עבור לתוכן

המלצה למקלדת מכאנית ראשונה

Featured Replies

פורסם

היי, אני חושב לקנות מקלדת מכאנית(ראשונה), השימוש העיקרי שלי במקלדת יהיה כתיבה/תכנות וקצת גיימינג.

לא יצא לי לנסות מקלדת מכאנית אז אני לא ככ בטוח איזה סוויץ' אבל ממה שראיתי באינטרנט לכתיבה מומלץ cherry mx blue או brown, כך שאם מישהו מכיר חנות שאולי יתנו לי לנסות מקלדות(לא בהכרח אותה אחת שאני קונה) זה יהיה מצויין :).

בהתחלה חשבתי על אחת מהמקלדות Roccat Ryos MK Pro או Cooler Master Quick Fire XTi.

על הroccat קראתי חוות דעת לא כ"כ טובות על העמידות של הלדים והמקשים(האותיות נמחקות)

ועל הquickfire xti רק שהיא הרגישה פחות טובה ממקלדות יותר ישנות של CoolerMaster לאנשים אבל עדיין טובה באופן כללי.

אחרי שראיתי הרבה חוות דעת בפורומים, גם פה וגם אחרים חשבתי אולי לקנות מקלדת של Ducky.

אני חושב על Shine 3 או Legend או Shine 5, אבל כל עניין הRGB לא ככ מעניין אותי ככה שרק אם יש ייתרונות נוספים ששווים את הבערך 150 שקל הפרש.

אשמח להמלצות אם עדיף את הquickfire או ducky (ואולי לחנות שיתנו לי לנסות בה מקלדות).

תודה מראש :)

פורסם

הרוקט זה מקלדת מעולה, בנויה מעולה. יש לי את הPRO עם חומים והיא  פנטסטית חוץ מזה שהיום אני מצטער שלא קניתי כחולים. הייתרון שלה הוא שיש לה משענת לכריות כף היד- הכי נוחה שיש. אם זה חשוב לך אז זו המקלדת הכי נוחה שיש. אם אתה מעדיף בלי אז היא לא רלוונטית אליך כי המשענת לא נתיקה.

אם לא חשוב לך לדים ואתה רוצה מקלדת עם כמה שפחות בלאגן, תבדוק גם את DAS.... מקלדת מעולה ועמידה. משתמש בה במשרד עם כחולים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

אחת הדאגות שלי מהROCCAT היא שאם המשענת לא נוחה אז זה בעיה אבל במקלדת בלי מקסימום קונים איזו משענת ב50 ש"ח~, וכמה זמן בערך יש לך את המקלדת?

ויש לך מושג איפה בארץ מוכרים מקלדות של DAS?

עריכה: המקלדת היחידה של DAS שמצאתי בארץ היא TKL ואני צריך numpad  :/

פורסם

BLUE רועש עם התנגדות, דבר שחייבים לקחת בחשבון מראש כי זה עלול להפריע לאחרים ואפילו להפריע לך עם הזמן.

נקודת האיפוס שלהם גבוהה מנקודת ההפעלה, ולכן דורשת תנועה יותר קופצנית מודגשת ומתאמצת.

אפשר לומר שזה קצת דומה לתחושת מכונות הכתיבה העתיקות.

BROWN שקט עם התנגדות, נקודת האיפוס וההפעלה נמצאים כמעט באותו גובה.

RED שקט כמעט ללא התנגדות.

שקט היא אולי מילה חזקה.

אף אחד מהם לא באמת חרישי.

כדי לקבל מקלדת חרישית צריך לתכנן אותה ולהשתמש בחומרים אחרים.

חוץ מעניין הרעש, כל סוגי הסוויצ'ים דורשים להתרגל ולפתח סטייל בשבילם.

והקושי הרבה פעמים נמצא בכך שאתה כבר רגיל לסגנון מסויים של תנועה המבוססת על תחושה מסויימת שנובעת ממנגנון מסויים.

למשל בDOUBLE CLICK הBLUE יעצבן אם אתה מאלו שפיתחו רגישות מיקרו לבצע את הפעולה בסוג של תנודה זעירה באיזור ההפעלה תוך כדי לחץ מבלי לשחרר את המקש.

אפשר לקרוא לזה VIBRATION CLICK.

ממה שזכור לי מתקופת המקלדת המכאנית(מלפני 15-20 שנה ומעלה) שיטת הויברציה מורגשת יותר עם מקשים בעלי התנגדות כמו הBROWNS.

עם הRED(ואפילו מקלדות רגילות לצורך העניין) גם אפשרי לעשות זאת אבל אין לך את הפידבק כמו שיש עם הBROWN.

הדבר דומה לתחושה בקלידים קלים או חצי כבדים של אורגן אל מול קלידים כבדים של פסנתר.

יש מי שגם ההתנגדות של הBROWN תציק להם.

אנשים שחושבים שהם רוצים מקלדת מכאנית אבל השינוי בתחושה אל מול ההרגלים החזקים שמסתמכים על תחושה אחרת משגע אותם.

פורסם

אחרי תקופה ארוכה עם מקלדות עם סוויץ' כחול (CMSTORM נהדרת ואח"כ  DAS PRO 4ׂ) לקחתי את הDAS למשרד (שם אני מקליד המון) ורכשתי את הרוקאט הביתה לגיימינג הפעם עם חומים.

למי שהתרגל לכחול, וגם עובד מקליד כך בעבודה, להשתמש בחום זה קצת מבאס.....

את הרוקאט יש לי חודשיים +-

אם הייתי קונה אותה עם כחולים, זו היתה עבורי המקלדת האידיאלית לגיימינג....

פורסם
ציטוט של IDOnoach

אחרי תקופה ארוכה עם מקלדות עם סוויץ' כחול (CMSTORM נהדרת ואח"כ  DAS PRO 4ׂ) לקחתי את הDAS למשרד (שם אני מקליד המון) ורכשתי את הרוקאט הביתה לגיימינג הפעם עם חומים.

למי שהתרגל לכחול, וגם עובד מקליד כך בעבודה, להשתמש בחום זה קצת מבאס.....

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג מקלדת DAS 4 עם עברית?

או מקלדות של CHERRY?

אני מקליד המון בעבודה ומחפש מקלדת מתאימה.

(תכלס רוב ההקלדה באנגלית אז אני יכול להסתדר גם עם אנגלית בלבד, אבל אני מעדיף לתת שתי מכות בציפור).

*אני מכניס את זה בתוך הדיון הקיים מתוך הנחה שפותח הדיון מעוניין גם הוא בתשובה, לפחות מההמלצות של הכותבים האחרים.

תודה

פורסם
ציטוט של Murmur

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג מקלדת DAS 4 עם עברית?

או מקלדות של CHERRY?

אני מקליד המון בעבודה ומחפש מקלדת מתאימה.

(תכלס רוב ההקלדה באנגלית אז אני יכול להסתדר גם עם אנגלית בלבד, אבל אני מעדיף לתת שתי מכות בציפור).

*אני מכניס את זה בתוך הדיון הקיים מתוך הנחה שפותח הדיון מעוניין גם הוא בתשובה, לפחות מההמלצות של הכותבים האחרים.

תודה

זה מה שיפה במקלדות עם מקשי CHERRY MX

פשוט אפשר להרכיב KEY CAPS אחרים עם עברית.

אפשר לקנות מחול מקלדות מעניינות שאין בארץ, ואז להזמין להן סט קי קאפס מלא\אותיות בלבד עם עברית, ופשוט להרכיב

האתר הזה מדהים:

http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/keycap-mod-packs.html

אפשר לקנות מהם סט מקשים מלא ב50$ או סט אותיות בלבד ב30$.

הם שמים איזה LAYOUT שרוצים- עברית+אנגלית לדוגמא, ואפשר לבחור צבעים- אפילו כל קאפ בצבע אחר.

אני הזמנתי מהם סט חלקי של אותיות בעברית+אנגלית. כל המקשים בצבע פחות והWASD בצבע אדום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים