עבור לתוכן

האם הלוח שלי תומך??

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אני רוצה לרכוש מתאם כזה:

Lycom DT-120, PCIe 3.0 x4 Host Adapter for M.2 NGFF PCIe SSD for desktops

ובנוסף גם ssd כזה:

Samsung SSD 950 PRO 512GB NVMe M.2 PCI-Express 3.0 Internal MZ-V5P512BW

ואמרו לי לבדוק אם הלוח אם שלי תומך:

NVMe M.2 PCIe 3.0 version

הלוח אם שלי הוא: 

gigabyte

GA-EX58-UD3R

תודה :)

פורסם

כמה דברים:

א. בלוח האם GA-EX58-UD3R כל חריצי ה PCI Express תומכים בתקן 2.0 ולא בתקן 3.0. זה אומר שלא תוכל לקבל את רוחב הפס המקסימלי התיאורטי האפשרי.

ב. אני מניח שאתה עושה שימוש בכרטיס מסך נפרד ולכן חריץ ההרחבה בגודל X16 בלוח האם תפוס. למזלך, בלוח האם הנ"ל יש גם חריץ הרחבה אחד בגודל X4 שבו תוכל להתקין את המתאם DT-120 של LyCOM.

ג. הכונן SSD 950 PRO NVMe 512GB של Samsung מיועד לעבוד עם 4 ערוצי PCI Express 3.0 והוא מתיימר לתת רוחב פס של עד 2500MB/s (בקריאה).

ד. רוחב הפס המעשי של ערוץ PCI Express 2.0 יחיד הוא 500MB/s. רוחב הפס המעשי של ערוץ PCI Express 3.0 יחיד הוא כ 985MB/s. כאשר מדובר על 4 ערוצי PCI Express מדובר על רוחב פס של 2000MB/s עבור PCI Express 2.0 וכמעט 4000MB/s עבור PCI Express 3.0. 

לאור כל הנ"ל נראה (לפחות תיאורטית) כי תוכל להתקין את המתאם הנ"ל בלוח האם שלך אולם מכיוון שאתה מוגבל לערוצי PCi Express 2.0 לא תוכן לנצל את רוחב הפס שכונן ה SSD הנ"ל מציע - לכל היותר אתה תהיה מוגבל למהירות קריאה של 2000MB/s.

הערות:

א. אני לא בטוח תוכל לאתחל את המחשב מכונן SSD שיותקן בעזרת מתאם כזה. רצוי שתבדוק את הנושא לעומק.

ב. כל מה שכתבתי הוא תיאורטי בלבד - לא בדקתי שאכן אין בעיה בהתקנת מתאם כזה בלוח האם שלך. בדוק את הנושא בכדי לוודא שאם תקנה מתאם כזה הוא אכן יעבוד בלוח האם שלך.

פורסם

בלוח הזה יש 2xpciex16.

ערכת שבבים 1136.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה smalul מפורט מאוד, ובקשר לחריצים כן הוא צודק יש 2 חריצי 16

לפי מה שהבנתי ממך זה יעבוד אבל לא ממש שווה כי לא ייתן את המהירות המיוחלת וגם לא בטוח שיהיה ניתן לעשות ממנו בוט

אה ועוד דבר רשום שזה עושה catch  מה הכוונה? ככל שאני ישתמש יותר במחשב ככה הוא "יתפוס" לי יותר דברים וככ ההמחשב ירוץ יותר מהר...למה הכוונה פה? מה זה עושה?

פורסם
ציטוט של none77

בלוח הזה יש 2xpciex16.

אכן כך. לא שמתי לכך, אבל זה לא משנה דבר בנוגע לתשובה שלי, מה גם שרצוי שהכרטיס יותקן בחריץ ה X4 בכל מקרה (בכדי להשאיר אפשרות להוסיף כרטיס מסך נוסף בעתיד).

ציטוט של none77

ערכת שבבים 1136

אולי התכוונת לתושבת 1366. ערכת השבבים בלוח הנ"ל היא X58, שמציעה עד 36 ערוצי PCI Express, אבל מגירסה 1.1 ולא מגירסה 2. בפועל נראה כי ערוצי ה PCI Express בלוחות אם המבוססים על ערכת השבבים הנ"ל אכן עובדים בגירסה 2.0 ולא בגירסה 1.1 (זאת כנראה טעת באתר של אינטל).

ציטוט של modding

לפי מה שהבנתי ממך זה יעבוד אבל לא ממש שווה כי לא ייתן את המהירות המיוחלת

בכתיבה לכונן ה SSD זה לא אמור להשפיע, שכן היא מוגבלת עד רוחב פס של 1500MB/s. 

באופן מעשי קשה לי להאמין שבפועל אתה תרגיש הגבלה כלשהי, שכן רוחב פס של 2500MB/s בקריאה הוא הגבול העליון האפשרי וסביר להניח שבפועל הוא יהיה נמוך יותר. בכל מקרה, גם רוחב פס של 2000MB/s הוא הרבה יותר גדול מאשר רוחב הפס שמציע כונן SSD "רגיל" בעל חיבור SATA (שמוגבל מבחינת בקר ה SATA ל 600MB/s), כך ששיפור יהיה בכל מקרה. כמובן שאם המטרה של כונן SSD כזה היא כתיבה וקריאה של נתונים רוב הזמן (למשל אם מדובר בשרת קבצים), אז במקרה כזה אולי יתקבלו ביצועים עדיפים אם יעשה שימוש בחיבור PCI Express 3.0 במקום בחיבור PCI Express 2.0.

ציטוט של modding

לא בטוח שיהיה ניתן לעשות ממנו בוט

אה ועוד דבר רשום שזה עושה catch  מה הכוונה? ככל שאני ישתמש יותר במחשב ככה הוא "יתפוס" לי יותר דברים וככ ההמחשב ירוץ יותר מהר...למה הכוונה פה? מה זה עושה?

אני מציע שתתייעץ בפורום אמצעי אחסון בנוגע לשאלות האלו.

פורסם

מן הסתם 1366.

זה הלוח שיש לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים