עבור לתוכן

איכות קובץ בצפייה בסרט

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

אומר מראש שאני לא מבין כמעט בנושא אז יכול להיות שאכתוב קצת שטויות או שאני לא מבין דברים שכביכול ברורים מאליהם, בכל מקרה חבריי, בשביל זה אתם כאן (;

 

ברשותי טלוויזיה מסוג Samsung LED UA42H5100, תלויה על הקיר בחדר, מרחק הצפייה בה הוא 2.5 מטרים.

אני משתמש במחשב נייד (acer aspire m3-581tg, כ-4 שנים ברשותי) שמחובר 100% מהזמן לטלוויזיה בכבל HDMI (מסך הטלוויזיה בעצם משמש לי כמסך המחשב).

כמו כל חובב סרטים, יש לי סרטים באיכויות בגודל סביבות ה-10 עד 25 ג'יגה, הבעיה היא, שכמה שאני אוהב לראות סרטים ב-1080, כשאני משווה על המסך, למשל, הסרט DEADPOOL:

יש לי הוצאה אחת של YIFY ששוקלת 2 ג'יגה, והוצאה נוספת ששוקלת 12.5 ג'יגה ועוד אחת של 23, מן הסתם ההבדל צריך להיות שמיים וארץ.

אבל מה, אני תופס מעצמי אדם עם עין חדה לדברים האלו, נראה שאני בקושי רואה את ההבדלים, בצורה מינורית.

האם יש הגדרות מומלצות לשינוי בטלוויזיה? (קצת אחרי שנקנתה עברתי על ההגדרות לפי מה שנראה לי נוח ומתאים לחדר)

אולי הבעיה היא ב"כוח" או באיכות שהמחשב מסוגל לספק? (למרות שבתכלס קובץ זה קובץ, וברגע שהוא על מסך אז זה תלוי במסך, לא?)

קודקים? נגן מדיה אחר? (משתמש ב-bsplayer, אם יש המלצות אחרות כמובן אשמח לשמוע)

תמונה מצורפת של 2 הוצאות שברשותי על מנת לבצע השוואה, כמו שאתם רואים אחת שוקלת 12.5, השנייה 23, והוצאה נוספת שלא כתובה של YIFY במשקל 2 ג'יגה.

 

תדה רבה חברים, יום טוב לכולם!

אם הנושא אינו קשור לפורום הזה אני מתנצל, אך זה המקום שהיה נראה לי הראוי ביותר.

compare.jpg

 

אתן דוגמא קצת אחרת עם תמונות.

לקחתי את אותו הפריים מאותו הסרט, 2 הוצאות (YIFY 2.3GB \ DTS 17.8GB).

מזכיר כי אני משתמש בטלוויזיית LED FULL HD UA42H5100 של סמסונג.

ניסיתי לראות, בנוסף, האם שימוש בנגן אחר יעשה עבודה טובה יותר.

מדיה פלייר קלאסיק 17.8GB

מדיה פלייר קלאסיק, 2.3GB

בי אס פלייר, 17.8GB
בי אס פלייר, 2.3GB

על עף שהקובץ הגדול בעל טשטוש ומראית עין חלקה קצת, הקובץ הקטן יותר נראה כביכול יותר חד-מפורט.

אך במבט הכולל שמים לב שהאיכות של הקובץ הקטן נמוכה יותר.

לפי מה שאני מכיר, כמו הגדרה רגילה ופשוטה, הקובץ הגדול צריך להיראות חד וחלק בו זמנית.

פורסם
ציטוט של Netanel Idjikovsky

הבעיה היא

 

למה יש בעיה בכלל?

אם אתה לא רואה הבדל, תלך על הקובץ הקטן.

פורסם

יש הבדלים עצומים בין קובץ של שניים-שלושה ג'יגה וקובץ של 20-30 ג'יגה.

 

קודם כל, איכות הוידאו - בקבצים קטנים הוידאו מכווץ משמעותית יותר מקבצים גדולים (עד המקסימום, איכות Remux שאומרת שהסטרים זהה לבלו-ריי או לDVD ממנו הועתק הסרט). בגדול אתה אמור לשים לב להבדל באיכות הוידאו אם יש לך מסך טוב, גם הגודל ומרחק הצפיה משחקים תפקיד. לי יש פלזמה "60 של פיוניר ואני לגמרי רואה הבדל בין קובץ עם סטרים וידאו מכווץ לקובץ עם סטרים עשיר.

 

דבר שני, אודיו. בקבצים קטנים האודיו יכול להיות MP3 או DTS / DD בביטרייט נמוך מאוד, הרבה פעמים זה גם רק סטריאו. פס קול כזה לוקח 200MB בלחץ (תחשוב כמה מקום לוקח אלבום של שעה וקצת בMP3 - זה יהיה קצת יותר מזה). בקבצים הגדולים פסי הקול לא מכווצים ואם זה אחד הפורמטים החדשים (Atmos, DTS-X, Master Audio וכו') זה יכול לקחת לבד 5 או 6 ג'יגה וזה רק פס קול אחד. לפעמים יש עוד גרמנית, צרפתית, יוונית, גרוזינית ספרותית וכו' - כל אחד מהם לוקח המון מקום.

 

לסיכום: אם אתה רואה את הסרט על מסך קטן בלי מערכת סראונד (ואתה לא מרגיש הבדל) אתה יכול בכיף להוריד קבצים קטנים. אם יש לך מערכת רצינית ומסך גדול אתה רוצה את הקבצים הגדולים והלא מקומפרסים. מבטיח לך שיש הבדל עצום :)

 

בנוגע לכיוונים של המסך, לרוב התוצאה הכי קרובה למסך מכוייל תהיה תחת הpreset של Movie. מצב ספורט ייתן תנועה מהירה וחלקה, מצב סרטים ייתן דיוק צבעים טוב, מצב גיימינג מוריד כמה שיותר עיבודי וידאו לטובת תגובה מהירה, מצב דמו מעצים את הצבעים כדי שהמסך יראה טוב בחנות ומצב סטנדרט זה מעין שילוב של כל השאר, בדרך כלל לא מוצלח מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה קודם כל,

השאלה בתכלס היא, למה עם קובץ גדול וקובץ קטן אני לא בהכרח מבדיל באיכות וידאו?

(למשל, יש סרטים שרואים קיר וחלק ממנו יותר בצל, אז לא רואים את מעבר ההצללה חלק.

 

אתן דוגמא קצת אחרת עם תמונות.

לקחתי את אותו הפריים מאותו הסרט, 2 הוצאות (YIFY 2.3GB \ DTS 17.8GB).

מזכיר כי אני משתמש בטלוויזיית LED FULL HD UA42H5100 של סמסונג.

ניסיתי לראות, בנוסף, האם שימוש בנגן אחר יעשה עבודה טובה יותר.

מדיה פלייר קלאסיק 17.8GB

מדיה פלייר קלאסיק, 2.3GB

בי אס פלייר, 17.8GB
בי אס פלייר, 2.3GB

על עף שהקובץ הגדול בעל טשטוש ומראית עין חלקה קצת, הקובץ הקטן יותר נראה כביכול יותר חד-מפורט.

אך במבט הכולל שמים לב שהאיכות של הקובץ הקטן נמוכה יותר.

לפי מה שאני מכיר, כמו הגדרה רגילה ופשוטה, הקובץ הגדול צריך להיראות חד וחלק בו זמנית.

פורסם

אתה צודק, יש עניין נוסף והוא איכות הקידוד.

יש קבוצות שיודעות לקודד כמו שצריך ואז פתאום קובץ של שלושה ג'יגה נראה הרבה יותר טוב ממה שאתה מצפה לקבל.

בכל מקרה, אני כמעט תמיד מנסה להוריד את הRemux. אם אני לא אוהב את הסרט גם ככה הוא עף ואם אני אוהב אותו אני רוצה שישמר לי באיכות הכי טובה שהצלחתי לשים עליה יד.

פורסם
  • מחבר

איך בתור אדם פשוט מן המניין אני יכול לדעת מה איכות הקידוד?

אני מן הסתם אשאף מעכשיו לקבצים שיש להם Remux בשם, אבל נגיד ואין - בהרבה מההוצאות מפרסמים מפרט מלא של הקובץ, אז איך אני יכול לדעת לקרוא איזו איכות קידוד טובה או פחות?

פורסם

אתה לא יכול לדעת. אפשר לשער לפי הBitstream וסוג הקודק אבל זו רק השערה כי אתה לא יכול לדעת על מה שמו דגש בזמן הקידוד.

עם הזמן תכיר את הקבוצות שמקודדות כמו שצריך ותדע שהחומר שמגיע מהן לרוב באיכות טובה יחסית לגודל הקובץ.

 

בגדול, לדעתי זו טעות לחפש את האיכויות ה"יותר טובות" מקרב הקבצים הגרועים. כבר שנים שלא נתקלתי במשהו שחיפשתי ולא היה בקבצים גדולים יחסית (שמונה ג'יגה וצפונה) ככה שאני לא מוצא שום צורך בהורדה של קבצים קטנים מה גם שלאחסן סרטים של 30 ג'יגה היום זה גרושים.

 

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מבחינתי ענית לי על השאלה לגמרי, רק עוד 2 לידע כללי.

1. באיזה נגן אתה משתמש או ממליץ?

כי במחשב עצמו (מלבד צילומי המסך) נראה שיש תצוגה טובה יותר של הסרט ב-MediaPlayerClassic מאשר ב-BSPlayer, בהבדל מאוד מזערי, אז אם יש נגן מומלץ וחזק אז זה בכלל יתרום לצפייה, אפילו אם הראייה מינורית.

 

2. האם יש רשימה או דירוג לקבוצות ההוצאה? או מידע כללי שלך?

לדוגמא, כרגע אני רוצה להוריד The Avengers: Age of Ultron, יש לי בתוצאות 2 הוצאות עם REMUX.

אחת של Legi0n - 27.9GB

והשנייה EVO - 28.9GB

אותה כמות SEED\LEECH פחות או יותר, צילומי מסך שונים קצת אז קשה להבחין, אני גם חושב שלא יהיה יותר מידי הבדל, אבל אם כבר אני מוריד 30GB אני מעוניין לשמור את העותק הטוב יותר לרמות הכי קטנות.

(זו דוגמא ספציפית, מעבר לכך היא משליכה על ההורדות הבאות)

פורסם

1. על המחשב בסלון אני מריץ Kodi ועל המחשב גיימינג אני משתמש ב MPC-HC. בגדול לא אמור להיות הבדל בין תוכנות, קידוד זה קידוד. יחד עם זאת, יכול לקרות מצב שתוכנה X מגיעה עם הגדרות לעיבודי תמונה נוספים שעלולים לשפר / לחרבש את איכות התמונה יחסית לתוכנה שבה לא הופעלו העיבודים הנ"ל.

 

2. אני לא מכיר דירוג של קבוצות ע"פ איכות הוידאו. אני מוריד הרבה קבצים של RARBG, פעם הייתי מוריד גם קבצים של KRaLiMaRKo אבל לא נתקלתי בהם הרבה בזמן האחרון. הבדלים של ג'יגה בין שני סרטים לכאורה זהים מרמזים לדעתי שבקובץ הגדול יותר יש עוד איזה פסקול או שניים, כנראה לא מהפורמטים החדשים אלא AAC, DTS, DD וכו'.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה!

לא ידעתי ש-KODI משמש גם כנגן רגיל, אנסה אותו.

 

אם יש מידע נוסף בנושא שאולי חשוב לדעת, בין אם ממך או מכל משתמש אחר אני אשמח לקרוא ולדעת.

פורסם

בשמחה.

קודי זו בעצם מערכת מדיה שלמה, היא יודעת לנגן קבצים מקומיים, לעשות סטרימינג, בין אם מיוטיוב, טוויצ' או אתרים של סרטי אונליין, לנגן מוזיקה ולהתקין שלל תוספים שמאפשרים לעשות כל דבר בערך (חוץ מאספרסו. שנים שאני מחפש מערכת שתדע לעשות גם אספרסו טוב....)

 

בגדול אם אתה רוצה עוד קצת מידע שיעזור לך עם הסיפור חפש קצת על איך בנויים קבצי MKV ופורמטים אחרים שמשמשים כ"קונטיינרים" לסטרימים של אודיו ווידאו.

אתה יכול לחפש גם חומר על דחיסת וידאו (MPEG על שלל גווניו יהווה התחלה טובה) ופורמטים של אודיו (Dolby Digital ,DTS) וגם על הפורמטים החדשים יותר, Master Audio מול TrueHD והפורמטים הכי חדשים והכי מגניבים DTS:X וDolby Atmos)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים