עבור לתוכן

מעבדi5 750 4.0 oc vs i7 6700k 4.o of

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול שאלה פשוטה כי לא כל כך הבנתי מה ההבדלים.

בכמה חזק מעבד i7 6700k 4.o oc לעומת i5 750 4.0 oc , בכל הנוגע לגיימינג בעיקר , וגם למהירות מחשב וכו.

תודה רבה .

פורסם

http://www.cpu-world.com/Compare/453/Intel_Core_i5_i5-750_vs_Intel_Core_i7_i7-6700K.html

In single-threaded tasks, the Core i7-6700K has 92% better performance.

The processor is 143% faster in multi-threaded applications.

מקווה שזה אתר אמין אבל זה מה שמצאתי.

מה שמעניין לגיימינג זה single-threaded וזה חתיכת הבדל.

נכון שיש יותר הבדל עם הHT אבל זה לא קריטי למשחקים.

פורסם

או בקיצור, הבדל שמים וארץ, לטובת 6700.

לא חוכמה, הוא "נולד" 4 דורות מאוחר יותר.

פורסם

חמש דורות אבל מי סופר...

בלינק שהבאתי מקודם זה ללא OC אבל אני מעריך שעדיין יש הפרש מאוד משמעותי.

מה גם שהI7 מגיע ללא OC ל4MH.

פורסם

:)

באמת מי סופר, אבל דיוק אף פעם לא מזיק.

זה כמו להשוות ביני לאוסיין בולט במאה מטר  :lol:

לא כוחות.

פורסם

תהליך ייצור מצומצם יותר (45ננומטר נגד 14ננומטר) שעושה הבדל בצריכת חשמל וגם ליבות חזקות יותר.

ההבדל של טכנולוגיית hyperthreading בין core i5 לcore i7.

פורסם

לא תהליך היצור הוא זה שעושה את הליבה חזקה יותר, אלה הארכיטקטורה המודרנית יותר, מעבדי ה-Core i מהדור הזה התבססו על ארכיטקטורת הi7 הראשונה, ה-i7 920 יצא בסוף 2008, הרבה מים זרמו מאז, Sandy Bridge (דור 2) היה שדרוג מאסיבי לארכיטקטורה ומאז השינוים היו קטנים יותר דור לדור, ברור שחלק מהשידרגים שנעשו לארכיטקטורה התאפשרו בגלל תהליך היצור הקטן יותר, אבל ה-NM זה לא כך המשחק. בכל מקרה 8 שנים עברו מאז שהאכיטקטורה הזאת יצאה והמעבדים המודרניים היום הרבה, הרבה יותר חזקים מהדור הראשון. 

לאחרונה יצא לי לקבל שילוש של H55-S2H עם i3 530 ו-4GB של DDR3 להחליף שילוש שהתבסס על E8400 שנתתי לאחותי, ה-i3 שעובד בתדר 2.93GHz הביא ביצועי חד ליבה זהים לזה של ה-E8400, ופתח פער קטן רק בזכות ה-HyperThreading, החלפתי את המעבד בXEON X3450 שמצאתי ב-EBAY ב-170 שקל ועכשיו ביצועי ה-MultiThreaded קרובים לi5 3470 שיש לי כאשר ביצועי ה-Single Threaded עדיין דומים יותר לדור ה-Core 2, אבל עדיין לא מגיעים לאותה הרמה. ה-750 i5  מבחינת ביצועים דומה יותר ל-i3 מדור ה-Haswell. וממש לא קרוב לi7 6700K.

פורסם

מ.ש.צ.ל.

טוב. כך או כך העניין מוצא עד תום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם !

(מה זה מ.ש.צ.ל?)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

מה שהיה צריך להוכיח  :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים