עבור לתוכן

מחפש לשדרג זכרון ודיסק

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מחפש קיט זכרון 64 ג'יגה (4*16) ודיסק M.2 למערכת שלי,

מפרט המערכת:

Gigabyte Z170-D3H

6700k

4*8 DDR4 2400 kingston

NVIDIA Quatro K2200

SSD EVO 850 1TB

מכירים משהו מומלץ?

צרכי המחשב לעבודה על קבצים גדולים וניתוחי מידע

פורסם

1. האם יש תכנון לאובר קלוק? אם לא אז המהירות של הזכרונות מוגבלת ע"י הלוח אם ל- 2133MH

2. לשים 4 סטיקים של 16 ג'יגה לא ייתן לך כלום חוץ מקצת כואב בכיס.. הלוח אם הזה לא תומך ב"Quad Channel" ולכן זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו לשים שני סטיקים של 32 ג'יגה. יותר מזה, עדיף לך לשים שני סטיקים כדי להשאיר אופציה להוסיף לכל מקרה

פורסם
ציטוט של --- The King ---

זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו לשים שני סטיקים של 32 ג'יגה. יותר מזה, עדיף לך לשים שני סטיקים כדי להשאיר אופציה להוסיף לכל מקרה

וזה יהיה בדיוק כמו להתקין מודול זיכרון אחד בנפח של 64GB...

אין מודולי זיכרון בנפח של 32GB ובטח שלא בנפח של 64GB, לא עבור DDR4 - לא כרגע ובטח שלא לשוק הביתי.

@carmonmon

כל עוד אתה לא מתכנן המהרה לזיכרון ואתה לא צריך רוחב פס גדול במיוחד לזיכרון עדיף שתקנה את מודולי הזיכרון הזולים ביותר שתוכל למצוא. כמובן שצריך לוודא שמדובר בזיכרונות של יצרן מוכר עם אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ אחריות לכל החיים). כמובן שאם ההפרש במחיר בין זיכרון שעובד בתדר של 2133MHz לזיכרון שעובד בתדר גבוה יותר הוא כמה שקלים אז עדיף להשקיע בזיכרון המהיר יותר, אבל באופן כללי - אם אין לך צורך ממשי בזיכרון מהיר במיוחד אתה בהחלט תוכל להסתפק בזיכרון שעובד בתדר של 2133MHz.

פורסם
  • מחבר

תודה @smalul

זה מחשב לצרכי עבודה - פיתוח אלגוריתמים לחשיבה ממוחשבת (Machine Learning) בהפעלה על קבצים גדולים (עשרות ג'יגה לפעמים).. 

בשביל זה אני צריך יכולות גבוהות למחשב - וכן לפעמים אני עושה המהרה עם התכנה שהגיעה עם הלוח אם (המהרה למעבד)

אני לאו דווקא מחפש משהו זול אלא אני מחפש את המוצר הטוב שייתן לי תמורה ויקצר את זמני הריצה

אם כך, האם יש לך הצעה קונקרטית לקיט זכרון סה"כ 64 ג'יגה שמתאים למפרט הזה ובנוסף דיסק m.2 טוב?

תודה רבה

פורסם

בנוגע לכונן M.2 - עדיף שתתייעץ בפורום אמצעי אחסון.

בנוגע לזיכרון:

א. אתה צריך לבדוק האם התוכנות שלך ירוויחו מרוחב פס גדול לזיכרון. אם אתה עובד עם קבצים גדולים ואתה צריך להביא ברוב הפעולות הרבה נתונים מהזיכרון או להעביר הרבה נתונים לזיכרון, אז אתה כנראה תרוויח מרוחב פס גדול לזיכרון. במקרה כזה עדיף לבחור בזיכרון "מהיר" (המסוגל לעבוד בתדר גבוה) ככל האפשר. שים לב שהלוח GA-Z170-D3H תומך בתדר זיכרון של 2133MHz וכל תדר הגבוה מכך נחשב כהמהרה של הזיכרון (או יותר נכון - של בקר הזיכרון הנמצא במעבד). 

ב. השיקול כאן הוא כספי - בעוד שהמחיר של זיכרון העובד בתדר של 2133MHz הוא סביר (לדוגמא -  ערכה של 4 מודולי זיכרון DDR4 בנפח כולל של 64GB העובדים בתדר של 2133MHz עולה כ-1400 ש"ח בפלונטר, קישור), המחיר של זיכרון העובד בתדרים גבוהים יותר הוא הרבה יותר יקר וההפרשים יכולים להגיע גם לאלפי שקלים (לדוגמא - אחת מערכות הזיכרון הזולות יותר - ערכה של 4 מודולי זיכרון DDR4 בתדר של 3000MHz עולה כ-2300 ש"ח בפלונטר, קישור). בסופו של דבר אתה צריך לעשות את השיקולים שלך ולהחליט מה עדיף לך ועד כמה אתה מוכן להשקיע בזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים