עבור לתוכן

i5-6600 או i7-6700?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה!

בגלל שהמחשב שלי התחיל לגסוס בדיוק אחרי 5 שנים ממועד קנייתו אני מתכנן לקנות אחד חדש ממש בקרוב והשימושים שלי הם בעיקר משחקים(כבדים), סדרות/סרטים וגלישה מאסיבית באינטרנט. כשקניתי את המחשב הנוכחי הדעה הרווחת הייתה שאין צורך בi7 למשחקים, אלא יותר למעצבים, עורכי סרטונים וכו'. יצא לי לראות שהיום כבר יותר ויותר הולכים על i7 גם למשחקים(מסיבה מוצדקת או לא).

אז אחרי שקראתי באינטרנט כל מיני דעות, רציתי לדעת גם את שלכם - כדאי ללכת על הi5 הנ"ל או שהיום יש כבר יותר צורך ללכת על הi7? 

אם החסרתי פרט כלשהו שיעזור לכם לענות לי על השאלה יותר טוב - רק תגידו.

פורסם

תקרא בעיון את הדיון בלינק המצורף ותראה כמה התשובה לשאלתך שנויה במחלוקת.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של srobert

תקרא בעיון את הדיון בלינק המצורף ותראה כמה התשובה לשאלתך שנויה במחלוקת.

oh boy

פורסם

בו נגיד ככה, מבין כל הדיונים וההשואות למטרת גימנייג שאני ראיתי - זה נע מבין אין כמעט הבדל לדרופים באונלין במקומות ספציפים במשחקים ספציפים. האם זה שווה לך 500 שקל הבדל במחיר בין המעבדים? מבחינת value for money כנראה שלא. אם התקציב שלך מוגבל אז עדיף להוציא את על משהו אחר,אם זה נכנס בתקציב או  אם יש לך 500 שקלים נוספים להוציא כדי לא להיתבאס מהמחשב החדש שקנית ואחר כך גם לא לחשבן לעצמך למה הוצאת עוד 500 שקל על המעבד אז לך על זה.

פורסם

@Gilbk

א. אם המטרה היא משחקים כבדים, ובפרט משחקים עתידיים כבדים, לדעתי ישתלם בטווח הארוך להשקיע ב Core i7.

ב. קח בחשבון שהמחשב אמור להיות אצלך לפחות 5 שנים (ובאופן מעשי - לא בטוח שגם אחרי 5 שנים יהיה צורך בהחלפתו), כך שאם תחלק את ההפרש במחיר בין המעבדים (נניח 500 ש"ח, אם כי ב startPC מדובר על הפרש של 380 ש"ח) במספר החודשים ב-5 שנים תקבל שבסה"כ מדובר בהפרש של כ-8 ש"ח כל חודש. זה לא נורא ובהחלט אפשר לחיות עם זה.

ג. בסופו של דבר הכל זה עניין של תקציב - אם אין לך מספיק כסף גם מעבד Core i5 יעשה את העבודה. אם יש לך "מרווח" בתקציב אולי תרצה ללכת לא רק על מעבד Core i7 אלא גם על כזה שיאפשר לך לבצע המהרה (ה Core i7-6700K), אך הדבר כמובן ידרוש גם השקעה גדולה יותר בלוח האם ובקירור למעבד.

פורסם

מסכים עם smalul.

בעיקרון, כיום ההבדל במשחקים בין i5-6600 ל- i7-6700 הוא במקרה הטוב 5fps. אם זה שווה 400 שקלים הפרש? התשבוה היא חד משמעית לא, ויש הרבה שיטענו שבכסף הזה עדיף לשדרג חלק אחר במפרט. אבל פה זה כבר תלוי בשיקול שלך, ומה חשוב לך יותר ואני אסביר:

היתרון של קניית i7 עכשיו לא "תניב הרבה פרות" בהרצת משחקים היום, אבל משחקים שיצאו בעוד כמה שנים, הצפי שכבר ייתמכו בפונקציות המאפשרות לi7 לבוא יותר ליידי ביטוי ושם ההפרש יהיה מאוד גדול בין ה-i5 ל-i7. השאלה היא כזאת:

האם אתה מעדיף להנות יותר מביצועים בטווח זמן הקרוב - קח i5 ותשקיע עוד 400 שקלים בחלקים אחרים.

האם אתה מעדיף לקבל ביצועים קצת פחות טובים (במידה ותיקח i7 ולא תשקיע את הכסף הזה בחלקים אחרים במפרט), אבל בעתיד המחשב יתמודד בצורה טובה יותר עם משחקים חדשים - קח את ה-i7.

הכל שאלה של חשיבה קדימה. שמירה על ביצועים טובים לאורך זמן ממושך יותר (i7), מול ביצועים טובים יותר לזמן הקרוב, שנה-שנתיים קדימה (i5 + השקעה בחלקים אחרים).

מקווה שהצלחתי להסביר בצורה מובנת את דעתי האישית :) .

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

בו נגיד ככה, מבין כל הדיונים וההשואות למטרת גימנייג שאני ראיתי - זה נע מבין אין כמעט הבדל לדרופים באונלין במקומות ספציפים במשחקים ספציפים. האם זה שווה לך 500 שקל הבדל במחיר בין המעבדים? מבחינת value for money כנראה שלא. אם התקציב שלך מוגבל אז עדיף להוציא את על משהו אחר,אם זה נכנס בתקציב או  אם יש לך 500 שקלים נוספים להוציא כדי לא להיתבאס מהמחשב החדש שקנית ואחר כך גם לא לחשבן לעצמך למה הוצאת עוד 500 שקל על המעבד אז לך על זה.

ציטוט של smalul

@Gilbk

א. אם המטרה היא משחקים כבדים, ובפרט משחקים עתידיים כבדים, לדעתי ישתלם בטווח הארוך להשקיע ב Core i7.

ב. קח בחשבון שהמחשב אמור להיות אצלך לפחות 5 שנים (ובאופן מעשי - לא בטוח שגם אחרי 5 שנים יהיה צורך בהחלפתו), כך שאם תחלק את ההפרש במחיר בין המעבדים (נניח 500 ש"ח, אם כי ב startPC מדובר על הפרש של 380 ש"ח) במספר החודשים ב-5 שנים תקבל שבסה"כ מדובר בהפרש של כ-8 ש"ח כל חודש. זה לא נורא ובהחלט אפשר לחיות עם זה.

ג. בסופו של דבר הכל זה עניין של תקציב - אם אין לך מספיק כסף גם מעבד Core i5 יעשה את העבודה. אם יש לך "מרווח" בתקציב אולי תרצה ללכת לא רק על מעבד Core i7 אלא גם על כזה שיאפשר לך לבצע המהרה (ה Core i7-6700K), אך הדבר כמובן ידרוש גם השקעה גדולה יותר בלוח האם ובקירור למעבד.

ציטוט של --- The King ---

מסכים עם smalul.

בעיקרון, כיום ההבדל במשחקים בין i5-6600 ל- i7-6700 הוא במקרה הטוב 5fps. אם זה שווה 400 שקלים הפרש? התשבוה היא חד משמעית לא, ויש הרבה שיטענו שבכסף הזה עדיף לשדרג חלק אחר במפרט. אבל פה זה כבר תלוי בשיקול שלך, ומה חשוב לך יותר ואני אסביר:

היתרון של קניית i7 עכשיו לא "תניב הרבה פרות" בהרצת משחקים היום, אבל משחקים שיצאו בעוד כמה שנים, הצפי שכבר ייתמכו בפונקציות המאפשרות לi7 לבוא יותר ליידי ביטוי ושם ההפרש יהיה מאוד גדול בין ה-i5 ל-i7. השאלה היא כזאת:

האם אתה מעדיף להנות יותר מביצועים בטווח זמן הקרוב - קח i5 ותשקיע עוד 400 שקלים בחלקים אחרים.

האם אתה מעדיף לקבל ביצועים קצת פחות טובים (במידה ותיקח i7 ולא תשקיע את הכסף הזה בחלקים אחרים במפרט), אבל בעתיד המחשב יתמודד בצורה טובה יותר עם משחקים חדשים - קח את ה-i7.

הכל שאלה של חשיבה קדימה. שמירה על ביצועים טובים לאורך זמן ממושך יותר (i7), מול ביצועים טובים יותר לזמן הקרוב, שנה-שנתיים קדימה (i5 + השקעה בחלקים אחרים).

מקווה שהצלחתי להסביר בצורה מובנת את דעתי האישית :) .

טוב אז קודם כל, תודה רבה על כל התשובות חבר'ה ומצטער על המענה המאוחר, קצת עסוק.

עשיתי קצת חושבים ו:

א) בהבדל של 300 שקל בינו לבין הi5, כדאי לי באמת ללכת על הi7 בשביל הטווח הארוך(כמו שסמלול אמר, המטרה היא משחקים כבדים בכלל ועתידיים בפרט), מה גם שאני לא חושב שיש צורך שזה יבוא על חשבון חלקים אחרים במפרט, זה נכנס לי בדיוק בתקציב.

ב) לK כבר אין לי תקציב.:D

ג) @--- The King --- - סתם מתוך סקרנות, על איזה פונקציות מדובר?

אגב, איך הלוח GA-H170-D3H לצרכים שלי? יתאים? הבנתי שהוא מאפשר עד 2133MHZ ראם, אבל ראיתי שאומרים גם שמאפשר עד 2400. יש בכלל טעם לקחת 2400 במקום 2133?

פורסם

הלוח  GA-H170-D3H של GIgabyte נראה לוח אם סביר למחשב שאינו מיועד להמהרה. השאלה היא האם הוא מתאים מבחינת הדרישות שלך ובעיקר מבחינת מספר היציאות והחיבורים שהוא מציע. שים לב שבתוספת של עוד כמה שקלים אפשר לקחת את ה GA-H170-D3HP, שדיי זהה לו רק שהוא מציע גם שני חיבורי USB 3.1 (אחד מסוג type A והשני מסוג type C)

פורסם
ציטוט של Gilbk

ג) @--- The King --- - סתם מתוך סקרנות, על איזה פונקציות מדובר?

אני מדבר בעיקר על הפונקציה של הi7 שהוא מדמה 8 ליבות וכביכול מחלק את העבודה ל8 במקום ל4. משחקים היום לא תומכים בזה ולכן בעריכות וידאו לדוגמה ההפרש גדול יותר בין i5 ל-i7. יכול להיות שיש עוד כל מני הבדלים שלא באים ליידי ביטוי היום, אני לא יודע למען האמת, אבל זה הדבר העיקרי שמבדיל בין i5 לi7.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

הלוח  GA-H170-D3H של GIgabyte נראה לוח אם סביר למחשב שאינו מיועד להמהרה. השאלה היא האם הוא מתאים מבחינת הדרישות שלך ובעיקר מבחינת מספר היציאות והחיבורים שהוא מציע. שים לב שבתוספת של עוד כמה שקלים אפשר לקחת את ה GA-H170-D3HP, שדיי זהה לו רק שהוא מציע גם שני חיבורי USB 3.1 (אחד מסוג type A והשני מסוג type C)

אחלה, תודה רבה.

יש לך לוח שלדעתך יותר כדאי לקחת אפילו אם יעלה עוד טיפה? אם הבנתי נכון וזה רלוונטי - אני מתכנן לחבר לפחות 2 HDD וSSD אחד.

ציטוט של --- The King ---

אני מדבר בעיקר על הפונקציה של הi7 שהוא מדמה 8 ליבות וכביכול מחלק את העבודה ל8 במקום ל4. משחקים היום לא תומכים בזה ולכן בעריכות וידאו לדוגמה ההפרש גדול יותר בין i5 ל-i7. יכול להיות שיש עוד כל מני הבדלים שלא באים ליידי ביטוי היום, אני לא יודע למען האמת, אבל זה הדבר העיקרי שמבדיל בין i5 לi7.

תודה רבה על ההסבר!

פורסם
ציטוט של Gilbk

יש לך לוח שלדעתך יותר כדאי לקחת אפילו אם יעלה עוד טיפה? אם הבנתי נכון וזה רלוונטי - אני מתכנן לחבר לפחות 2 HDD וSSD אחד.

א. מה התקציב ללוח?

ב. מאיזו חנות אתה מתכנן לרכוש את לוח האם?

ג. 3 חיבורי SATA היא תכונה שתמצא בכל לוח אם מודרני (ולמעשה גם בלוחות אם מלפני 10 שנים). צריך לדעת אם יש לך דרישות למספר חיבורי USB מסויים וכמה מהן צריכות להיות מסוג USB 3.0, האם יש לך צורך בחיבור USB מסוג type C? האם אתה מתכנן מערך של כרטיסי מסך? האם אתה מתכנן להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד (סביר להניח שלא מכיוון שהמחשב מיועד למשחקים, דבר שדיי מחייב כרטיס מסך נפרד)? האם יש לך הגבלה על גודל לוח האם מבחינת המארז? האם אתה צריך לוח אם עם יותר מ-2 חריצי הרחבה לזיכרון (מומלץ בחום)? דברים כאלה.

באופן כללי הלוחות הנ"ל של Gigabyte יתאימו למעבד Core i5 וגם למעבד Core i7. אני באופן אישי הייתי שוקל את ה MAXIMUS-VIII-RANGER של Asus אם הייתי קונה מחשב חדש היום בעיקר מפני שניתן למצוא אותו יחסית בזול (771 ש"ח בפלונטר, קישור) וגם מפני שהוא מציע הרבה תכונות שמעניינות אותי באופן אישי (עדכון ביוס ללא מעבד וזיכרון, כפתורי הדלקה ואיתחול מובנים, צג LED להצגת מצב האיתחול ואבחון בעיות וחיבורי USB 3.1 - גם מסוג type A וגם מסוג type C), וזה בלי להתייחס לעובדה שהלוח בכלל מתאים להמהרה ותמיכה במערך כרטיסי מסך. מצד שני, בהתחשב בעובדה שרוב האנשים לא צריכים את כל התכונות הנ"ל ובסופו של דבר אפשר למצוא לוחות אם סבירים שיעלו 100-200 ש"ח פחות ויתאימו לא פחות, סביר להניח שהוא לא יתאים לך, לפחות מבחינה תקציבית.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

א. מה התקציב ללוח?

ב. מאיזו חנות אתה מתכנן לרכוש את לוח האם?

ג. 3 חיבורי SATA היא תכונה שתמצא בכל לוח אם מודרני (ולמעשה גם בלוחות אם מלפני 10 שנים). צריך לדעת אם יש לך דרישות למספר חיבורי USB מסויים וכמה מהן צריכות להיות מסוג USB 3.0, האם יש לך צורך בחיבור USB מסוג type C? האם אתה מתכנן מערך של כרטיסי מסך? האם אתה מתכנן להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד (סביר להניח שלא מכיוון שהמחשב מיועד למשחקים, דבר שדיי מחייב כרטיס מסך נפרד)? האם יש לך הגבלה על גודל לוח האם מבחינת המארז? האם אתה צריך לוח אם עם יותר מ-2 חריצי הרחבה לזיכרון (מומלץ בחום)? דברים כאלה.

באופן כללי הלוחות הנ"ל של Gigabyte יתאימו למעבד Core i5 וגם למעבד Core i7. אני באופן אישי הייתי שוקל את ה MAXIMUS-VIII-RANGER של Asus אם הייתי קונה מחשב חדש היום בעיקר מפני שניתן למצוא אותו יחסית בזול (771 ש"ח בפלונטר, קישור) וגם מפני שהוא מציע הרבה תכונות שמעניינות אותי באופן אישי (עדכון ביוס ללא מעבד וזיכרון, כפתורי הדלקה ואיתחול מובנים, צג LED להצגת מצב האיתחול ואבחון בעיות וחיבורי USB 3.1 - גם מסוג type A וגם מסוג type C), וזה בלי להתייחס לעובדה שהלוח בכלל מתאים להמהרה ותמיכה במערך כרטיסי מסך. מצד שני, בהתחשב בעובדה שרוב האנשים לא צריכים את כל התכונות הנ"ל ובסופו של דבר אפשר למצוא לוחות אם סבירים שיעלו 100-200 ש"ח פחות ויתאימו לא פחות, סביר להניח שהוא לא יתאים לך, לפחות מבחינה תקציבית.

א) הייתי אומר שבאיזר 400-500 ש"ח, אבל אני קונה ממקום יותר זול(שמעדיף לא להתפרסם) ככה שהייתי אומר שאפשר לחרוג טיפה(נגיד עד 50 שקל).

ג) כן, שלושה חיבורי SATA אני יודע שיש. השאלה היא האם יותר משלושה? זה משהו שנפוץ היום, או שהסטנדרט הוא עדיין 3?

בעקרון כרגע אין לי כרגע יותר מדי שימוש בUSB 3.0 בגלל שמסיבה כלשהי שום דבר שאני מחבר אליהם לא עובד(גם חיבורי USB 3 וגם USB 2), אז כרגע הכל מחובר ל2. זה מוזר כי הבנתי ש3.0 צריך לתמוך אחורה גם ב2(או שהבנתי לא נכון?).

מה לגבי הType C? הוא תומך אחורה? 

בקשר לכמות, אם לוקחים בחשבון שרוב הזמן מה שמחובר זה מקלדת+עכבר, אז לא צריך כמות מטורפת, הייתי אומר משהו ממוצע(בלוח אם הנוכחי יש לי 6).

כרגע אני לא מתכנן מערך של כרטיסי מסך, אני חושב שאשאר עם המחשב שאני קונה כמה שאפשר ואם אוכל, אשדרג בעתיד את הכרטיס לאחד יותר טוב.

לא מתכנן להשתמש בליבה הגרפית של המעבד, אלא לקנות כרטיס מסך(1070).

הגבלה על גודל לוח האם - האמת שאני לא ממש יודע, אני מתכנן לקנות מארז חדש והאמת היא שאני עדיין לא סגור על המארז. אם זה רלוונטי, אני חושב שאקנה Mid-Tower, מבחינת הגודל בחדר זה מסתדר לי טוב.

לוח אם עם יותר מ-2 חריצי הרחבה - כן. השאלה אם יהיה לחריצים מקום פיזי(הקירור העתידי של המעבד אמור לחסום אותם, לא?)

אני חושב שהתכונות של הלוח שהצעת פחות רלוונטיות בשבילי למעט הUSB 3.1(למרות שאני כבר די מבולבל מכל סוגי הUSB למיניהם, USB 3.1=TYPE C?).

בנוסף אני חושב שכמו שאמרת, הוא פחות מתאים לי מבחינה תקציבית(חוץ מזה, החנות שאני קונה ממנה מוכרת רק לוחות של Gigabyte).

מה דעתך על לוחות מסדרת Z170? היית ממליץ משם על משהו? ראיתי שיש להם שם גם חיבורי USB 3.1.

פורסם
ציטוט של Gilbk

כן, שלושה חיבורי SATA אני יודע שיש. השאלה היא האם יותר משלושה? זה משהו שנפוץ היום, או שהסטנדרט הוא עדיין 3?

ברוב לוחות האם כיום יש 6 חיבורי SATA 3, כך שזו לא בעיה.

ציטוט של Gilbk

הבנתי ש3.0 צריך לתמוך אחורה גם ב2(או שהבנתי לא נכון?).

אכן יש תמיכה אחורה בתקני ה USB. הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי הוא אם מדובר בחיבורי USB הנובעים מבקר צד שלישי, דבר שאומר שמערכת ההפעלה אולי תזדקק לדרייברים בכדי לעבוד איתם או שלא יהיה ניתן לאתחל מהם/להתקין מהם מערכת הפעלה (בעיקר משום שמערכת ההפעלה לא כוללת דרייברים מובנים עבורם, זה קורה בעיקר עם Windows 7).

ציטוט של Gilbk

מה לגבי הType C? הוא תומך אחורה? 

חיבור ה USB הרגיל שאתה מכיר הוא type A (החיבור המלבני). חיבור type C הוא פשוט ממשק פיזי אחר, קטן יותר שאמור להיות חסר כיוון, והוא כנראה העתיד של חיבורי ה USB.

ציטוט של Gilbk

אני כבר די מבולבל מכל סוגי הUSB למיניהם, USB 3.1=TYPE C?

לא בהכרח - ישנם גם לוחות אם המציעים חיבור USB 3.0 עם ממשק פיזי מסוג type C.

ציטוט של Gilbk

הייתי אומר שבאיזר 400-500 ש"ח, אבל אני קונה ממקום יותר זול(שמעדיף לא להתפרסם) ככה שהייתי אומר שאפשר לחרוג טיפה(נגיד עד 50 שקל).

ציטוט של Gilbk

החנות שאני קונה ממנה מוכרת רק לוחות של Gigabyte

אם לא נדע אילו לוחות אם נמכרים בחנות ובאילו מחירים איך יהיה אפשר להציע לוח אם שמתאים לתקציב שלך?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

ברוב לוחות האם כיום יש 6 חיבורי SATA 3, כך שזו לא בעיה.

אכן יש תמיכה אחורה בתקני ה USB. הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי הוא אם מדובר בחיבורי USB הנובעים מבקר צד שלישי, דבר שאומר שמערכת ההפעלה אולי תזדקק לדרייברים בכדי לעבוד איתם או שלא יהיה ניתן לאתחל מהם/להתקין מהם מערכת הפעלה (בעיקר משום שמערכת ההפעלה לא כוללת דרייברים מובנים עבורם, זה קורה בעיקר עם Windows 7).

חיבור ה USB הרגיל שאתה מכיר הוא type A (החיבור המלבני). חיבור type C הוא פשוט ממשק פיזי אחר, קטן יותר שאמור להיות חסר כיוון, והוא כנראה העתיד של חיבורי ה USB.

לא בהכרח - ישנם גם לוחות אם המציעים חיבור USB 3.0 עם ממשק פיזי מסוג type C.

אם לא נדע אילו לוחות אם נמכרים בחנות ובאילו מחירים איך יהיה אפשר להציע לוח אם שמתאים לתקציב שלך?

אז על איזה חיבורי USB היית ממליץ? 

וצודק, הייתי בטוח ששמתי פה את הלוחות שיש, מסתבר ששכחתיׁ(אחרי שבחנתי שוב את התקציב ואת שאר המפרט, אני רואה שדווקא אפשר ללכת על לוח טיפה יותר יקר אם יש צורך, נגיד באיזור ה600-700).

הנה(מצטער שזאת רשימה מגעילה כזאת):

ספויילר
  • GA-H110M-S2V    $55
  • GA-H110M-S2H    $59
  • GA-H110M-S2PV       $69
  • GA-H110M-S2HP    $74
  • GA-H110-D3    $79
  • GA-B150M-D2V    $69
  • GA-B150M-D3V    $70
  • GA-B150-HD3      $89
  • GA-B150M-HD3    $67
  • GA-B150M-DS3H    $75
  • GA-B150M-D3H     $81
  • GA-H170-GAMING 3    $119
  • GA-H170-D3H     $115
  • GA-H170M-DS3H    $109
  • GA-H170-HD3     $111
  • GA-H170M-D3H     $115
  • GA-H170N-WIFI    $125
  • GA-Z170X-Gaming 7-EU    $225
  • GA-Z170X-Ultra Gaming    $205
  • GA-Z170X-Gaming 5-EU    $175
  • GA-Z170MX-GAMING 5    $183
  • GA-Z170X-Gaming 3-EU    $149
  • GA-Z170-Gaming K3-EU    $132
  • GA-Z170X-UD5 TH    $210
  • GA-Z170X-UD3    $155
  • GA-Z170XP-SLI    $145
  • GA-Z170M-D3H    $125
  • GA-Z170-D3H    $135
  • GA-Z170-HD3P    $125
  • GA-Z170N-WIFI    $149
  • GA-Z170N-Gaming 5    $169
  • GA-Z170-HD3    $119

פורסם

הכנתי לך השוואה בין לוחות האם הנ"ל, כאשר לא הכנסתי להשוואה לוחות אם שאינם בגודל ATX.

אם זו הייתה בחירה שלי, הייתי מתלבט בין ה GA-Z170X-UD3, ה GA-Z170X-Gaming 5-EU וה GA-Z170X-UD5 TH, כאשר ה GA-Z170X-UD3 הוא כנראה המשתלם מבין שלושתם. באופן כללי, כל לוחות האם הם סבירים ויתאימו לדרישות שלך (מעבד Core i7, דרישות סטנדרטיות לחיבורים, ללא צורך בתמיכה במערך כרטיסי מסך וללא צורך ביכולת המהרה), אז סביר להניח שגם לוח האם הזול ביותר מבינהם יתאים לך. אני אישית הייתי בוחר בלוח אם בעל כרטיס קול ALC1150, לפחות 7 שלבי ייצוב מתח למעבד וחיבורי USB 3.1, אבל זה כבר תלוי בך.

Motherboard for Gilbk.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים