עבור לתוכן

כדאיות בשידרוג שילוש לעומת המפרט הקיים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לדעת האם כדאי לשדרג את הלוח,מעבד וזכרונות. המטרה זה משחקים רצוי בהגדרות כמה שיותר גבוהות.. אני משחק על מסך 27".

המפרט הקיים:

לוח Z68P-DS3

מעבד  - Intel Core i5 2500K

זכרונות - 2X4GB 667Mhz

כרטיס מסך - 980ti Gigabyte נקנה לא מזמן.

ברור לי שמאז הרכישה עברו 3-4 שנים והכל נהיה יותר מהיר.. השאלה מה העלות המינימלית להשיג תוספת של נניח 20%.

תודה רבה

פורסם

תנטר את אחוזי שימוש המעבד והכרטיס בצורה רציפה עם לוג ככה תראה אם יש בכלל צוואר בקבוק במעבד, זה אומר שהכרטיס לא מגיעה לניצול מלא, יש לך עוד סגירת פער יפה עם המהרה.

התייחסות לנושא.
לא הייתי מוציא שקל בלי ניטור.
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-is-it-finally-time-to-upgrade-your-core-i5-2500k
פורסם

@chenvaiss

א. האם אתה לא מרוצה מהביצועים של המחשב הנוכחי? האם יש משהו שהוא לא מריץ או שהוא מריץ בצורה איטית? אם לא - אין טעם לשדרג.

ב. אני מסכים עם @none77 - מומלץ שתנטר את אחוזי השימוש במעבד ובכרטיס המסך וכן גם את נפח הזיכרון הפיזי הפנוי במהלך המשחקים. כך תוכל לדעת איזה רכיב, אם בכלל, מהווה צוואר בקבוק.

ג. אם אתה מעוניין בתוספת ביצועים אתה יכול לנסות לבצע המהרה למעבד שלך, אם כי לוח האם GA-Z68P-DS3 הוא כנראה לא האידאלי ביותר לכך.

ד. היות וסביר להניח שהמעבד הוא זה שמגביל אותך (יש לך כרטיס מסך דיי חזק) תוספת ביצועים אפשר לקבל גם ע"י שידרוג המעבד - חפש מעבדי Core i7 מהדור השלישי (Ivy Bridge) משומשים ותראה האם המחיר מתאים לך. יש לציין כי לא בטוח (ולמעשה גם לא סביר) שתראה שיפור של 20% בביצועים כתוצאה משדרוג כזה, אבל בהחלט אמור להיות שיפור (עד כמה - זה תלויים ביישומים/משחקים).

פורסם

תחכה בכל מקרה, תקרא את הכתבה שיצאה היום באתר על המעבדים החדשים של amd יהיו גם עם 6/8 ליבות אמיתיות, אינטל גם מכינה מעבדים לשוק הביתי עם 6/8 ליבות אמיתיות, תחכה לשנה הבאה ככה תקבל שיפור מורגש יותר מה20-30% שאתה יכול לקבל עכשיו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, אני אתחיל לעשות את הניטורים.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים