עבור לתוכן

שדרוג רכיבים(לוח אם, מעבד, זכרון)

Featured Replies

פורסם

המחשב הנוכחי אצלי חוגג עוד מעט 9 שנים... והגיע הזמן להפיח בו מעט חיים חדשים.

מפרט נוכחי:

Intel Core 2 Quad Q9400

Gigabyte EP43-DS3L

DDR 2 2x2GB (400 MHZ)

ATI RADEON HD 4800

Samsung SSD 850 EVO 250GB

המחשב הנוכחי מחזיק מעל המצופה למחשב בן זמנו. רק מידי פעם יש שיהוי קצר בתגובות. 

מטרת השדרוג היא בעיקר לפאן - אין משהו שמחייב במחשב לשדרג. אני לא משחק בו משחקים כבדים או משתמש לרב בתוכנות כבדות. אני מתכנת מידי פעם בתור תחביב(בעזרתה האדיבה שלVISUAL STUDIO), ושם אני מרגיש שחוסר בביצועים משפיעים באופן ישיר על התכניות שאני כותב. 

אז פאן יש, כסף מעט בצד - יש. הלאה, בוא ניגש לפרטים:

*אוברלוק: לא יהיה.

תקציב: עד 1700 למעבד. כול השאר - המינימום.

מעבד: חשבתי על מעבד מסדרת I7, לא בהכרח הכי חדש - אלא הכי תקציבי (ביצועים/מחיר). הטכנולוגיה של Hyper-threading קורצת לי מאוד, מכיוון שרב התכניות שאני כותב נעשה בהן שימוש בעזרת תהליכונים. עד 1700 ש''ח למטרה הזאת נראה לי מכובד ביותר.. אך אם אתם חושבים שגם מעבד פנטיום 2 יתאים - אני פה כדי לשמוע*. 

*לראות, אבל אל תהיו קטנונים.

וכן, אני יודע שזה כנראה מעל ומעבר. הדבר העיקרי שיפריע לי בנושא זה אם יהיה הבדל גדול בין מחיר מעבד א' לבין מעבד ב' ואילו הבדלי הביצועים זניחים.

לוח אם: כל לוח שיתאים למעבד, עם יציאות (=<1) של USB3, DVI וHDMI. כרטיס קול, ורשת. מבחינתי: המינימום האפשרי. אלא אם כן מסיבה כזאת ואחרת כדאי להוסיף עוד כמה שקלים.

זיכרון: למצוא משהו לבד אני מניח שאני יכול - אך אני לא מעודכן. אם אין איזה משהו ספציפי שאתם ממש ממליצים עליו, תשאירו את זה ריק. בכול אופן, מעוניין כרגע ב1X8GB

אומנם זה לא המקום, אך משהו קטן:

מכיוון שכול השדרוג אמור לסבוב סביב המעבד, אינני מתכוון לגעת בשאר החלקים הישנים. משמע:

כרטיס מסך, מארז וספק כוח אמורים לנוח על זרי הדפנה.. יש מתנגדים? ;)

וקצת אקסטרה:

1. אשמח אם תוכלו להעריך (על פי דבר מבוסס) בכמה המעבד שתמליצו עליו יהיה טוב יותר מהנוכחי.

2. הכרטיס מסך שמובנה במעבדים האלו, חזק יותר מהקיים אצלי?

ולסיום, תודה רבה. הרחבתי מעל ומעבר, רק כדי לנסות ולצייר את התמונה המלאה. לכן, אל תחששו להחזיר לי באותו המטבע..;)

נערך על-ידי Yonun

פורסם

מפרטים לדוגמא עם מעבד Core i7-6700 עם לוח אם מינימלי סביר, מודול זיכרון יחיד בנפח של 8GB וקירור למעבד:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1899 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151
זכרון: 189 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15
קירור אוויר למעבד: 145 ₪ - Arctic Freezer 13

מחיר סופי: 2233 ₪ למזומן  
 2277 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920103 - Intel - i7-6700 Skylake Quad core CPU - 3.4 GHz - Max Turbo Frequency 4.0 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1394/1366 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151
GA-H170-D3HP - Gigabyte - H170 LGA1151 ATX 4x DDR4 SATA3, M.2 PCIe NVMe, SATA Express (M2) - ...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 579/567 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX424C15FB2-8-PC - HyperX - 8GB 2400MHz DDR4 With new PC Only - CL15 DIMM HyperX FURY Black Series - HX424C15FB2/8...
בקניית מחשב חדש בלבד - אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 185/181 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 145/142 ₪ 

2303.00 / 2257 ₪ 

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=84514

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

מפרטים לדוגמא עם מעבד Core i7-6700 עם לוח אם מינימלי סביר, מודול זיכרון יחיד בנפח של 8GB וקירור למעבד:

..........

תודה רבה על תגובתך. וכאן נכנסות כמה שאלות לפני שאגש לקנייה:

מעבד: אני רואה  שההבדל בין Core i7-6700K ל-Core i7-6700 מתבטא בכמה מאות שקלים והבדל גדול במתח הדרוש. האם הבדלי הביצועים כה משמעותיים?

בנוגע ללוח אם, האם משהו פשוט יותר ב200-300 לא יוכל לעשות את העבודה?

בנוגע לספק כוח, האם כדאי לקנות ספק כוח חדש? שלי כבר נמצא 9 שנים בפעולה, 500W מחברת ColorMaster.

ושאני אומר כדאי, זה אומר שמחזור החיים שלו עומד להסתיים... או שזה אשאל במקום המיועד לו?

ואם יש לך דעה אישית על על הבחירה אשמח לשמוע אותה (זה יותר מידי? או שאני מפריז ביכולות שאני נותן לI7?)

נערך על-ידי Yonun

פורסם

לגבי מעבד - אני מניח שהתכוונת לשאול מה ההבדל בין המעבד עם ה K למעבד בלי ה K. המעבד עם K זה מעבד עם מכפלה פתוחה לביצוע OC.

מעבר לזה למעבד ה K מעטפת תרמית גבוהה יותר ותדרי בסיס וטרבו מעט גבוהים יותר. אם לא מתכוונים לעשות OC אין טעם לקחת מעבד K. בנוסף על מנת לעשות OC יש צורך בלוחות מבוססי Z170 שיקרים יותר.

לגבי הספק - הספק שלך כבר די זקן ואולי כבר לא נותן כבר את ההספקים שנתן כשהיה חדש אבל נראה לי שאם הוא מאיכות טובה ועובד אין חובה להחליף. השאלה היא אם לספק כל כך ישן יש את כל החיבורים שאתה צריך במחשב חדש.

לגבי הלוח - אני ישאיר ל @smalul להמליץ כי הוא בטוח מבין בזה יותר ממני אבל אני מניח שההגיון הוא לא לקחת מעבד HIGH END אם לוח LOW END וציפסט בסיסי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

לגבי מעבד - אני מניח שהתכוונת לשאול מה ההבדל בין המעבד עם ה K למעבד בלי ה K. המעבד עם K זה מעבד עם מכפלה פתוחה לביצוע OC.

........

בנוגע לסוג סדרה של K:אכן, זה מה שהתכוונתי אליו.

בנוגע לספק: אין ספק שהוא ספק איכותי. אם אפשר לתת לו לסיים את חייו "במוות טבעי" יותר מאשמח לעשות זאת. השאלה האם יכול להיווצר סכנה לרכיבים שספק פתאום שובק חיים? מבחינת הספק אני לא רואה בעיה, גם אם מדובר על 100 פחות.

בנוגע לחיבורים: אני לא רואה שאמור להיות בעיה של חיבורים. סה''כ צריך חיבור ללוח האם, או שאני מפספס משהו?

בנוגע ללוח אם: רות, קיבלתי.

בנוגע לכוח של המעבד: אשמח לשמוע את דעתכם על המעבדים האלו ואם יהיו שיפורים ניכרים מאוד.. 

ב

ושוב, תודה רבה!

נ.ב

1.הבנתי שהבדלי המהירות בכרטיסי הזכרון הם יחסית זניחים. זה נכון גם להבדל בין דור 2 לרביעי? (DDR2 VS DDR4).

2. במידה ואני לוקח את המעבד הנ''ל, האם יש צורך בכרטיס מסך הנוכחי שיש לי או שאפשר לוותר עליו עד שאקנה משהו נורמלי יותר(=סביב המחיר 300), וזה גם בתור שדרוג עתידי בטווח של שנה.

נערך על-ידי Yonun

פורסם

שוב לגבי המעבד , אמרת ש OC לא יהיה אז אין התלבטות, מעבד K הוא לא אופציה.

לגבי הספק - לדעתי לפחות אין בעיה להישאר עם הספק , הזכרתי את נושא החיבורים בגלל הגיל של הספק לא בגלל שבדקתי. למשל אני לא יודע אם לספק בן 9 שנים יש חיבור 6 פין או 8 פין ל PCIE (לא שאתה צריך ,סתם דוגמא). לא יודע עם החיבור ללוח השתנה ב 9 השנים האחרונות או לא. רק אומר שכדאי לוודא.

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

שוב לגבי המעבד , אמרת ש OC לא יהיה אז אין התלבטות, מעבד K הוא לא אופציה.

לגבי הספק - לדעתי לפחות אין בעיה להישאר עם הספק , הזכרתי את נושא החיבורים בגלל הגיל של הספק לא בגלל שבדקתי. למשל אני לא יודע אם לספק בן 9 שנים יש חיבור 6 פין או 8 פין ל PCIE (לא שאתה צריך ,סתם דוגמא). לא יודע עם החיבור ללוח השתנה ב 9 השנים האחרונות או לא. רק אומר שכדאי לוודא.

הבנתי.

בנוגע למעבד, לא הייתי ברור; התכוונתי להשוואה בין המעבד הנוכחי (=Q9400) לבין  המעבד שהוצע כאן..

נערך על-ידי Yonun

פורסם

שיפור ניכר יהיה , בין אם זה בזמן שלוקח לפתוח קובץ ZIP גדול או סתם ב VS שירוץ לך לדעתי הרבה יותר טוב.

האמת אני אפילו לא בטוח איך להשוואת בינהם , נראה לי שה i7 נותן בערך פי 3 ביצועים עדיפים.

בקשר לכרטיס מסך - אין טעם לקנות כרטיס LOW END ב 300 שקלים. תשתמש במובנה או תישאר עם הנוכחי

נערך על-ידי lompy

פורסם
ציטוט של Yonun

תודה רבה על תגובתך

לא נהוג לצטט בשלמותה הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך - זה סתם מאריך ומסרבל את הפורום.

ציטוט של Yonun

מעבד: אני רואה  שההבדל בין Core i7-6700K ל-Core i7-6700 מתבטא בכמה מאות שקלים והבדל גדול במתח הדרוש. האם הבדלי הביצועים כה משמעותיים?

בנוסף לכך שמעבד Core i7-6700K הוא בעל מכפלה פתוחה, דבר שיאפשר לך להמהיר אותו ולקבל תוספת ביצועים (בהנחה כמובן שיש לך לוח אם וקירור מתאימים), ה Core i7-6700K עובד בתדר רגיל של 4GHz בעוד שה Core i7-6700 עובד בתדר של רגיל של 3.4GHz. היות ומדובר במעבדים בעלי אותה הארכיטקטורה ובעלי אותו נפח של זיכרון מטמון אפשר לומר שה Core i7-6700K "חזק" יותר בכ-17 אחוז לעומת ה Core i7-6700 (זה פשוט היחס בין 4 ל-3.4).

ציטוט של Yonun

בנוגע ללוח אם, האם משהו פשוט יותר ב200-300 לא יוכל לעשות את העבודה?

אפשר? כן. יעבוד? אין סיבה שלא. מומלץ? לא. אם אתה קונה מעבד חזק כמו ה Core i7 לדעתי כדאי להשקיע גם בלוח אם שתוכנן עבור מעבדים כאלו מאשר בלוח אם שתוכננו לעבוד עם מעבדים חלשים הרבה יותר (כמו מעבדי ה Pentium וה Core i3).

ציטוט של Yonun

בנוגע לספק כוח, האם כדאי לקנות ספק כוח חדש? שלי כבר נמצא 9 שנים בפעולה, 500W מחברת ColorMaster.

ושאני אומר כדאי, זה אומר שמחזור החיים שלו עומד להסתיים... או שזה אשאל במקום המיועד לו?

אני לא ממש מומחה לספקי כח ואני לא יודע עד כמה ספק הכח שלך נחשב ל"איכותי" ו"טוב", אבל אם אכן כזה ואם הוא תקין ומסוגל לעמוד בעומס שהמחשב החדש ידרוש ממנו, אז אפשר להישאר איתו. באופו כללי אני אמליץ לך להתייעץ בפורום ספקים ומארזים.

ציטוט של Yonun

הבנתי שהבדלי המהירות בכרטיסי הזכרון הם יחסית זניחים. זה נכון גם להבדל בין דור 2 לרביעי? (DDR2 VS DDR4).

זה לא ממש רלוונטי לדיון הזה, אבל באופן כללי אפשר לומר שרוב היישומים לא צריכים רוחב פס גדול יותר ממה שזיכרון העובד במהירות ה"סטנדרטית" שלו (1600MHz ב DDR3 ו 2133MHz ב DDR4). למעשה כל יישום ירוויח זיכרון מהיר יותר, פשוט כי הגישה לזיכרון תהיה מהירה יותר ותמיד יש צורך בגישה לזיכרון, אולם התוספת לביצועים תהיה קטנה יותר ביחס להשקעה הכספית. בקשר ל DDR2 - אני לא בטוח, אבל במקרה כזה סביר להניח שהגדלת רוחב הפס לזיכרון ("מהירות"/תדר הזיכרון) הייתה הרבה יותר מורגשת לעומת מה שקורה עם DDR3 ו DDR4.

הערה: שוב - ישנם יישומים שבהם תתקבל תוספת ביצועים מורגשת ככל שתדר הזיכרון יהיה גבוה יותר.

ציטוט של Yonun

במידה ואני לוקח את המעבד הנ''ל, האם יש צורך בכרטיס מסך הנוכחי שיש לי או שאפשר לוותר עליו עד שאקנה משהו נורמלי יותר(=סביב המחיר 300), וזה גם בתור שדרוג עתידי בטווח של שנה.

א. זאת תהיה טעות לקנות כרטיס מסך ב-300 ש"ח, שכן הביצועים שתקבל מהליבה הגרפית המובנית במעבד כנראה יהיו טובים יותר.

ב. לפי הטבלה הזו, ה HD 4800 שקול בערך לליבה הגרפית המובנית במעבדים מהדור הנוכחי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

לא נהוג לצטט בשלמותה הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך - זה סתם מאריך ומסרבל את הפורום.

..

הבנתי ויישמתי :)

בנוגע למעבד: 17 אחוז זה דבר לא מבוטל, וזה בלי עוד ביצועי המהרה..

אני כנראה עוד פעם גולש מהדיון, אבל זה רק כדי לקבל פרספקטיבה לפני שאגש למקומות המתאימים:

בהנחה שארצה לבצע אוברלוק "בסיסי", זה אומר לוח אם יקר יותר ממה שהוצע כאן?(על קירור אני מבין שזו שאלה רטורית) ומה תהיה תוספת הביצועים פחות או יותר? 

או שאולי גם עדיף לקנות אותו גם בלי לבצע המהרה? מדובר בעוד כמה מאות שקלים, על תוספת משמעותית.

בנוגע לכרטיס מסך: הבנתי, תודה. האם יש אפשרות לבצע אינטגרציה בין הכרטיס הפיזי לבין המובנה במעבד כדי להפיק יותר ביצועים? (גם פה, רק כדי לקבל פרספקטיבה)

בנוגע לשאר הדברים: אגש לאן שצריך...

תודה רבה על זמנכם! 

נערך על-ידי Yonun

פורסם
ציטוט של Yonun

בהנחה שארצה לבצע אוברלוק "בסיסי", זה אומר לוח אם יקר יותר ממה שהוצע כאן?(על קירור אני מבין שזו שאלה רטורית) ומה תהיה תוספת הביצועים פחות או יותר? 

א. המהרה באנגלית זה Overclock ובתרגום פונטי לעברית - אוברקלוק. התרגום המילולי הוא "מעל/מעבר לשעון". הכוונה היא בהפעלת רכיב (בד"כ המעבד) בתדר הגבוה יותר מהתדר אליו הוא תוכנן.

ב. בכדי לבצע המהרה כיום אתה כנראה תצטרך לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z170, וכן לוחות אם כאלו יהיו יותר יקרים מאשר לוחות זהים המבוססים על ערכת שבבים "פשוטה" יותר (כמו ה H170) פשוט כי ערכת השבבים עצמה יקרה יותר (השבב עולה יותר ליצרן לוח האם). בנוסף אתה כנראה תרצה לוח אם שמיועד יותר להמהרה, כלומר כזה שבנוי מרכיבים יותר איכותיים ועם יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, ושוב זה אומר שמחיר לוח האם יהיה גבוה יותר. כמובן שבנוסף ללוח אם יקר יותר יהיה צורך גם בקירור למעבד יקר יותר (תדר יותר גבוה פירושו יותר חום, שאותו יש לפזר).

ג. אף אחד לא יכול להבטיח לך שתצליח לבצע המהרה אפילו של 1MHz לתדר המעבד - המעבד תוכנן לעבוד בתדר מסויים ולא מעבר לכך. למעשה יש פה עניין של "מזל" - אם "נפלת" על מעבד "טוב" (כזה שעשוי מחומר "טהור" יותר) אתה כנראה תצליח להגיע לתדרים גבוהים יותר. מעבד "לא טוב" יכול לגלות סימני אי-יציבות מייד כשתנסה להגדיל את תדר העבודה שלו. באופן מעשי אפשר להמר שתצליח להשיג תוספת של כמה מאות MHz לתדר העבודה של המעבד (סביר להניח שלא תהיה בעיה להגיע לתדר של 4400MHz ואפילו למעלה מכך עם רוב המעבדים), אבל שוב - זה לא מובטח.

שיהיה ברור - מעבד שאינו יציב לאחר המהרה אינו נחשב למעבד שאינו תקין ולכן אתה לא יכול לדרוש להחליפו בטענה שהוא לא תקין.

ד. המהרה בד"כ כוללת תוספת מתח למעבד (ואולי גם לרכיבים נוספים בלוח האם), דבר שמעמיד את הרכיבים האלו בסיכון, שכן הם תוכננו לעבוד במתח מקסימלי מסויים. זה אומר שלא רק שיש צורך בקירור הרכיבים האלו (הגדלת המתח לרכיב משמעותה שהוא ייצר יותר חום) אלא גם שיש סיכוי שייגרם להם נזק פיזי, או במילים אחרות - שהרכיב "יישרף". כל זה כמובן לא מכוסה ע"י האחריות של המעבד או/ו לוח האם, כלומר זהו סיכון שאתה לוקח על עצמך.

אני אישית הייתי שוקל לקחת את ה Core i7-6700K גם בלי להמהיר אותו ולו רק בגלל שהוא המעבד שנותן את הביצועים הכי טובים מכל משפחת מעבדי הדור השישי (ה Skylake). בנוסף אני הייתי מעדיף לקחת לוח אם שמיועד להמהרה לא בגלל יכולת ההמהרה אלא פשוט כי לוחות כאלו בד"כ בנויים מרכיבים איכותיים יותר וכנראה יחזיקו מעמד זמן רב יותר.

ציטוט של Yonun

בנוגע לכרטיס מסך: הבנתי, תודה. האם יש אפשרות לבצע אינטגרציה בין הכרטיס הפיזי לבין המובנה במעבד כדי להפיק יותר ביצועים? (גם פה, רק כדי לקבל פרספקטיבה)

לא שידוע לי, לפחות לא עם המעבדים של אינטל.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

א. המהרה באנגלית זה overclock ובתרגום פונטי לעברית - אוברקלוק. התרגום המילולי הוא "מעל/מעבר לשעון". הכוונה היא בהפעלת רכיב (בד"כ המעבד) בתדר הגבוה יותר מהתדר אליו הוא תוכנן.

שוב, תודה על תגובתך.. שמח שיצא לי להחכים גם ממנה.

כנראה אקנה את הרכיבים האלו בסוף:

מעבד I7-6700K. אין כוונה לבצע המהרה.

מאוורר: Arctic Freezer i11

זיכרון: CL15 DIMM HyperX FURY 8GB

לוח אם: לאחר שיטוט באינטרנט הבנתי שהבדלי הביצועים זניחים אם בכלל קיימים בין רוב לוחות האם. להבנתי  אתה מתייחס יותר לאיכות וליכולת שלהם לשרוד. אך למחיר יש מחיר משלו, ולכן אלך על לוח אם בסיסי יותר, בסגנון:

http://www.asus.com/Motherboards/H110M-K/specifications/

אם יש מניעה(=אחוזים גבוהים לתקלות) ברורה להשתמש בלוח אם זול יחסית כזה, אשמח לשמוע.. בכול אופן אם זה משנה, השדרוג העתידי המתוכנן  יהיה כרטיס מסך בטווח הבינוני, שדרוג כונן HDD למשהו חדש יותר (גם כן HDD) ואולי החלפת המאווררים. לא משהו מעבר.

בנתיים, נשאר לי רק להודות על התשובות המהירות והמפורטות:}

נערך על-ידי Yonun

פורסם
ציטוט של Yonun

הבנתי שהבדלי הביצועים זניחים אם בכלל קיימים בין רוב לוחות האם.

נכון - בין לוחות האם השונים, בין אם מדובר בלוח אם הכי זול או בלוח האם הכי יקר, אין ממש הבדלים בביצועים פשוט כי כל הבקרים החשובים נמצאים על המעבד ולא על לוח האם. ההבדל בין לוחות האם הוא בתכונות שהם מציעים - מספר החיבורים מכל סוג, תמיכה בהמהרה, תמיכה במערך כרטיסי מסך, איכות הרכיבים וכד'.

ציטוט של Yonun

מעבד i7-6700K. אין כוונה לבצע המהרה.

ציטוט של Yonun

אלך על לוח אם בסיסי יותר, בסגנון:

http://www.asus.com/Motherboards/H110M-K/specifications/

לדעתי זו טעות לקנות את המעבד הכי חזק שיש כרגע לשוק הביתי ולוח המבוסס על ערכת השבבים הכי פשוטה. 

לוח האם המסויים הזה ה (H110M-K של Asus) הוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון בלבד (דבר שיגביל את היכולת להוסיף זיכרון בעתיד), יש לו רק 5 שלבי ייצוב מתח למעבד (לא אידיאלי למעבד חזק לטווח הארוך), ועם כל הכבוד התכונות שהוא מציע הן בסיסיות ביותר.

ציטוט של Yonun

אם יש מניעה(=אחוזים גבוהים לתקלות) ברורה להשתמש בלוח אם זול יחסית כזה, אשמח לשמוע

הנתונים לגבי אחוז ההחזרות או/ו התקלות בלוחות האם השונים לא זמינים לציבור, כך שכל מה שנותר הוא להסתמך על תגובות הרוכשים ולראות האם בדגם מסויים מופיעה בעיה אצל מספר משתמשים.

ציטוט של Yonun

השדרוג העתידי המתוכנן  יהיה כרטיס מסך בטווח הבינוני

במקרה כזה המחשב שלך לא יהיה מאוזן. זה אומר שבחלק מהיישומים (בד"כ משחקים) כרטיס המסך יהיה צוואר הבקבוק במערכת (המעבד יצטרך להמתין עד שכרטיס המסך יסיים את החישובים שלו, כלומר המעבד לא יינוצל במלואו בחלק מהיישומים).

לאור הנ"ל ולאור הדרישות שלך אני חושב שאולי כדאי לך לשקול מעבד Core i5 עם לוח אם קצת יותר טוב (אחד שעולה בסביבות ה 500-600 ש"ח).

ציטוט של Yonun

שדרוג כונן HDD למשהו חדש יותר (גם כן HDD)

מומלץ שתקנה כונן SSD ועליו תתקין את מערכת ההפעלה. 

ציטוט של Yonun

למחיר יש מחיר משלו

מי שקונה בזול משלם ביוקר...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

לדעתי זו טעות לקנות את המעבד הכי חזק שיש כרגע לשוק הביתי ולוח המבוסס על ערכת השבבים הכי פשוטה. 

לוח האם המסויים הזה ה (H110M-K של Asus) הוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון בלבד (דבר שיגביל את היכולת להוסיף זיכרון בעתיד), יש לו רק 5 שלבי ייצוב מתח למעבד (לא אידיאלי למעבד חזק לטווח הארוך), ועם כל הכבוד התכונות שהוא מציע הן בסיסיות ביותר.

הבנתי, אז כנראה שאין מנוס :)

בכול אופן, הדגם הזה הוא בסדר?: GA-H170M-D3H ובכללי, קובעים את האיכות בעיקר בגלל דגם מסויים, או בעיקר לפי ערכת השבבים שנמצאת בו? כך שאם אני מחפש X ויש רק Y, אבל שניהם עם ערכת שבבים דומה - אז בסדר להחליף?

בנוגע לזיכרון: מעבד כזה יהיה אפקטיבי עם מערכת שמנצלת 50 GB זכרון?

ציטוט של smalul

מקרה כזה המחשב שלך לא יהיה מאוזן. זה אומר שבחלק מהיישומים (בד"כ משחקים) כרטיס המסך יהיה צוואר הבקבוק במערכת (המעבד יצטרך להמתין עד שכרטיס המסך יסיים את החישובים שלו, כלומר המעבד לא יינוצל במלואו בחלק מהיישומים).

אכן, אני מודע לזה. אני לא גיימר ומעטים המשחקים שאשחק. אם מידי פעם יצוץ לי איזה גוק זה טוב שהמערכת תוכל להריץ אותו באופן חלק, ולא ממש משנה לי אם זה על הגדרות בינוניות או על הגדרות גבוהות. שיראה בסדר וירוץ - לכן ההשקעה בכרטיס מסך תהיה 1/3 מהמעבד. ואם נסכם זאת בקצרה: אם הדרישות של משחק כולשהן הוא כרטיס מסך X - קרוב לוודאי שזה מה שאקנה, או משהו טיפה מעבר אליו. אלא אם פה גם יש איזה "קונץ" שמשום מה יגרום למערכת לרוץ הרבה פחות טוב בגלל מעבד חזק מידי לעומת מעבד בסדר גודל של המסך.

ציטוט של smalul

מומלץ שתקנה כונן SSD ועליו תתקין את מערכת ההפעלה. 

יש לי אחד כזה. וזה הדבר הכי טוב שקרה למחשב. הכוונה לקנות עוד כונן אחסון -מתישהו- ולהחליף את הישן, שהוא איטי להחריד, על הגבול שכמעט לא עובד כלל וכלל.

נערך על-ידי Yonun

פורסם

אם אתה לא עושה אוברקלוק קח את ה-6700 (מיותר לקחת 6700k עם לוח h170) ההבדל בינו לבין מה שיש לך כיום זה שמים וארץ במה שתחסוך תוכל להביא כרטיס די טוב מיד שניה בסביבות 300-400 ₪ (hd7950/7870,gtx670 ).

את הספק אני ממליץ להחליף לספק חדש (500w-600w) , אני מעריך שהספק שלך כבר בסוף דרכו ובעל הספק נמוך ממה שהיה בתחילת דרכו.

Sent from my Lenovo S960 using Tapatalk

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים