עבור לתוכן

האגודה למלחמה במחירי זכרונות הDDR !!

Featured Replies

פורסם

זה כבר עבר כל גבול ! >:(

זכרונות קורסייר שעלו 900 שקל היום עולים 1300 שקל ועוד הרבה זכרונות , וזה רק בחנות שאחת שבדקתי אז זו רק ההתחלה!

זה בלתי יאמן החמדנות הזאתי! >:(

אם לעוד אנשים נמאס מזה אני חושב שכדאי שתגיבו על כך בתקווה שבעלי החנויות יראו את ההודעות האלה ויבינו שהמחירים האלה בישראל נמאסו!

לא מספיק שהמחירים פה מסוגלים להגיע עד לכ1000 שקל יותר ממה שאפשר לקנות מחו"ל הם עוד מעלים את המחירים לשמיים!

אני חושב שהבעיה היא בחמדנות של בעלי החנויות ולא התייקרות של שבבים או כל דבר מהסוג הזה.

אני מקווה שעזרתי לכם להבין שאנחנו צריכים לא לקנות כלום מהחנויות עד שהמחירים יהיו שפויים , ואני מקווה שתעזרו לעוד אנשים להבין זאת.

אז בבקשה קצת תגובות ועזרה עד שנוריד את המחירים! ;D

פורסם

אני מציע להקים אגודה נגד תרדאים חסרי כל טעם שלא ישנו כלום

מה הקטע?

זה עליה עולמית ואין שום דבר שאתה יכול לעשות בנידון.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אבל זה באמת מעצבן!!

וזה באמת עלייה עולמית?

פורסם

אני מציע להקים אגודה נגד תרדאים חסרי כל טעם שלא ישנו כלום

מה הקטע?

זה עליה עולמית ואין שום דבר שאתה יכול לעשות בנידון.

תנעל, אין טעם לדיון הזה.

פורסם

אני מצטער אבל זה באמת מעצבן!!

וזה באמת עלייה עולמית?

יאפ

פורסם

תנעל, אין טעם לדיון הזה.

לא יכול

לכל פורום יש מודר משלו, אני מודר אמצעי איחסון + שפות תכנות.

אתה יכול לדעת אם מישהו מנהל לפי צבע הכוכבים שלו באותה הודעה, ירוק = מודר, זהב = רגיל, סגול או אדום = אדמין.

פורסם

זה באמת עלייה עולמית, ואין מה לעשות אם זה זה לא באשמת החנויות!

שהייתי אצל מני בחנות (סימפלטק) הוא אמר לי את זה והוא אמר שזאתי החלטה של המפעלים.

פורסם

גם לי היה אותו סיפור לפני 2 שניים

kingston 256 266mhz עלה 400 שקל

בדיוק בשבוע שקניתי אצל כל החנויות עלה המחיר ל 600 שקל ונאלצתי לשלם

וכל מה שאתה עושה כאן זה ביזבוז זמן כי אף אחד לא יקשיב לך אז הפיתרון יהיה שתחכה קצת שירדו המחירים.

פורסם
  • מחבר
תנעל, אין טעם לדיון הזה.

מה הבעיה שלך?? לא רוצה אל תגיב >:( אהה זה אתה העשיר שלא מעניינים אותו המחירים.

אתם לא מבינים שאם אף אחד לא יקנה את זה הם יורידו את המחירים , לחכות לירידה לא יעזור!

הדבר הזה לא מעצבן אף אחד אני לא מבין?

פורסם

מה שמרגיז בסיפור זה שלהוריד מחירים אף אחד לא ממהר אבל כשהם שומעים שיש עליית מחירים מיד מקפיצים את המחיר למעלה אפילו שהם יושבים על מלאים שקנו במחיר זול יותר.

עכשיו צריך לחכות שהמחיר ירד אבל זה תהליך ארוך שיקח הרבה זמן ובנתיים אני חושש שמי שיחכה ישלם יקר מהסיבה שהמחירים עוד עשויים לעלות.

פורסם

Brk2k, אין מה להתלהם. מדובר בעליית מחירים שמתרחשת מזה שבועות מספר בכל מדינה על פני כדור הארץ. שום אגודה שתקים או תרצה להקים לא תשנה שום דבר מאחר ולא מדובר בתופעה מקומית.

יתרה מזאת, אם לא היית צריך את הזכרונות לפני חודש אתה כנראה לא ממש צריך אותם עכשיו (אלא אם כן אתה תקוע עם 256 מגה זכרון ואז זו בעיה שלך באמת). עצה שלי, תמתין כמה חודשים. מדובר בעלייה לצורך ירידה כמו שאומרים. בסופו של דבר המחירים יצנחו חזרה לאחר שיסתיים המחסור והחברות יחזרו לייצר זכרונות DDR בתפוקה מלאה.

אתה יכול לפתוח כמה ת'ראדים שרק תרצה ולהתלונן מבוקר ועד לילה וזה פשוט לא יעזור לך.

לאדמינים הנכבדים, אני חושב שהגיע הזמן להסיק מסקנות וליישם פתרונות. ברגע שאתם רואים שאנשים פתוחים יותר מדי דיונים לגבי נושא מסויים אולי פשוט תפתחו ת'ראד שיהיה דביר בראש הפורום המתאים ושם תוסיפו ותמחקו הערות ותשובות לגבי אותן שנשאלות מספר רב של פעמים. למשל, במקרה הזה לגבי מחיר זכרונות ה-DDR. ברגע שהמחירים יצנחו תוכלו למחוק את ההערה כי הרי לא ישאלו את השאלה הזו שוב.

פורסם

וזה עוזר במה?

רוצה הפניה ל-10 תראדים לפחות שהתשובה להם כתובה בפירוש בראש הפורום ב-FAQ? רק היום הפנתי 2 אנשים.

פורסם
  • מחבר
יתרה מזאת, אם לא היית צריך את הזכרונות לפני חודש אתה כנראה לא ממש צריך אותם עכשיו (אלא אם כן אתה תקוע עם 256 מגה זכרון ואז זו בעיה שלך באמת). עצה שלי, תמתין כמה חודשים. מדובר בעלייה לצורך ירידה כמו שאומרים. בסופו של דבר המחירים יצנחו חזרה לאחר שיסתיים המחסור והחברות יחזרו לייצר זכרונות DDR בתקופה מלאה.

אני חיכיתי לכסף...

ואתה אומר בעצם שהמחירים האלה לא תלויים אפילו בחברות עצמן?

וכשאתה אומר כמה חודשים... אפשר לדעת מה השיעור שלך?

פורסם

מחירי הזיכרונות הם הדבר היחידי בעולם המיחשוב שלא תמיד יורד, לפני כ 3 שנים היה השפל הגדול ביותר שלהם כאשר 256MB של DDR266 (הכי מהיר שהיה אז) עלו 30$ או 170 שקל כולל מע"מ.

זה היה מחיר הפסד ולא הגיוני שנראה מחירים כאלו שוב, אבל הנקודה היא שאין אפשרות לדעת מה קורה עם הזיכרונות, זה מתומחר בצורה מלאכותית כמו שאופ"ק מתמחרת את מחירי הנפט ע"י שינויי קצב השאיבה.

פורסם

אני חיכיתי לכסף...

ואתה אומר בעצם שהמחירים האלה לא תלויים אפילו בחברות עצמן?

וכשאתה אומר כמה חודשים... אפשר לדעת מה השיעור שלך?

קראתי לא מעט בתקופה האחרונה על הסיבות לעליית המחירים שאני כבר לא יודע למה להאמין. מחסור? פעולה יזומה? - תזכור שלפני כשנתיים ומשהו (אולי יותר) מחירים ה-SDRAM קפצו גם הם משפל המדרגה והגיעו למצב שזכרונות עלו הרבה יותר. אולי זה המצב גם פה? אולי שוב יש כוונה מצד יצרניות הזכרונות להקטין את קצב הייצור כך שהביקוש יעלה על ההיצע? האם המטרה היא לצמצם את הפרשי המחירים מזכרונות ה-DDR2 שאוטוטו ייכנסו לשוק? או שאולי במקרה הזה המצב הוא ארעי בלבד ועוד חודשיים שלושה המחירים יראו סמני התאוששות.

כבר תלויה ועומדת חקירה כנגד יצרניות הזכרונות על העלאת מחירי זכרונות ה-SDRAM לפני כשנתיים. הדבר הכי טוב לעשות כרגע זה שכל מי שיש לו מספיק זכרון במחשב יחכה, מי שחייב זכרון כמובן יאלץ לשלשל לכיסי החנויות יותר כסף.

כפי שאמירם אמר לפני, התימחור הוא מלאכותי בהתאם לרצונן של היצרניות הגדולות, לנו רק נשאר לעמוד ולהתבונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים