עבור לתוכן

מה אני יכול לקנות ב700 שקל שיעזור לקירור שלי

Featured Replies

פורסם

כתבתי בתיאור SubX בכלל שאני סומך עליו לגמרי אבל אני אשמח לקבל עזרה מכולם כי כמובן שאני סומך בכללי על כל המשתמשים פה

יש לי 700 שקל ואני מתכוון להוציא אותם רק על קירור המחשב

שזה כולל כל מה שבא לכם העיקר לנצל את ה700 שקל האלה במקסימום תועלת שלהם לקירור

להחליף מה שבא לכם במפרט.. אני יודע ש700 שקל זה לא כזה הרבה אבל אני רוצה ניצול מקסימלי לקירור וגם שקט לא יזיק בכלל

תודה.

פורסם

זה יהיה טמטום להחליף מה שיש לך עכשיו במחשב (מבחינת קירור), מה רע בסמארטים וספארק 7?? ועוד להוציא 700 שקל? אין שום צורך.

אם כבר הייתי חוסך עוד איזה 1000 ומשדרג את השילוש, להוציא 700 שקל לקירור סלרון זה לא הכי חכם... וגם אם זה פנטיום 4 זה טמטום.

אבלללללל אם אתה באמת מתעקש, אז המקסימום שלדעתי אפשר להוציא זה על קירור למעבד, איזה SP94+ENERMAX 92 באיזור ה-400 שקל, אבל זה גם מיותר. הספארק לא רע בכלל.

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני חשבתי אבל אם תקרא בפורום כללי תדע למה הוספתי תהודעה הזאת פה

אני שוקל למכור את המחשב השני שלי ואני לא יודע אם כדאי ואם אני כן ימכור מה אני כבר יכול לעשות ב700 שקל

מצד אחד זה לא הרבה כסף לשדרוג, מצד שני לקירור זה דווקא כן תקציב מכובד

הקירור שיש לי עכשיו הוא אחלה אבל הוא מרעיש בטירוף

חשבתי אם אני יקח:

3 מאוררי מארז אנרמקס 80

מאורר אנרמקס 92

עם הסינק SP94

יהיה לי קירור טוב ושקט.. ב615 שקל (כולל שתי משלוחים מחנויות שונות..)

אבל אז אני מאבד את המחשב השני שלי.. שמצד אחד אני לא יודע כמה ישרוד כי הוא לא חדש ואין עליו אחריות וההרדיסק שלו ישן

אבל מצד שני יהיה לי קצת חסר בלעדיו.. בקיצור זה כבר לא קשור לפה וזה יותר לתארד שלי בפורום כללי

המטרה של התארד הזה היא להוציא את המקסימום קירור יעיל ושקט ב700 שקל

תודה :)

פורסם

לא נמאס לכם אנשים מכל המאווררים האלה ?

קנה 3 בלוקים לקירור מים , תפרק מכונת כביסה ישנה תוציא איזו משאבה ותלך למגרש גרוטאות ותוציא איזה רדיאטור ממכונית מפורקת...

פורסם

וואטוס , אני יודע מה תעשה , תקנה לוח אם נורמלי , ואחר כך תחסוך למעבד... , תקנה את זה :

http://www.pch.co.il/docs/pd288665130.htm

לוח מעולה , ובטח שיותר טוב משלך , תהנה.

פורסם
  • מחבר

מעבד+לוח בכל חופש גדול ההורים קונים לי אז זה לא קשור כרגע לכסף

בקשר לקירור מים מאולתר ממכונת כביסה אני מעדיף שלא

אם אני ילך על קירור מים אני יקנה משהו איכותי, במים ואלקטרוניקה אני לא יתפשר על קומבינות. מספיקה טיפה אחת קטנה בשביל לעשות בלאגן אחד גדול

פשוט השקעתי 400 שקל על הקירור העכשווי (ספארק + 3 סמארט פאנים)

לא יהיה לי לאן להעביר את זה כי מחשב שני לא יהיה לי הוא ימכר..

אני לא יכול לקנות רק סינק או רק מאוררים כי אין טעם להשאיר משהו אחד שקט ומשהו אחד רועש

אם כבר אז הולכים על הכל ביחד משהו שיעלה לי בסביבות ה 665 שקל כמו שאמרתי כולל משחה טרמית ומשלוחים

זאת השקעה גדולה מאוד בשביל מישהו שאין לו כסף ואת ה700 שקל האלה סוחט בכוח ע"י מכירת המחשב השני..

קיצור מה אתם אומרים, עוד המלצות?

פורסם

"אם אני ילך על קירור מים אני יקנה משהו איכותי, במים ואלקטרוניקה אני לא יתפשר על קומבינות. מספיקה טיפה אחת קטנה בשביל לעשות בלאגן

אחד גדול"

ppl fear what they cant understand 8)

פורסם
  • מחבר

בגלל שאני לא מבין בזה ואין לי ידע בתחום אני לא יסתדר עם קומבינות כי אני לא אחד שידע מה לעשות אז אני יעדיף משהו איכותי

כמובן שיש אנשים עם ידע והם מבינים ויודעים מה לעשות והם יכולים להסתדר יופי עם קומבינות שיתנו להם אחלה תוצאות

פורסם

חבל שכבר לא מביאים את הAX478 בארץ, כי הייתי ממליץ עליו. הוא פיתרון זול ובעל ביצועים מעולים ביחס למחיר. (אם תשיג אחד ואפילו זה יכול להיות יד שנייה תודיע וכבר נמשיך את התכנון לקירור של המחשב שלך)

היום יש את הגופי קירור היקרים שהם הSLK947 וה SP94 שהם יקרים יחסית, אך ביצועיהם בהתאם.

לפי המצב של היום הייתי ממליץ לך SP94 עם מאוורר 92/90 מ"מ שזה יכול להיות אנרמקס, שילוב שמניב ביצועים גבוהים יותר מהספרק7 בשקט מינימלי.

לגביי מאווררי המארז, הייתי ממליץ לך לשים במקום הSF2 שיש לך (שזה בהחלט מוגזם לשים כזה מאוורר כמאוורר מארז {אין צורך בכזה חזק} ) מאוורר ג'נרי תקין שהוא בדרך כלל דיי מספיק.

ה"גרילים" של המארז שהם בעצם חורי מעבר האויר מהמאוורר בדרך כלל חוסמים כ40% מספיחת האויר היוצא/נכנס של המאוורר ומומלץ אפילו לחתוך אותם (אפשר עם מקדח כוס 80 מ"מ או עם קאטר לחתוך בין החורים מסביב. לבסוף צריך להיות חור עגול ריק ממחסומים של אויר).

זה מביא בשיפור ניכר בסירקולצית האויר שבמארז. (אצלי זה הוריד כ 4 מעלות מטמפ' הלוח וכ 5 מעלות מטמפ' המעבד)

כמובן לסדר חוטים שיהיו כמה שפחות באמצע המארז ויותר בדפנותיו.

אם תרצה עזרה נוספת, תוכל לפנות אליי בפרטי.

פורסם

אני אומר: חכה קצת, זה לא שאתה חייב לקנות היום קירור נכון? תחסוך איזה 1200 וקנה את הקירור של EMP ובגלל שאין להם יותר בלוקים

אז קח בלוק של waterchill או זלמן וככה הייה לך את המחשב הכי שקט וגם מקרר הכי טוב

פורסם

קירור מים מעורך על יתר המידה בסיבוך שלו ..

כל אדם בעל חוש טכני ממוצע מסוגל לחבר מערכת בתנאי שיש לו תרכיבים ..

אני לא אומר לך ללכת לבנות תבלוק , אני כולה אומר שתקנה תבלוקים שאתה רוצה ותפרק כמה דברים בדרך ..

יש בלוק ? יש לך יציאה כניסה , קח צינור תחבר לכניסה , קח תמשאבה שהוצאת ממכונת כביסה , תלך לאיזה טמבור או משהוא כזה , תמצא לה ניפל בגודל המתאים עם הברגה , תבריג אותו לפלסטיק בכוח , אפשר להוסיף קצת טפלון .. ותחבר תצינור ..

תיציאה תחבר לה עוד צינור , משם לרדיאטור שפירקת מרכב ישן או אפנוע זרוק , אמורים להיות לו חיבורים מתאימים , אם לא תשיג חתיכת צינור עבה יותר ותעשה מן מתאם , ומהיציאה השניה של הרידאטור לתוך איזה בקבוק או דלי , והדלי למשאבה , והופה סיימנו .

תבדוק תמערכת לכמה ימים לראות שאין נזילות , והעסק גמור , אם אתה רותה אתה יכול לחבר תכניסה לברז ולסתום תצד השני מעט כדי לבדוק אטימות בלחץ גבוהה בהרבה ממה שתשתמש ליתר בטיחות..

פורסם
  • מחבר

SubX:

תודה רבה אחי תראה את הALX478 ראיתי במחירון של זיגזג אבל לא זכור לי שהוא זמין אצלהם

לא הבנתי כל כך את המשפט: "שילוב שמניב ביצועים גבוהים יותר מהספרק7 בשקט מינימלי"

אתה מתכוון שזה שילוב שקט שמניב ביצועים טובים יותר מהספארק על מקסימום ?

בקשר לגרילים המובנים מזמן הורדתי אותם עוד שהמארז הגיע, אין לי חוטים בתוך המארז הכל מוצמד לדלת הפסיבית (בצד של הלוח)

ראיתי בכתבה פה באתר שהאנרמקס במקסימום פועל כמו ג'נרי מבחינת זריקת אוויר, אבל קצת יותר רועש, אז בעצם מה היתרון של אנרמקס על הסינק מול ג'נרי?

ושוב השאלה הגדולה היא אם אני מוריד את כל המאוררי TT במארז (כל הסמארטים והספארק) ומחליף אותם במה שהצעת

האם הטמפרטורה תעלה\תרד\תשאר בסביבות ?

Nas:

אין לי חוש\כוח\עומץ שנדרש לזה.. אני מאוד מעריך אנשים שכן עושים את זה ומצליחים אבל אני מהאנשים שעושים את זה ושורפים את כל המחשב בדיוק יום אחרי שנגמרה האחריות..

עדכון לאחר החלפת המאוררים בג'נריים:

החלפתי את כל המאוררים במארז לגנריים שקטים יחסית שזורקים כמות רוח סבירה, לא מאוררים צולעים

את ה70מ"מ של הספארק החלפתי ב70מ"מ של SPIRE שהיה על היטסינק אחר, נשארתי עם אותו הסינק של הספארק

המחשב נדלק.. עדיין לא בפעולה רק הוינדוס סיים לטעון, 40 מעלות

לא הכי שקט אבל סביל, עם הרמת רעש הזאת הייתי מקבל בערך 39 מעלות עם המאוררי TT

סבבה מפעיל את האיסי מסנג'ר את המוזילה, הופה אני ב47-45

אמרתי יאאלה נסגור את כל התוכנות נפעיל PRIME95 קפץ ל58 !

ברמת רעש הזאת שכרגע (לא שקט כל כך אבל סביל) עם מאוררי TT באותה רמת רעש

לא הייתי מגיע ליותר מ 48-47 במאמץ

ברמת רעש גבוהה הייתי על 41-43 במאמץ עם ה TTs

בקיצור לא נראה לי שרק החלפת סינק לsp94 עם אותם מאוררים שיש כרגע ישנה לי את הטמפרטורות ב 20 מעלות זה נשמע לי אבסורד..

נכון שהסינק שיש לי כרגע הרבה פחות טוב מהSP, אבל בכל זאת זה הסינק של Tt זה לא איזה עגלה מאלטה זאחן

מה אתם אומרים מה ההתרשמות שלכם מכל העניין מה אתם מציעים לי לעשות?

**דרך אגב עכשיו אני על 2400@3200 אז זה טמפרטורות ביניים ב3288 זה יעלה ב2 מעלות, ב 3000 זה ירד ב2-3 מעלות

עוד משהו שחשבתי עליו זה אם בכלל יהיה לי מקום לSP94 הוא נראה לי ענקי

פשוט הרווח בין הסינק שיש לי עכשיו ובין הזכרונות הוא בקושי סנטימטר וחצי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים