עבור לתוכן

בעית boot disk אחרי שאני מוציא את ההארד דיסק...

Featured Replies

פורסם

יש לי שני HDD אחד של 20 ג'יגה ועוד אחד של 40 , המערכת הפעלה שלי (XP) נמצאת על כונן D (כונן ה-40 ג'יגה)

ועכשיו אני רוצה להוציא את העשרים ג'יגה למחשב אחר , אבל כשאני מוציא אותו אז נהיה לי מין שגיאה כזאתי בדוס על ה-BOOT,

והוינדוס לא מצליח לעלות.... :-\ , אני לא מבין למה זה קורה מכיוון שהוא לא כונן מערכת שבו נמצאת הווינדוס אלא הכונן השני(40)

ניסיתי לעשות את כל ההחלפות של הפריימרי/סלייב/מאסטר וכד' (כמובן ניסיתי את זה אחרי שהוצאתי את ה-20 ג'יגה ,

גם בביוס שיניתי ב-BOOT PRIORITY שהארד דיסק עם הוינדוס יהיה ראשון.

תודה מראש על העזרה!

פורסם

אבל ה BOOT SECTOR נמצא על ה 20GB עם הפניה לכונן השני.

תוציא את הכונן של ה 20GB, תעשה בוט מהדיסק של XP ותיכנס ל recovery console, תבצע fix boot ותראה אם וינדוס עולה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קודם כל: את ה-FIXBOOT כבר ניסיתי לפני אבל כדי שאני יכול להעתיק את השגיאה ניסיתי שוב,(כמובן שהוצאתי את ה-20 לפני..)

כשעשיתי את ה-FIXBOOT זה מה שהוא רשם:

"FIX BOOT cannot find the system drive , or the drive specified is not valid"

זאת הבעיה כשעשיתי את ה-FIX BOOT , אבל כשאני לא נוגע בכלום ופשוט מוציא את הכונן של ה-20 זה מה שהוא רושם:

..Boot Failure from previous device

Searching For Boot record from CDROM..not found

SCSI..not found " " " " "

וזה מה שרשום מתחת למה שרשמתי למעלה:

Boot Failure

Reboot and select proper boot device

or insert boot media in selected boot device

אוקיי זה הכל.

אני רק יזכיר שניסיתי לעשות גם ADD BOOT בתוך קטגורית ה- BOOTCFG וזה גם לא הולך...

אני ממש צריך להוציא את הארד דיסק הזה , אז מה עוד נשאר לעשות?

תודה.

פורסם

אופציה ראשונה, לבצע REPAIR לוינדוס

אופציה שניה, תשים את ההרדיסק (40GB) במחשב אחר, תגזור את התיקיות windows, program files documents and settings ותשים אותם בתיקיה זמנית (על אותו הרדיסק - תשתמש בגזור והדבק).

אז תתקין וינדוס חדש על הדיסק הזה כאשר הוא הדיסק הראשון (והיחיד ליתר ביטחון).

עכשיו תחזיר אותו למחשב השני, תמחק את windows, program files, documents and settings החדשים שנוצרו שם (לא את אלו שגיבית) ואז תחזיר את אלו שגיבית למקומם.

אני לא ב 100% בטוח שהאופציה השניה תפעל, וינדוס עלול לא לשתף פעולה איתך כי הוא "יודע" שהוא אמור להיות בכונן השני.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני ינסה את שני האופציות , אמירם תודה רבה על העזרה וההתיחסות! :)

עריכה:איך אני אמור למחוק את תיקיית הווינדוס החדשה(לא הגיבוי...) , אולי ע"י כך שאני אני יחליף ביניהם? :-\

פורסם

פשוט תמחק אותה, כמו שמוחקים כל תיקיה אחרת (מומלץ לא לשים תיקיה בגודל כזה בסל המחיזור, תשתמש ב shift+del)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים