עבור לתוכן

שדרוג רכיבים(לוח אם, מעבד, זכרון)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shar00750

אם אתה לא עושה אוברקלוק קח את ה-6700 (מיותר לקחת 6700k עם לוח h170) ההבדל בינו לבין מה שיש לך כיום זה שמים וארץ במה שתחסוך תוכל להביא כרטיס די טוב מיד שניה בסביבות 300-400 ₪ (hd7950/7870,gtx670 ).

את הספק אני ממליץ להחליף לספק חדש (500w-600w) , אני מעריך שהספק שלך כבר בסוף דרכו ובעל הספק נמוך ממה שהיה בתחילת דרכו.

Sent from my lenovo S960 using Tapatalk

באופן תאורטי ה6700K טוב יותר מ6700 ב17 אחוז לפי מה שנאמר כאן. נתונים שאני ראיתי גם דיברו על סדר גודל של 15 אחוז. התוספת של ה200 ש''ח +- מביאה לי באופן יחסית ביצועים חסרי תקדים לעומת המחיר. מה גם, שהתוספת "ממוצעת" של האוברקלוק לא מרשימים אותי במיוחד.

בנוגע לכרטיס מסך, זה פחות מה שרלוונטי אלי כי כרגע אין אף משחק שמותקן לי על המחשב. מה גם שזה לא משתלם לטווח הארוך.

דווקא המעבד I7 6700K-שכנראה גבוה מצרכי פי כמה-, משתלם כלכלית. אם המעבד I7 יחזיק לי כמו הנוכחי, אפשר לומר שאני יהיה מרוצה(וגם דאז - המעבד היה הרבה מתחת לקטגוריה של I7). המעבד שברשותי כרגע הוא מעל ומעבר לשימושים בתיים סטנדרטיים, לשימושים שלי הוא קצת מגמגם, אבל לא יותר מידי. אני לוקח משהו שהוא ביודעין מעל מה שאני צריך, אבל מנגד אני בטוח שזה משתלם קדימה.

מבחינת הספק, פתחתי על זה דיון במקום המיועד... השאלה אם סוף החיים שלו יוכל להגיע בלי לפגוע במאום בשאר הרכיבים. כי אם כן, אתן לו למות בעת זקנה.

נערך על-ידי Yonun

פורסם

לדעתי זה טעות להשוות את תדרי הבסיס עבור מדד להפרש ביצועים ולא את הטורבו.

תדר בסיס 4/3.4=17.6% הפרש.

ליבה אחת בטורבו 4.2/4=5% הפרש.

2 ליבות בטורבו 4/3.9=2.6% הפרש.

3 ליבות בטורבו 4/3.8=5.3% הפרש.

4 ליבות בטורבו 4/3.7=8.1% הפרש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

לדעתי זה טעות להשוות את תדרי הבסיס עבור מדד להפרש ביצועים ולא את הטורבו.

תדר בסיס 4/3.4=17.6% הפרש.

ליבה אחת בטורבו 4.2/4=5% הפרש.

2 ליבות בטורבו 4/3.9=2.6% הפרש.

3 ליבות בטורבו 4/3.8=5.3% הפרש.

4 ליבות בטורבו 4/3.7=8.1% הפרש.

אשמח אם תוכל להרחיב יותר.

ואם הבנתי נכון, רק שהמעבד מנוצל במלואו אני אמור להגיע(באופן תאורטי) ל21 אחוז הפרש?

בשימוש רגיל (2 ליבות מנוצלות?) אני אמור להגיע להפרש של 7.6 אחוז?

פורסם

בתנאים מסויימים המעבדים של אינטל יעבדו בתדר מהיר יותר המכונה "תדר טורבו". תדר הטורבו תלוי במספר תנאים אבל בעיקר במספר הליבות שבהן נעשה שימוש.

במקרה של ה Core i7-6700 ניתן לקבל תוספת של (עד) 300MHz כאשר יש עומס על כל ארבעת הליבות, תוספת של 400MHz בעומס על 3 ליבות, תוספת של 500MHz בעומס על שתי ליבות ותוספת של עד 600MHz כאשר יש עומס על ליבה אחת בלבד. זה מביא את ה Core i7-6700 מתדר בסיס של 3.4GHz לתדר של 3.7/3.8.3.9/4GHz בהתאם למספר הליבות שבעומס (4/3/2/1 בהתאמה). 

עבור ה Core i7-6700K תדר הבסיס הוא 4GHz, כאשר תדר הטורבו נותן תוספת של 200MHz, אך רק כאשר יש עומס על ליבה בודדת. זה מביא את Core i7-6700K מתדר בסיס של 4GHz לתדר של 4/4/4/4.2GHz בהתאם למספר הליבות שבעומס (4/3/2/1 בהתאמה). 

בהנחה שהמעבדים כל הזמן יעבדו בתדר הטורבו שלהם, אז הניתוח של @none77 הוא מדוייק.

פורסם
אשמח אם תוכל להרחיב יותר.

ואם הבנתי נכון, רק שהמעבד מנוצל במלואו אני אמור להגיע(באופן תאורטי) ל21 אחוז הפרש?

בשימוש רגיל (2 ליבות מנוצלות?) אני אמור להגיע להפרש של 7.6 אחוז?

לא ברור לי איך הגעת לאחוזים האלה, רשמתי משהוא אחר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

בתנאים מסויימים המעבדים של אינטל יעבדו בתדר מהיר יותר המכונה "תדר טורבו". תדר הטורבו תלוי במספר תנאים אבל בעיקר במספר הליבות שבהן נעשה שימוש.

הבנתי, תודה רבה על ההסבר המקיף.

ציטוט של none77

לא ברור לי איך הגעת לאחוזים האלה, רשמתי משהוא אחר.

לא הבנתי נכון את הנושא, מה שגרם לעירבוב נתונים מיותר.

smalul הסביר זאת מצויין, על כל אופן.

מה שכן, זה תרם עוד יותר ללבטים. אני מצד שני לא רוצה לחזור על אותה מנטרה ולהמאיס אותכם מהנושא, אך עם כול פיסת מידע חדשה באה שאלה חדשה, אבל הגיע הזמן לסכם. 

נשאר לי לבחור כאן בין ה6700/6700K ופה הייתי רוצה לדעת מה הייתם לוקחים, בהתחשב בנתונים הבאים:

*ההוצאה עצמה חורגת במקצת מהתכנון המקורי

* טווח: לטווח הארוך(6+ שנים). אין לדעת מה יוליד יום, אבל בהתבסס על שנים אחרונות.

* השימוש הינו בעיקר לתכנות בתור תחביב, אך יש שימוש רב בתהליכים.

* השיפור אינו כה גדול, אך מצד שני מדובר יחסית על חריגה קטנה יחסית, שאולי תשתלם בעתיד

* אני משפר כי: פאן והרצון שהדברים יזוזו מהר יותר.

אגב, מדוע I7 4790K יש לו תג מחיר כה גבוה?  הוא עולה כמעט כמו ה6700K.

פורסם
ציטוט של Yonun

*ההוצאה עצמה חורגת במקצת מהתכנון המקורי

* טווח: לטווח הארוך(6+ שנים). אין לדעת מה יוליד יום, אבל בהתבסס על שנים אחרונות.

את המחשב הנוכחי שלי קניתי לפני יותר מ-9 שנים ואני לא מצטער על כך שהשקעתי בו. נכון, עם הזמן קצת שידרגתי אותו (הוספתי עוד זיכרון, החלפתי את המעבד למעבד Xeon, הוספתי כונן SSD וכד') אבל הבסיס נשאר אותו הבסיס ואני לא מצטער על כך. גם בעתיד (אולי הקרוב), כאשר אני אצטרך להחליף את המחשב אני מתכוון להשקיע בו בכדי שהוא יחזיק מעמד לכמה שנים טובות (לפחות 5 שנים, אולי אפילו כפול מכך). מבחינתי מפרט אידיאלי יהיה משהו כזה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201919901 - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1591/1559 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151
MAXIMUS-VIII-RANGER - ASUS - Socket LGA1151 CPU - Z170 chipset - 4x DDR4 up to 64GB at 3400 MHz - 3x PCIe x16 slots - ROG SupremeFX 8 channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - 6x SATA3 6Gb/s - M.2 - 2x SATAe - 6 USB3.0 - 2x USB3.1 t...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 771/756 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX424C15FB-16 - HyperX - 16GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black Series - HX424C15FB/16...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 415/407 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 145/142 ₪ 

2922.00 / 2864 ₪ 

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=84916

גם אם נעגל את הסכום ל-3000 ש"ח, הרי שבפריסה ל-5 שנים נקבל שהעלות החודשית היא רק 50 ש"ח. אם נסתכל על טווח של 6 שנים נקבל שההשקעה החודשית היא בסביבות ה-40 ש"ח, ואם המחשב יעבוד במשך 8 שנים הרי שההשקעה החודשית הנדרשת היא בסביבות ה-30 ש"ח. לא מדובר כאן על סכומים משמעותיים אם מסתכלים על המחשב על השקעה לטווח ארוך ולא כעל הוצאה חד-פעמית. במקרה שלך אפשר גם לחסוך כ-500 ש"ח ע"י בחירה במעבד Core i7-6700 (ואפילו יותר אם תבחר במעבד Core i5) ובלוח אם פשוט יותר.

ציטוט של Yonun

אגב, מדוע i7 4790K יש לו תג מחיר כה גבוה?  הוא עולה כמעט כמו ה6700K.

ה Core i7-6700K נועד להחליף את ה Core i7-4790K ולמעשה אינטל מתמחרת אותם בצורה זהה (עבור שניהם המחיר של אינטל הוא בין 339 ל 350 דולר). לאור העובדה שה Core i7-4790K שייך לדור הקודם אין ממש טעם לקנות אותו, אבל אי אפשר גם לצפות שמחירו יירד בצורה משמעותית.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

גם אם נעגל את הסכום ל-3000 ש"ח, הרי שבפריסה ל-5 שנים נקבל שהעלות החודשית היא רק 50 ש"ח. אם נסתכל על טווח של 6 שנים נקבל שההשקעה החודשית היא בסביבות ה-40 ש"ח, ואם המחשב יעבוד במשך 8 שנים הרי שההשקעה החודשית הנדרשת היא בסביבות ה-30 ש"ח. לא מדובר כאן על סכומים משמעותיים אם מסתכלים על המחשב על השקעה לטווח ארוך ולא כעל הוצאה חד-פעמית. במקרה שלך אפשר גם לחסוך כ-500 ש"ח ע"י בחירה במעבד Core i7-6700 (ואפילו יותר אם תבחר במעבד Core i5) ובלוח אם פשוט יותר.

טוב אני כנראה אקח בסוף את I7-6700. בנוגע ללוח אם, אשמח אם תכווין אותי לדגם מומלץ(אם יש כזה).

אגב, המעבד תומך בזכרון (DDR4)במהירות עד 2133. זה לא אמור להוות בעיה כאשר המהירות של הזכרון גדולה יותר? (2400)

תודה על עזרתך!

נערך על-ידי Yonun

פורסם
ציטוט של Yonun

בנוגע ללוח אם, אשמח אם תכווין אותי לדגם מומלץ(אם יש כזה)

זה תלוי בדרישות שלך ובתקציב. אני אישית לא מציע לקחת עבור מעבד Core i7 לוח אם עם פחות מ-6 שלבי ייצוב מתח למעבד וערכת שבבים שהיא לא H170 או Z170.

ציטוט של Yonun

המעבד תומך בזכרון (DDR4)במהירות עד 2133. זה לא אמור להוות בעיה כאשר המהירות של הזכרון גדולה יותר? (2400)

טכנית זה אכן נחשב המהרה של בקר הזיכרון, אבל באופן מעשי לא אמורה להיות עם זה בעיה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

זה תלוי בדרישות שלך ובתקציב. אני אישית לא מציע לקחת עבור מעבד Core i7 לוח אם עם פחות מ-6 שלבי ייצוב מתח למעבד וערכת שבבים שהיא לא H170 או Z170.

טכנית זה אכן נחשב המהרה של בקר הזיכרון, אבל באופן מעשי לא אמורה להיות עם זה בעיה.

בנוגע ללוח אם, הבנתי. אמרת הבדל של 500 ש''ח אז חשבתי שאתה מתכוון אולי גם לרדת בלוח אם. אבל בסדר, אין בעיה..

מבחינת הזיכרון, לא ממש הבנתי.

בוא ניקח 2 סטיטואציות, אך נסכים לגבי דבר אחד:

המעבד I7 6700 תומך במהירות זיכרון של עד 2133.

סטיטואציה ראשונה: לוח האם תומך במהירות של עד 2133, ואני לוקח זיכרון עם מהירות 2400. המעבד כמובן נשאר ללא שינוי. אז הזיכרון איננו מתאים את עצמו למהירות של לוח האם (קרי - 2133)?

סיטואציה שניה: לוח האם תואם במהירות 2400, הזיכרון שאני לוקח תומך במהירות 2133. המעבד ללא שינוי. 

ואם יש פה המהרה של הזיכרון, עלי לקחת רק זיכרון שכולל "מעטפת"? (זאת אומרת, שאין לקחת את הזיכרון הפשוט ביותר)

זה לידע כללי. כאן בכול אופן נראה לי גם יסתיים "המסע". תודה רבה על התשובות העקביות והמפורטות =]

פורסם
ציטוט של Yonun

אמרת הבדל של 500 ש''ח אז חשבתי שאתה מתכוון אולי גם לרדת בלוח אם.

זה בדיוק מה שכתבתי:

ציטוט של smalul

במקרה שלך אפשר גם לחסוך כ-500 ש"ח ע"י בחירה במעבד Core i7-6700 (ואפילו יותר אם תבחר במעבד Core i5) ובלוח אם פשוט יותר.

א. ההתייחסות שלי הייתה למחיר של המפרט לדוגמא שהצעתי.

ב. כפי שכתבתי בהודעות אחרות - אני לא ממליץ לקח לוח אם פשוט עם מעבד Core i7, במיוחד לא לוחות אם בסיסיים ביותר כמו ה H110M-K שחשבת עליו.

ציטוט של Yonun

סטיטואציה ראשונה: לוח האם תומך במהירות של עד 2133, ואני לוקח זיכרון עם מהירות 2400. המעבד כמובן נשאר ללא שינוי. אז הזיכרון איננו מתאים את עצמו למהירות של לוח האם (קרי - 2133)?

אם לוח האם לא מאפשר להפעיל את הזיכרון בתדר הגבוה מ 2133MHz, אז לא בטוח שתוכל להפעיל את הזיכרון ב 2400MHz (יכול להיות שכן, לא בדקתי את זה לעומק). בכל מקרה, גם אם תצליח להפעיל את הזיכרון בתדר של 2400MHz הדבר ייחשב, לפחות מבחינה טכנית, כהמהרה של בקר הזיכרון במעבד.

ציטוט של Yonun

סיטואציה שניה: לוח האם תואם במהירות 2400, הזיכרון שאני לוקח תומך במהירות 2133. המעבד ללא שינוי. 

הזיכרון יעבוד כמובן בתדר של 2133MHz.

ציטוט של Yonun

אם יש פה המהרה של הזיכרון, עלי לקחת רק זיכרון שכולל "מעטפת"? (זאת אומרת, שאין לקחת את הזיכרון הפשוט ביותר)

אם אתה מתכוון לזיכרון עם גוף קירור, אז זה תלוי במחיר. אני אישית הייתי מעדיף להוסיף עוד כמה שקלים בודדים (לא עשרות או מאות שקלים) בשביל לקבל זיכרון עם גופי קירור. כנ"ל לגבי זיכרון מהיר יותר - זיכרון העובד בתדר של 2133MHz אמור לספק אותך, אבל אם התוספת במחיר לזיכרון שעובד בתדר גבוה יותר היא קטנה (שוב, לא סדרי גודל של מאות שקלים) אני הייתי ממליץ לבצע את ההשקעה הזו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

זה בדיוק מה שכתבתי:

א. ההתייחסות שלי הייתה למחיר של המפרט לדוגמא שהצעתי.

ב. כפי שכתבתי בהודעות אחרות - אני לא ממליץ לקח לוח אם פשוט עם מעבד Core i7, במיוחד לא לוחות אם בסיסיים ביותר כמו ה H110M-K שחשבת עליו.

אם לוח האם לא מאפשר להפעיל את הזיכרון בתדר הגבוה מ 2133MHz, אז לא בטוח שתוכל להפעיל את הזיכרון ב 2400MHz (יכול להיות שכן, לא בדקתי את זה לעומק). בכל מקרה, גם אם תצליח להפעיל את הזיכרון בתדר של 2400MHz הדבר ייחשב, לפחות מבחינה טכנית, כהמהרה של בקר הזיכרון במעבד.

הזיכרון יעבוד כמובן בתדר של 2133MHz.

אם אתה מתכוון לזיכרון עם גוף קירור, אז זה תלוי במחיר. אני אישית הייתי מעדיף להוסיף עוד כמה שקלים בודדים (לא עשרות או מאות שקלים) בשביל לקבל זיכרון עם גופי קירור. כנ"ל לגבי זיכרון מהיר יותר - זיכרון העובד בתדר של 2133MHz אמור לספק אותך, אבל אם התוספת במחיר לזיכרון שעובד בתדר גבוה יותר היא קטנה (שוב, לא סדרי גודל של מאות שקלים) אני הייתי ממליץ לבצע את ההשקעה הזו.

טוב, יקירי - תודה רבה!

כול מה שנותר הוא ללכת להתחדש... :)

פורסם
ציטוט של smalul

איזה לוח אם עונה על הדרישות של ייצוב מתחים לגבי CORE I7 של SKYLAKE 6700K ?

פורסם

זה לא שיש "דרישות", זאת פשוט העדפה אישית שלי. הסיבות לכך הן:

א. ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח כך העומס עליהם יהיה קטן יותר מכיוון שרק אחד עובד בכל רגע נתון. זה אומר שהבלאי שלהם בטווח הארוך יהיה קטן יותר ולכן הלוח יחזיק מעמד זמן יותר.

ב. ככל שהמעבד "חזק" יותר הוא בד"כ דורש יותר הספק, מה שאומר שמערכת אספקת המתח למעבד תהיה בעומס רב יותר. לוחות אם שתוכננו עם מערכת אספקת מתח פשוטה יחסית כנראה "יישחקו" מהר יותר.

ג. בלוחות אם שבהם השקיעו במערכת מתח איכותית יותר סביר להניח שהשקיעו גם ברכיבים אחרים ולכן לוח אם כזה יחזיק מעמד זמן רב יותר.

לדעתי האישית לא כדאי לקחת עבור מעבד Core i5 ומעלה כאשר בלוח אם יש פחות מ-6 שלבי ייצוב מתח, ובטח שלא כדאי לבחור בלוח אם זול שעולה 200-300 ש"ח, שכן זה כנראה לא ישתלם בטווח הארוך (נניח שבעוד מספר שנים לוח האם יתקלקל ויהיה צורך בהחלפתו - סביר להניח שיהיה בעייתי למצוא לוח אם חדש מתאים, שכן התושבת למעבד כנראה תשתנה ולוחות אם מתאימים כבר לא יימכרו בחנויות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים