.

בכל מקרה, אם אתה מעוניין בלוח אם שעולה בסביבות ה-600 ש"ח אז ה  GA-H170-D3HP ש @none77 יתאים לך, כמו גם ה GA-Z170-HD3P של Gigabyte. אפשרות אחרת היא ה H170-PRO-GAMING של Asus ואני בטוח שתוכל למצוא עוד לוחות המתאימים לדרישות שלך באותו טווח מחירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים