עבור לתוכן

המחשב נכבה בפתאומיות ובלי סיבה

Featured Replies

פורסם

היי!

הלפטופ שלי ברשותי כבר כמעט ארבע שנים, ומאז ומתמיד הייתה לו בעיית התחממות לא נעימה. לפני חצי שנה בערך (אולי קצת יותר) החלטתי שהגיע הזמן לרענן אותו קצת, ולקחתי אותו לתיקון בחברת "מפעיל" (היבואן המורשה של טושיבה), שם הוחלפה לו סוללה, תוקן התקן USB אחד, המאוורר תוקן, הוא עבר נקיון ועוד כמה דברים קטנים. בהמשך, הרחבתי לו גם את זיכרון הראם מ-6 ג'יגה ל-8. הוא באמת הרגיש קצת יותר טוב אחרי כל התיקון, אבל הוא עדיין מתחמם לדעתי כמו לפני התיקון.

לאחרונה שמתי לב שהמחשב נכבה באופן פתאומי בלי סיבה ברורה. זה קרה מספר פעמים, ובכולם זה קרה בזמן שימוש במשחק מחשב (באמצע המשחק וללא קשר למה שקורה בו). לא מדובר במשחקים מרשימים במיוחד מבחינה גרפית. אני מצליח להיזכר בשלושה משחקים שבהם זה קרה, שניים מהם ישנים יחסית, מהעשור הקודם (אודה שאחד מהם אינו נקנה בצורה חוקית - והוא המשחק הראשון שבו המחשב נכבה), והגרפיקה שלהם אולי הייתה מרשימה לתקופה אבל כיום היא מתחת לסטנדרט. והמשחק השלישי הוא דווקא חדש יותר, אבל מדובר במשחק אינדי (שהורד בצורה חוקית מאתר החברה), עם סגנון גרפיקה 8-ביט פשוט (זה הקטע של המשחק). 

שמתי לב שבמשחק הישן הראשון שבו המחשב נכבה (הלא חוקי), הדבר קרה לאחר בערך חמש דקות משחק, וללא קשר לחום המחשב. ניסיתי לשחק פעמיים-שלוש, ובכל פעם המחשב נכבה לאחר זמן זה, גם אם החלק בו שיחקתי באותו זמן היה שונה.

בשני המשחקים האחרים, הדבר קרה לעיתים רחוקות (בערך פעם בכל שלוש הפעלות של המשחק), ולאחר זמן רב של משחק. 

בכל הפעמים, לאחר שהמחשב נכבה ואני מנסה להפעיל אותו שוב, נשמע שהוא מפעיל את עצמו אך לא מופיע דבר על המסך, ולאחר כמה שניות הוא נכבה שוב. הדבר חוזר על עצמו כמה פעמים, עד לפעם המיוחלת שבה מופיע לוגו היצרן בזמן ההפעלה ומשם המחשב פועל כרגיל. 

לבסוף, אני אגיד גם שהמחשב שימש בעבר (ועדיין משמש לעיתים רחוקות מאד) כמחשב לעריכת וידאו. הוא אינו מצטיין בכך, ועלול להיות איטי מעט, אבל מעולם לא גילה קושי בשימוש בתוכנות העריכה המקצועיות (Avid MC, Adobe Premiere), ובוודאי שמעולם לא נכבה..

מה כדאי לי לעשות?

זה המחשב שלי (לא נעשו בו שינויים מיוחדים למעט הרחבת זיכרון מ-6 ל-8 ג'יגה RAM)

מערכת ההפעלה שלי היא Windows 7:

http://www.toshiba.co.il/contents/en_IL/PRODUCT_DESC/files/1113373.pdf

תודה רבה!

איתי

פורסם

למרות הכל תעקוב אחרי הטמפרטורות ותראה אם יש חריגה כלשהי. תנסה לעבוד בלי סוללה ועם מטען אחר ותראה אם יש הבדל. אם כל זה לא עוזר הייתי חושד בהלחמות של כרטיס המסך (בעיה ידועה בניידים עם כרטיס מסך חיצוני).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים