עבור לתוכן

כונן A

Featured Replies

פורסם

התקנו במחשב X.P ומאז בכונן A כתוב: "צריך לאתחל את הדיסק", ואינו מסוגל לקרוא כלום. אם אפשר לתת רעיון איך לפתור את הבעיה.

פורסם

יש מצב שחיברתה את הצמה הפוך ?(אין לי מושג איך כותבים "צמה", אתה יודע הכבל הזה שמחבר בין לוח אם למחשב). תבדוק את זה.

אם לא עובד תחליף צמה, אם בכל זאת לא עובד תחבר פלופי ש 100% עובד כדי לוודא שהבעייה היא לא בצמה או לוחם אם.

נ.ב אתה בטוח שהדיסקט תקין? (רק שלא תצא חומוס ;))

פורסם

אם הכבל נתונים ("צמה") הפוך אפשר לדעת את זה כי הנורה של הפלופי תדלוק באופן קבוע (תבדוק).

אם זו לא הבעיה תדאג ששום דבר לא מונע מהדיסקט להיכנס עד הסוף - יש מארזים עם פתח מיוחד פלופי שלפעמים מונע מהכפתור לצאת עד הסוף כשמכניסים דיסקט.

פורסם
  • מחבר

החלפנו כונן הפכנו צמה והבעיה נשארה ניצד פותרים?

פורסם

שמת כונן אחר והוא עדיין כותב לך את אותו הדבר?

פורסם

תראה גם לי זה קרה ככה

בהתחלה חשבתי שזה רנדומלי על כל דיסקט(פעם עבד, פעם לא עבד)

ועד שקניתי דיסקטים חדשים הבנתי שזה לא רנדומלי

ולמי שזה לא הבין לי זה קרה רק בדיסקטים ישנים שכנראה קרה להם משהו(לא יודע מה)

פשוט תנסה לשים דיסקטים אחרים ו\או חדשים יותר...

נ.ב גם לי יש XP

תנסה לשים גם את הדיסקטים עם אותו כונן על מערכת הפעלה שונה(אם יש לך משאבים לזה...) זה מעניין לראות מה קורה...

פורסם

אני יודע שזה לא פותר כלום אבל זה העצה שלי

מי צריך פלופי?!

פורסם

אני יודע שזה לא פותר כלום אבל זה העצה שלי

מי צריך פלופי?!

הרבה צריכים זה שימושי

לתוכנות אבחון דיסק קשיח וזכרון/לאנשים שיש להם SCSI או SATA

פורסם

הדבר היחיד ששינית במחשב שלך היה להתקין אקס פי?

יש מצב שזו בעית תוכנה בלבד, למרות שקשה להאמין ש-WinXP מתקשה לעבוד עם אחד ההתקנים היותר עתיקים בעולם הפיסי... אבל לך תדע. את זה אפשר לאשש או לשלול, כמו ש-Ghosthunter אמר, ע"י בוט למערכת הפעלה אחרת (קצת קשה בלי כונן דיסקטים, אבל אפשרי).

תתאר בדיוק מה שעובר על הכונן, ואולי נוכל לעזור יותר: כשאתה מנסה להפעיל דיסקט, אתה שומע את הכונן מנסה לקרוא? הנורית נדלקת? כשאתה מנסה לגשת לכונן ואין דיסקט בפנים, אתה מקבל את אותה הודעת שגיאה או אחת אחרת?

בדוק אם למנהל ההתקנים יש מה להגיד בנוגע לכונן או לבקר שלו.

וודא שכל הפינים בחיבור בלוח האם ישרים ונמצאים.

עוד תחום שכבר הוזכר הוא הדיסקטים עצמם - מדובר על טכנולוגיה מיושנת ולא יציבה, ודיסקטים הם פשוט לא דבר אמין. אם אתה מנסה לקרוא איזה קובץ נוסטלגי מדיסקט ישן, אז אל. וכאן נכנסת גם האפשרות שמערכת ההפעלה צודקת, ואתה מנסה לקרוא מדיסקט לא מאותחל (=לא מפורמט).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים