עבור לתוכן

אני הולך לקנות מחר קירור למעבד ואני לא בטוח שהוא יתאים, עזרה..

Featured Replies

פורסם

בסוף זה לא מתאים ללוח שלו כי המעבד באלכסון אז הוא מחזיר לחנות :-\ ...

פורסם

הוא אמר לך?

זה ממש לא נשמע הגיוני.

פורסם

כן.. הוא חיבר וראה שזה לא ממש מתאים ללוח שלו אז הוא מחזיר את זה לחנות

אבל נראה לי שהם יביאו לו זיכוי בכסף הזה לקניה של מוצר אחר ולא את הכסף בחזרה (כי המוצר לא פגום)

פורסם

שיתן למישהו שיודע להתקין גופי קירור.

הוא אמור להתאים 100%

פורסם
  • מחבר

לכל ה"חכמים" למינהם ובמיוחד לך : subx שאמרו שהגוף קירור יתאים ללוח, אז זהו שלא!!

ואני יסביר למה, אז ככה, המעבד הוא באלכסון יחסית ללוח לא כמו בלוחות אחרים שהצלע של המעבד מקבילה לצלע של הלוח,

וכתוצאה מזה הצלע של המעבד לא! מקבילה לצלע של הסינק!!!

בקירור הסטוק הרוחב של הסינק (של השטח מגע עם המעבד-נחושת) הוא גדול יותר מצלע של מעבד (ולמען האמת הוא בגודל של אלכסון של מעבד...) ובגלל זה הקירור סטוק התאים, אבל עם ה slk 947 הסיפור שונה, הרוחב של הסינק (הקטע שאמור לגעת במעבד) הוא גדול במילימטר מצלע של המעבד ובגלל שהמעבד הוא ריבוע אז האלכסון שלו גדול הרבה יותר מהצלע וכל ילד בכיתה ג' יודע שבכביש האלכסון הוא אסון! הקיצר... הסינק נוגע במעבד בכ 70% מכלל המעבד דבר שיכול להביא לביצועים טובים אבל לא מושלמים,

ואני לא מוכן לשלם 300 שקל על ביצועים שיש לי עכשיו עם הקירור סטוק, בגלל זה ברגעים אלה ממש אבא שלי נמצא בפנדה והוא קיבל זיכוי שאני כבר יחשוב מה לעשות איתו... בכל מקרה יש לי שאלה קטנה אליכם..

כתוצאה מהפירוק והרכבה משום מה הטמפ' של המעבד בעבודה (אנריל ופרים) קפצה ב 5-6 מעלות כשבמנוחה היא קפצה ב 2-3

והשאלה היא למה?!?!?! כאילו עכשיו המעבד שלי ממש חם כשהוא עובד!! (60 מעלות)

והלוח אם והסביבה בטמפ' נורמלית בהחלט (28-30) אז אני חושב שזה אולי בגלל אבק ודברים כאלה,

אז מחר אני הולך לנקות את המעבד ואת הסינק (סטוק) ולשים משכה טרמית חדשה, ואני מקווה שזה יטפל בעיניין,

אם למישהו יש רעיונות או עצות בשבילי שיכתוב ושיעזור לי, כי עם 60 מעלות המעבד לא יחייה לאורך זמן

פורסם

הבעיה כנראה באמת במשחה הטרמית ו\או אבק.. זה הדבר היחידי שישתנה בנתיים במקרה ולא שרטת את המעבד (קשה לי להאמין)

בכל מקרה אני יגיד לך משהו ראיתי כבר כמה בלוקים של קירור מים שלא יושבים על כל שטח הליבה

אתה ניסית לחבר אותו שחלק מהמעבד חשוף ? בדקת שינוי טמפרטורה? או שישר פסלת את זה בלי לבדוק בכלל?

פורסם

לכל ה"חכמים" למינהם ובמיוחד לך : subx שאמרו שהגוף קירור יתאים ללוח, אז זהו שלא!!

חכם מסדום, תגיד לי למה אתה חושב שהליבה של המעבד זה כל החלק של הHeat-Spreader , זה סה"כ מפזר חום.

הליבה של המעבד שלך היא ממש באמצע המעבד וגודלה בערך כגודל הליבה של מעבד הפלומינו ככה שאין שום ירידה בביצועים .

המעבד שלך לרוב מתחמם בחלקו האמצעי ואותו מקרר הגוף קירור כשהוא נוגע בו (ואכן הוא נוגע בו)..

פורסם

הינה הדוגמא שרציתי להראות לך:

zalman ZM-WB2 - water cooling

כמו שSubX אמר, החלק שאתה רואה זה רק כיסוי ולא הליבה עצמה כמו שאתה רואה בחלק ממעבדי AMD צ'יפ קטן שיושב באמצע

פורסם
  • מחבר

טוב, זה כבר עבר!

עכשיו יותר מעסיק אותי הטמפ' הגבוהה שיש לי עכשיו,

אז יש למישהו מושג איך אני מתקן את זה?

פורסם

לוקח שוב את הסינק הזה ;D

פורסם
  • מחבר

אנשים !! סידרתי את הבעית חימום יתר!!!

הפלסטיק שהצמיד את הסינק לסוקט היה לא משהו, אז החלפתי אותו והטמפ' צנחו למה שהיה קודם :)

(גם קיבלתי סינק חדש - סטוק בחינם ממרדנית, אחלה שרות חחח)

* ואיי הטמפ' צנחו ב 4 מעלות יותר ממה שאפילו היה לי קודם :)

פורסם

יפה יפה אתה מסודר כרגע אם אתה נשאר בסטוק ולא בOC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים