עבור לתוכן

יש מה לעשות עם זה שבזב"ל מגבילים לאינטרנט את הצורה בשעות העומס?

Featured Replies

פורסם

כשיצאה "רפורמת האינטרנט" היו לא מעט אנשים תמימים שחשבו שמדובר בצעד טוב לציבור.

הם התעלמו לגמרי מכך שבעצם שום דבר לא השתנה, ושה"תחרות" קיימת באותה מידה שיש "תחרות" בין סניפי מקדונלדס.

ההבדל היחידי הוא לא איזה מוצרים ימכרו ומה יהיו החומרים, אלה מי יוכל למכור אותם בשביל הרשת, ועד כמה יהיה ניתן לחסוך בכמות החומרים והטריות שלהם בתהליך הייצור.

בסופו של דבר זה אותו הזבל באריזה קצת אחרת, ואותה הרשת שמרוויחה וקובעת את אופי הזבל שלא השתנה.

אז איך יש כאן תחרות?

האם מישהו יכול להציע קו 100/10? 80/20? 50/50?

לקווים הרי לא משנה לאיזה כיוון מזרימים דרכם תעבורה.

לא אף אחד לא יכול להציע קווים כאלו כי הוט ובזק אינם רק חברות תשתית, הם גם ספקיות אינטרנט, ובעלי תשתיות מחברות לחו"ל, ובעלי טלפוניה ותקשורת, וערוצי טלוויזיה.

בקיצור... יש להם קונפליקט אמיתי והם מתאמים בינם הגבלות על מנת שהחברות האחרות שלהם ימשיכו לשלוט בשוק ולהקשות עד כדי חיסול האפשרות לתחרות.

אז איך תהיה תחרות אמיתית שתשחוק את המגבלות המלאכותיות ששמים עלינו?

איך היא תתרחש?

עכשיו צחי הנגבי ומשרד התקשורת! פועלים בשם המונופוקרטלים(מונופולים שמתנהלים גם כקרטל) כדי לחסל את הסדק היחידי שאולי אפשר להרחיב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4840078,00.html

לא יודע מי שם את הסעיף בחוק ההסדרים, אבל הוא הצליח לחשוף את המושחתים שקופצים עכשיו בשם הטייקונים למנוע כל אפשרות להורדת חסמים לבניית תשתית מתחרה.

וכל זאת בזמן שבזק והוט מסרבים לשחרר את לפיתת מלתעותם מהגבלות התעבורה שכפו על התשתיות פנים באופן מוחלט וגורף.

הם מחזיקים את הציבור כלקוחות שבויים בזמן שהם מתנהלים באופן לא חוקי כמונופולים וקרטלים על פי כל הגדרה משפטית.

נציגי ציבור מושחתים מנהלים את המדינה והציבור מספיק נאיבי ומטומטם ואולי פשוט עייף ושחוק ועסוק מדי כדי אפילו להבין מה קורה כאן.

אז המושחתים מנצלים את זה, והטייקונים מנצלים אותם.

וכל עוד השקר מחזיק מספיק מים, המושחתים ינפנפו בו בשיא הצביעות במסווה של תמימות ורצון טוב.

שאף אחד לא יגיד לי שצחי הנגבי תמים.

שמשרד התקשורת תמים.

שהם חושבים שזה לטובת הציבור.

לא קונה את זה.

לא מאמין לרגע שאני היחידי שרואה מה קורה כאן.

הם שקרנים סדרתיים.

ממציאים שקרים כמו "כשיהיה לנו סיבים אופטים אז יהיה אפשר לעשות קוים סימטרים והאינטרנט יהיה מהיר".

לקווים הקיימים לא משנה לאיזה כיוון תעבירו מידע!!!! אפשר לעשות סימטרי כבר היום!!!!

אבל השקר משרת את האינטרס שלהם יותר מהאמת.

ערוצי התקשורת שייכים גם הם לטייקונים.

וממילא עובדים שם רפי שכל שאינם יודעים לשאול את השאלות הנכונות.

אז אין מי שיבייש את נציגי הציבור ע"י חשיפת שקרייהם.

• תגובות 32
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראו מי זה שאול אלוביץ', מקורב לראש הממשלה שבגללו נאסר עליו לפעול בעניינו בנושאי תקשורת, שבשמו צחי הנגבי ומשרד התקשורת פועלים עכשיו.

חלק מגרעין שליטה שמחזיק בהרבה עסקים בתחום התקשורת להם "סינרגיה".

ציטוט

ההתרחקות הזו מאור הזרקורים לא פגעה בתיאבון של אלוביץ' ובהישגיות שלו. "הוא הבין שישראל היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, כי כאן אתה יכול במינוף של אחד לחמש לרכוש כל חברה שאתה רוצה", אומר מקורב אחר. "הוא גם אומר שאין גבול להיקפי הצמיחה של שוק התקשורת בישראל".

ודאי שאין, כי גרעין השליטה מחזיק במונופולי תשתיות ששאר העסקים בבעלותו הם נגזרת של אותו משאב.

לכן כל כך קשה לשנות את המציאות בתחום.

מדובר על גרעיני שליטה קשים מאוד לפיצוח.

שמוכנים לעשות הכל בשביל לשמר את יציבות האימפריה הנרחבת שלהם והיתרון המונופוליסטי שלה.

מי יכול לעמוד בפני כוח שכזה?

אפילו ראש הממשלה ושריו אינם מסוגלים.

וזה לא רק כי הם חברים, זה כי הם חברים טובים!

וחברים טובים! דואגים אחד לשני על חשבון הציבור.

הנה חלק מהאחזקות של שאול אלוביץ'

שאול אלוביץ' משמש דירקטור ב-37 חברות וחברות-בת נוספות מלבד היותו יו"ר דירקטוריון בזק, ביניהן פלאפון תקשורת.[4]

הרשימה הקצרה שנמצאת בויקיפדיה רק מתחילה לתאר את החברות בהם הוא מעורב, שמרוויחות ישירות ובעקיפין מהמונופול על תשתיות הוט ובזק.

אם היתה מוצגת בפנינו הרשימה המלאה, אני בטוח שהיינו רואים עוד חברות שמרוויחות מקיומו של המונופוקרטליזם(מונופול שמתנהל גם כקרטל).

הם שולטים באספקת המים של האינטרנט.

ככה נראה גרעין השליטה שלהם.

נווה מדבר מוקף בחול, רק מי שצמוד למים משגשג באמת.

אך זוהי מציאות מלאכותית, כי כמות המים יכולה להיות בלתי מוגבלת ולהפוך את המדבר מזה:

maxresdefault.jpg

לזה:

8741e52f39d0f39bd760921cfce2bd4f.jpg

והדבר העיקרי שעומד בדרך זה קרטל המונופולים בתחום התשתיות, והמושחתים בממשלה שמאפשרים להם לשמר את המודל בו הם יוצרים לנו מדבר מלאכותי.

למדבר אין שום קשר להגבלות פיזיות, בדיוק כמו שלא היו הגבלות פיזיות בענף הסלולר.

עם השקעה סולידית מתוך תשואה חיובית אפשר באופן טבעי כתוצאה, לספק תקשורת חופשית וללא הגבלה במחירים נמוכים לכל אדם פרטי ועסק יחדיו.

זאת אומרת שאם היו מנהלים את הרווחים הגדולים שהם עושים עלינו באופן שיטיב איתנו הציבור, מזמן היינו משוחררים מההגבלות שלהם, והם עדיין היו חברות רווחיות.

אך בשבילם לא מדובר בהפחתת רווחים מחברה אחת, אלה בפגיעה ברווחים של אימפריה שלמה הנובעת מאותה השליטה המונופולית של חברות התשתית.

ולכן העקשנות שלהם חוצה את כל גבולות ההגיון הרגיל.

בשביל כוח כזה יש מי שגם מוכן להרוג.

פורסם

מה אתם מתלוננים ? אתם עולים חדשים ? אתם עדיין חושבים שישראל היא מרכז הקידמה במזרח התיכון ?

איך שהתפנה מקום בין 2 כסאות קפצתם עליו מייד כדי לחסוך הון, ולא המתנתם לראות איך זה יעבוד.

ועכשיו אתם מתלוננים שאתם נופלים בין שני הכסאות?.

לא טוב ?  דופקים אותכם ? אז תחזרו לאן שהייתם וגם תקבלו תנאים טובים יותר בתור משתמשים חדשים.

הקיטורים לא יעזרו.

פורסם

זה לא עניין של קיטור, זה עניין של לראות ולהבין את האמת.

והאמת יכולה להיות מאוד מורכבת, או מאוד פשוטה.

תלוי כמה רחוק אתה רוצה לרדת לשורש הדברים.

האמת הפשוטה היא שבזב"ל + הוט לא רעיון טוב בחיבור ללא חייגן לאור העובדה שבזב"ל עושים שם קונצים.

עוד אמת פשוטה היא שחבילות משולבות בהם חוסכים 20 שקלים או יותר ממחירי השוק הנמוכים, מגיעים עם רשימת תופעות לוואי לא תמיד נעימים, במיוחד לבעלי רגישות לסלמונלה.

את האמת המורכבת כתבתי כבר בשני מגילות בדף.

עכשיו תפנימו ותפיצו את האמת כדי שנוכל לדאוג לעצמנו ולכולנו.

והכי חשוב אל תאבדו את התקווה.

היא נמצאת בכיס של ביבי וצחי הנגבי ומשרד התקשורת, וברגע שנוכל להוריד להם את המכנסיים יש סיכוי שהיא תתגלגל חזרה אלינו.

פורסם

ART עובדות מטרידות העלית פה, לא פלא שIBC כושלת.

פורסם

כבר הגבתי בכמה דיונים בנושא. 

יש לי אינטרנט של בזק ובזב"ל במהירות 40 מגה ואני מקבל באופן קבוע מהירות גבוה יותר מה4 מגה לשניה שאמורים להיות לי. לצורך העניין בסטים אני מוריד קבוע בכל שעות היום במהירות של 4.2-4.9. יוטיוב מנגן אצלי קבוע כל ערב בבית על 1080p בלי שום בעיה. לאומת זאת חבר שגר במרחק כמה רחובות ממני סובל באופן קבוע מניתוקים מהאינטרנט והוא ניסה לדבר עם בזק מספר פעמים ללא הצלחה. 

תנסה לדבר עם בזק מקסימום תעבור חברה למרות שמנסיון אישי שלי באיזור שלי בזק מספקים לי את המוצר הטוב ביותר (אבל יקרררר)  

פורסם

IBC נוצרה כשילוב של כמה גורמים שהובילו אותה מכמה סיבות.

יש את אלו שרצו באמת ובתמים ליצור מסלול שיוביל תוך כמה שנים לתחילתה של מציאות חדשה בסימן צמיחה.

אבל אלו היו פתיים, כי מסביבם היו כרישים בשירות הטייקונים שמראש דאגו לנווט את מבנה החברה ואת מסלולי המוקשים שיאיטו את התקדמותה עד קריסתה.

זה היה משהו שאפשר לתכנן ולראות מראש כבר בשלבי ההתגבשות של רעיון הפרויקט.

ממש כמו במשחק שחמט.

קודם כל חברת חשמל מעורבת, וזה כבר כר פורה לשחיתויות פוטנציאליות, אולי אפילו מובטחות.

לכל הפחות זאת ערובה למסחטת כספים מהציבור שהממשלה מזרימה את כספו למיזם.

אחר כך חתמו חוזים עם כמה חברות להם קונפליקט הנוגד את ההצלחה של פרויקט UNLIMITED.

חלקן מרוויחות מהתהליך עד לקריסה מבלי לסכן את עצמם וגובות מחירים גבוהים מאוד שמקשים על יצירת שורשים אפקטיבים לפרויקט.

חלקן משקיעות שם כסף כביטחון לכל מקרה שלא יהיה, אך מעדיפות שהפרויקט יכשל ולכן מנסות להכשילו בדרכים לגיטימיות.

אחרות נמצאות שם כדי לשחוק את התהליך עד לקריסתו.

בקיצור מתכון לכישלון.

וזה עוד לפני שבכלל מתחילים לחשוב מה הוט ובזק יכולים לעשות כדי לגדוע אותו במידה וכל השאר לא יצליח להביא לעצירתו.

הם תמיד יכולים להוריד מחירים כקרטל של החבילות הקיימות(כן כן אלו עם הUPLOAD של 1.5 ו2 מגה) ולגרום לכך שאפילו בשטח בו יש תשתית UNLIMITED נרחבת יהיו מעט מאוד שיבחרו להתחבר אליה כי היא תעלה משמעותית יותר.

הדבר היחידי שיכול לפתוח פתח להצלחת UNLIMITED, ואפילו לכניסת פרויקטים נוספים בסגנון, זה החוק שמאפשר לצמצם את החסמים הקשים בהנחת תשתיות, כלומר הסעיף בחוק ההסדרים שצחי הנגבי ומשרד התקשורת מתעקשים להסיר.

אתם קולטים?

הוט ובזק הניחו תשתיות קוויות בכל המדינה, כולל לא מעט סיבים אופטים(בעיקר בכבישים ראשיים), ובמקום שיהיה ניתן להשתמש בתשתיות הקיימות ולא מנוצלות, או לכל הפחות לצרף כבל סיבים אופטים נוסף לצינורות קיימים מבלי להכפיל ולשלש את העלויות ולהרוס את מרקם החיים בשטח הציבורי ללא צורך, אנחנו צריכים לקרוא דברים כאלו:

ציטוט

ממשרד התקשורת נמסר כי "המשרד מתנגד להצעה בחוק ההסדרים לכפות שימוש של כל חברות התשתית בתשתיות האחרות כיון שהצעת החקיקה מיותרת ומזיקה. כבר כיום קיימת אסדרה שבה מתאפשר לפרטנר וסלקום שימוש בקנים של בזק כחלק מרפורמת השוק הסיטונאי.

כלומר לחברות שלא מהוות איום על המודל הקיים.

הכל שייך לאותם טייקונים שעושים הסכמים ומעבירים בינם מניות ואחזקות.

אז לפרטנר וסלקום אין להם בעיה לאפשר שימוש בקנים של בזק.

אבל לUNLIMITED?

חס וחלילה...

מילא חברות פרטיות שממקסמות רווח במודלים קיימים.

אבל חברה שמלכתחילה קמה חשופה לציבור בהצהרה להניח תשתית סיבים אופטים עם קווים סימטרים עליהם תהיה תחרות סיטונאית חופשיה ומגוונת?

זה הם לא יכולים להרשות.

פורסם
ציטוט של Sween

יש לי אינטרנט של בזק ובזב"ל במהירות 40 מגה ואני מקבל באופן קבוע מהירות גבוה יותר מה4 מגה לשניה שאמורים להיות לי. לצורך העניין בסטים אני מוריד קבוע בכל שעות היום במהירות של 4.2-4.9.

40 חלקי 8 זה 5, לא 4.

אתה לא מקבל כלום מעבר למה שאמור להיות לך.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

40 חלקי 8 זה 5, לא 4.

אתה לא מקבל כלום מעבר למה שאמור להיות לך.

סתם לידע כללי. מדוע חלקי 8 ולא חלקי עשר?

פורסם

כי 1 בייט/BYTE שווה 8 ביט/BIT.

מאז ומעולם נהוג למדוד מהירות תעבורת רשת בBIT.

לכן 100 מגה BIT = חלקי 8 הרי זה המשקל בBYTE.

עוד דבר מעניין.

KILO-BYTE = 1024 BYTE

בעוד שKILO-BIT = 1000 BIT

הסיבה לסטיה המוזרה בBYTE מהתקן המקובל במשקלים שם KILO=1000, היא תוצר של מכפלות הBYTE.

8-16-32-64-128-256-512-1024

אולי תשאל, למה בכלל צריך BYTE?

למה לא למדוד הכל בBIT?

התשובה לזה נמצאת בהבנת המתמטיקה הבינארית, שהיא הבסיס לחשמל ואלקטרוניקה.

יש לך תרנזיסטור לו שני מצבים.

פלוס ומינוס.

0 או 1

מהטרנזיסטור הזה הכל מתחיל.

1 כזה יכול להחזיר טווח של 2 מצבים.

2 כאלו טווח של 4 מצבים.

4 טווח של 16 מצבים.

ו8 טווח של 256 מצבים, ולזה קוראים BYTE.

כשיש לך יחידה של 256 מצבים אתה יכול להכיל בתוכה תווים ואותיות.

כשכל אחד מהמצבים מייצג אות או תו אחר.

חשמל הוביל לאלקטרוניקה שהובילה לשפות תכנות בהם לBYTE ולמכפלותיו יש תפקיד מרכזי בעיבוד מידע והצגתו.

אך בתקשורת אין צורך בBYTES ברמת החומרה הבסיסית, זה רק מסבך את החישובים שלא לצורך.

כנראה שהיה עדיף וטבעי יותר לעבוד עם בסיס 10.

ומאז כך מקובל לעשות.

פורסם
ציטוט של shapin

איך טריפל C, למישהו יש נסיון איתם?

אני שוקל לעבור מבאנדל של בזק ובזב"ל לבזק וטריפל סי.

אני כבר חצי שנה בטריפל סי

עשיתי מנוי עסקי לא מזמן, כדי לקבל אייפי פרטי, כי בזמן האחרון כל החברות עושות IP משותפים כדי לחסוך כסף חח

בכל מקרה. אין לי תלונות, אני מחובר דרך הוט, 30 מגה עם חייגן.

צפייה ביוטיוב, גיימינג, חיבורים מרובים (פרוקסי וכאלה), אחלה פינגים לאירופה. כמעט כמו מסלול גיימר בבזב"ל (יש לי שכן עם זה והשוונו לאותם שרתים)

פורסם

תודה, נשמע טוב, אבדוק את זה ביום ראשון.

פורסם

הוטנט עולים 20 שקל, הם חברת בת של הוט אז הם לא מתנכלים לעצמם(אולי ללקוחות אבל לא לעצמם).

ואם הם שמים אותך מאחורי PROXY אתה יכול לבקש IP רגיל ויתנו לך בלי ויכוחים.

סך הכל עובד טוב, אין לי תלונות לגלישה והורדות.

גם בצפיה בYOUTUBE לא שמתי לב לבעיות.

שווה לנסות קודם את זה.

פורסם

אני בבזק, לא מתכוון לעבור להוט, סבלתי מהם מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים