עבור לתוכן

המלצות לשדרוג כל השילוש למשחקים. תקציב - 3000 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

מחפש לשדרג את השילוש הקדוש ומבקש המלצות לאיזה דגמים לקנות.
מצורפת תמונה עם החומרה הנוכחית.

בנוסף הספק כוח שלי הוא ANTEC VP650P V2, ויש לי כונן SSD.

כמו שאתם רואים נקודת החולשה שלי היא המעבד, אבל כדי לשדרג את המעבד הבנתי שאני אצטרך גם לשדרג את הלוח ואת הזכרונות (שזה בסדר).

אני בוודאות צריך גם קירור שיתאים למעבד החדש, ואני דיי בטוח שאני גם אצטרך גם מארז.

תקציב 2000-3000 שקל (בואו נגיד אפשר עד 3500 גג אם זה לא מספיק למה שאני מבקש. 4000 כבר יקר לי... אלא אם כן תגידו לי שזה משהו באמת באמת טוב ויהיה הבדל מהותי).

שימו לב בבקשה - אני מחפש רכיבים שיחזיקו לי כמה שיותר זמן ושלא אצטרך להחליף שוב עוד שנה-שנתיים-שלוש (במסגרת התקציב שהגדרתי כמובן).

מטרת השדרוג היא משחקים - 

לגבי גרפיקה הייתי רוצה להריץ בהגדרות של HIGH, אבל גם MEDIUM זה בסדר. כרגע אין לי בעיה של הגדרות גרפיקה והכרטיס מסך שלי אמור להיות סבבה.

הבעיה העיקרית שלי היא FPS נמוך בכמעט כל משחק שניסיתי בשנה-שנתיים אחרונות, למרות שהמפרט שלי עומד בדרישות המינימום.

דוגמא למשחקים שלא עבדו אצלי טוב (כלומר FPS נמוך מאוד):
* DRAGON AGE INQUISITION (למרות שקראתי שפשוט עשו את גרסת המחשב גרוע ולכולם היו בעיות עם המשחק הזה - גם עם מפרטים תותחים).

* BATMAN ARKHAM KNIGHT (למרות שפה באמת היה משהו ברמה עולמית עם הגרסה למחשב שהייתה על הפנים ואפילו הורידו את המשחק מהמדפים).

* דיאבלו 3 (השתפר משמעותית אחרי שהחלפתי לכרטיס מסך שיש לי עכשיו, אבל עדיין זה ממש לא רץ חלק - וכן אני יודע שזה תלוי גם בחיבור לאינטרנט, אבל יש לי חברים שמריצים אותו עם מפרט דומה או קצת יותר טוב בלי שום בעיה של FPS).

* BOMBSHELL.

אני יודע שאלה לא דוגמאות הכי טובות אבל אני פשוט לא זוכר איזה עוד משחקים היו :( (אבל באמת שהיו לא מעט ובכולם בשלב מסויים פשוט לא יכולתי לשחק בגלל הFPS).

דוגמא למשחקים שאני רוצה לשחק עכשיו:

DOOM החדש.

RISE OF THE TOMB RAIDER.

GRIM DAWN.

ועוד כל מיני משחקים שיצאו בשנים הקרובות (שכמובן הדרישות שלהן לא ידועות בשלב זה).

לגבי RAM הייתי אומר 16 ג'יגה נשמע לי טוב.

לגבי סוג המעבד, בגלל שכמו שאמרתי שאני רוצה שהוא יחזיק לי כמה שיותר זמן חשבתי על I7, אבל מישהו אמר לי שזה נשמע לו יותר מדי וגם I5 יהיה דיי ויותר ויחזיק מעמד אותו פרק זמן. מה אתם אומרים?

בכל מקרה הייתי רוצה שהמעבד יהיה במהירות של לפחות 3.2GHZ.

נ.ב.

קראתי שאם אני מחליף חומרה אז ווינדוס 10 פתאום לא יהיה מופעל/מאומת, איך מטפלים בעניין הזה?

תודה רבה לעוזרים!

Capture.JPG

פורסם

א. השילוש הקדוש זה מושג בנצרות. בתחום המחשבים המושג הוא פשוט שילוש והוא מתייחס ללוח אם, מעבד וזיכרון.

ב. אני אישית חושב שהמחשב שלך הוא דיי סביר וכל עוד הוא תקין עדיין אפשר להשתמש בו. האם המעבד באמת מגביל אותך במשחקים? סביר להניח, אבל עדיף שתברר זאת - פשוט תפתח את מנהל היישומים בזמן המשחק ותראה האם המעבד מגיע לעומס של 100%. אם כן - הוא מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח משידרוגו.

ג. דגם כרטיס המסך שלך לא מצויין במדוייק - כל מה שידוע הוא שיש לך כרטיס מסך של AMD ממשפחת ה R9 200. זה יכול להיות R9 295X2 וזה יכול להיות גם R9 270 (או כל כרטיס מסך אחר בינהם כמו ה R9 270X, ה R9 280, ה R9 280X, ה R9 285, ה R9 290 וה R9 290X), ולכן רצוי לבדוק האם כרטיס המסך הוא זה שמגביל אותך (אם כי אני חושב שגם R9 270 ברזולוציה של 1920X1080 בהגדרות בינוניות אמור לתת תוצאות סבירות). בכדי לעשות זאת בדוק את העומס על הליבה הגרפית בזמן המשחק (אני אישית משתמש ב MSI Afterburner לצורך כך) ותראה האם היא נמצאת ב 100% או קרוב לכך רוב הזמן. אם כן - כרטיס המסך מהווה צוואר בקבוק.

ד. מעבד Core i5 מהדור השישי (ה Skylake), לוח אם בסיסי סביר, זיכרון DDR4 בנפח 16GB וקירור טוב למעבד יעלו כ-2000 ש"ח ברוב החנויות. מארז בסיסי סביר יכול לעלות בסביבות ה 250-300 ש"ח, כך שבכ 2200-2300 ש"ח תוכל לקבל מחשב סביר. דוגמא למפרט כזה:
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1039/1018 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151
B150M-C - ASUS - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - 6x SATA 6Gb/s - USB 5Gb/s - 4x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - DisplayPort (DP)- HDMI - DVI-D - VGA (Supports up to 3 displays simult...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 425/416 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX421C14FB-16-PC - HyperX - 16GB DDR4 2133Mhz With new PC Only - PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FB/16...
בקניית מחשב חדש בלבד - אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 297/291 ₪ 

מארזי מחשב - ATX מארז
GX900 - Antec - Antec GX900 Army Edition MidiTower 3x120mm Fans included - Fan controller  - USB3.0 Front ports - Dust Filters...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 273/268 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 148/145 ₪ 

2185.00 / 2141 ₪ 

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=75125

ה. היות ויש מרווח דיי גדול בתקציב (בהנחה שהגבול העליון של התקציב הוא 3000 ש"ח ואפשר להשתמש בכולו) השאלה היא מה בדיוק אתה רוצה וצריך מהמחשב:

- האם אתה רוצה מעבד חזק יותר? אם כן - אפשר לבחור במעבד Core i7 במקום במעבד Core i5.

- האם אתה צריך לוח אם עשיר יותר בתכונות ושנותן יותר חיבור מסוגים שונים? אם כן - אפשר לבחור בלוח אם אחר, יקר יותר.

- האם אתה מעוניין בהמהרה? אם כן - אפשר לבחור בלוח אם מתאים, מעבד בעל מכפלה פתוחה (כנראה רק Core i5 שכן מעבד Core i7 בעל מכפלה פתוחה כנראה לא ייכנס בתקציב) וקירור טוב יותר למעבד.

- האם אתה מעוניין במארז שקט? אם כן - אפשר להשקיע במארז אחר.

כמובן שבמסגרת התקציב שלך לא ניתן לקבל את הכל ואתה צריך להחליט מה חשוב לך.

אני אישית הייתי בוחר במפרט כזה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
Intel i7-6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב שלם בלבד
כמות: 1 - מחיר: ₪1487

קירור למעבד:
Arctic Cooling Freezer i11
כמות: 1 - מחיר: ₪148

לוח אם:
Asus H170 PRO GAMING
כמות: 1 - מחיר: ₪672

מארז:
Antec GX900
כמות: 1 - מחיר: ₪241

זיכרון:
DDR4 16GB 2133Mhz CL14 1.2V Kingston HyperX Fury Black
כמות: 1 - מחיר: ₪325

סה"כ: ₪2873

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2816 ₪ 

http://www.tms.co.il/preview/spec/em17vrdq

הערה: בחרתי במארז GX900 של Antec כי הוא מארז דיי משתלם (גם גדול, גם מאוורר וגם דיי זול) ואני אישית קניתי לעצמי אחד כזה לא מזמן ואני מאד מרוצה ממנו. כמובן שלא בטוח שמארז כזה יתאים לך - לא מבחינת הדרישות שלך ולא מבחינת המראה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul
ציטוט של smalul

א. השילוש הקדוש זה מושג בנצרות. בתחום המחשבים המושג הוא פשוט שילוש והוא מתייחס ללוח אם, מעבד וזיכרון.

אני יודע - זה היה בהומור.

ציטוט של smalul

ב. אני אישית חושב שהמחשב שלך הוא דיי סביר וכל עוד הוא תקין עדיין אפשר להשתמש בו. האם המעבד באמת מגביל אותך במשחקים? סביר להניח, אבל עדיף שתברר זאת - פשוט תפתח את מנהל היישומים בזמן המשחק ותראה האם המעבד מגיע לעומס של 100%. אם כן - הוא מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח משידרוגו.

אני יכול לבדוק שוב אבל בוא נניח לרגע שהCPU לא נמצא ב100%... מה יכול להיות הגורם לבעיה?

ציטוט של smalul

ג. דגם כרטיס המסך שלך לא מצויין במדוייק - כל מה שידוע הוא שיש לך כרטיס מסך של AMD ממשפחת ה R9 200

אם אני זוכר נכון על הקבלה רשום 280 ואולי אפילו 280X... איך אני יכול לוודא את זה ב100%? בכל מקום שאני בודק במחשב שלי זה אומר רק R200 SERIES.

ציטוט של smalul

ה. היות ויש מרווח דיי גדול בתקציב (בהנחה שהגבול העליון של התקציב הוא 3000 ש"ח ואפשר להשתמש בכולו) השאלה היא מה בדיוק אתה רוצה וצריך מהמחשב:

- האם אתה רוצה מעבד חזק יותר? אם כן - אפשר לבחור במעבד Core i7 במקום במעבד Core i5.

- האם אתה צריך לוח אם עשיר יותר בתכונות ושנותן יותר חיבור מסוגים שונים? אם כן - אפשר לבחור בלוח אם אחר, יקר יותר.

- האם אתה מעוניין בהמהרה? אם כן - אפשר לבחור בלוח אם מתאים, מעבד בעל מכפלה פתוחה (כנראה רק Core i5 שכן מעבד Core i7 בעל מכפלה פתוחה כנראה לא ייכנס בתקציב) וקירור טוב יותר למעבד.

- האם אתה מעוניין במארז שקט? אם כן - אפשר להשקיע במארז אחר.

מעבד - אני חושב שהייתי רוצה על מנת שמחשב "יתיישן" יותר לאט. תלוי מה יהיה ההבדל במחיר.

לוח אמ - לא צריך משהו מיוחד... חשוב לי לפחות יציאה אחת של USB 3 ולפחות יציאה אחת של HDMI.

המהרה - אני מנחש שאתה מתכוון לOVERCLOCK? בחיים לא עשיתי את זה... לא נראה לי צריך (אבל לא מכיר את זה ומה היתרונות והחסרונות).

מארז - רצוי שיהיה שקט (המארזים שהצעת פה לא נחשבים שקטים?) וכמובן גדול מספיק כדי שכל הרכיבים בפנים לא יהיו כמו סרדינים ותהיה לי אפשרות להחליף בעתיד לרכיבים גדולים יותר (כרטיסי מסך כל הזמן גדלים).

אה כן - האם יש אפשרות במארזים לבחור איזה צד נמצא פתח האוורור הגדול? אם כן סבבה, אם לא אז אני מעדיף שהפתח יהיה בצד שמאל 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

תפתח את מנהל היישומים בזמן המשחק ותראה האם המעבד מגיע לעומס של 100%. אם כן - הוא מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח משידרוגו.

הרצתי עכשיו בדיקה קצרה (ממש של דקה כי אני חייב לזוז) במשחק GRIM DAWN ואני רואה שCPU1 נמצא על 90%-100% בעוד שאר הליבות נמצאות על איזור ה20%.

יכול להיות שהסיבה לבעיות שלי זה חילוק עומסים לא נכון? למה המעבד לא מחלק את העומס בין הליבות? איך אני מתקן את זה?

השימוש בRAM ובGPU נראה בסדר גמור.

אעשה בדיקה על DOOM (משחק הרבה יותר כבד) היום בערב שאחזור מהעבודה

פורסם
ציטוט של DXter

אני יודע - זה היה בהומור.

גם התגובה שלי...

ציטוט של DXter

אם אני זוכר נכון על הקבלה רשום 280 ואולי אפילו 280X... איך אני יכול לוודא את זה ב100%? בכל מקום שאני בודק במחשב שלי זה אומר רק R200 SERIES.

זה נראה לי מוזר שאתה לא יודע איזה כרטיס מסך רכשת, במיוחד אם המחשב מיועד למשחקים. בכל מקרה, אני מניח שאפשר לחפש את הדגם בהגדרות הדרייבר, אבל כנראה יהיה פשוט יותר להשתמש בתוכנה כמו GPU-Z או HWiNFO בכדי לזהות את דגם כרטיס המסך המדוייק.

ציטוט של DXter

מעבד - אני חושב שהייתי רוצה על מנת שמחשב "יתיישן" יותר לאט. תלוי מה יהיה ההבדל במחיר.

ככל שהמעבד יהיה חזק יותר כך ה"חסינות לעתיד" שלו תהיה טובה יותר והוא יוכל "להחזיק מעמד" תקופה ארוכה יותר. במסגרת התקציב שלך ולאור הייעוד של המחשב (למטרות משחקים) יש לך 2 אפשרויות למעבד מודרני - Core i5 או Core i7. שניהם מעבדים בעלי 4 ליבות עיבוד פיזיות, אך ה Core i7 הוא בעל תכונת ה Hyper-threading, המאפשרת להציג כל ליבה פיזית כ-2 ליבות לוגיות (בפועל אתה תראה במנהל המשימות שיש לך 8 ליבות). ברוב המקרים ה Core i7 הוא מעבד חזק יותר לעומת ה Core i5, אבל המחיר שלו יותר גבוה. אני לא חושב שתטעה אם תבחר במעבד Core i5, אבל אם אתה ממש רוצה מעבד כמה שיותר "חזק" עם חסינות לעתיד טובה יותר ואם יש לך תקציב לכך (ונראה שיש לך) - לך על Core i7.

ציטוט של DXter

לוח אמ - לא צריך משהו מיוחד... חשוב לי לפחות יציאה אחת של USB 3 ולפחות יציאה אחת של HDMI.

א. זה לוח אם.

ב. אני לא חושב שיש היום לוחות אם כלשהם שאינם מציעים לפחות יציאת USB 3.0 אחת לפחות.

ג. יציאת HDMI בלוח האם, ולמעשה כל היציאות הגרפיות הנובעות מלוח האם, חשובה רק אם אתה מחבר את המסך שלך ללוח האם ולא לכרטיס המסך. אני מאד מקווה שזה לא המצב אצלך (אם כן, זה יכול אולי להסביר מדוע אתה לא מקבל ביצועים טובים יותר במשחקים). בכל אופן, רוב לוחות האם היום מגיעים עם יציאת HDMI.

ציטוט של DXter

המהרה - אני מנחש שאתה מתכוון לOVERCLOCK? בחיים לא עשיתי את זה... לא נראה לי צריך (אבל לא מכיר את זה ומה היתרונות והחסרונות).

הכוונה בהמהרה היא אכן ל Overclock. זהו תהליך שבו מאלצים רכיב כלשהו (בד"כ המעבד) לעבוד בתדר גבוה יותר מאשר הוא מתוכנן עבורו ובכך לקבל תוספת ביצועים, דבר שיכול גם לתת לך "חסינות לעתיד" טובה יותר. החסרונות הם כמובן פליטת חום גדולה יותר (מה שאומר שצריך קירור טוב יותר למעבד ומארז מאוורר) וסיכוי ל"שחיקה" מהירה יותר של המעבד, במיוחד אם מגדילים לו גם את המתח בו הוא עובד (אחרי הכל - המעבד תוכנן לעבוד בתדר ומתח מסויים והפעלתו בתדר או/ו במתח גבוהים יותר עלולים לקצר את חייו). בנוסף מומלץ להשתמש בלוח אם טוב בעל מספר סביר של שלבי ייצוב מתח למעבד וכן בספק כח טוב של חברה מוכרת בכדי שהמתח למעבד יהיה יציב (מתח לא יציב יכול לגרום לבעיות של אי-יציבות במערכת).

כיום בכדי לעשות זאת בד"כ יש צורך במעבד בעל מכפלה פתוחה (בעל סיומת K) ולוח אם מתאים (ברוב המקרים מדובר על לוח אם המבוסס על ערכת השבבים ממשפחת ה Zxx, כיום ה Z170). מעבד בעל מכפלה פתוחה בד"כ יותר יקר ממעבד בעל מכפלה נעולה ולוח אם המתאים להמהרה בד"כ עולה יותר. תוסיף לכך את העלות הקירור ותקבל שמדובר בתוספת של כ-500 ש"ח בערך.

ציטוט של DXter

מארז - רצוי שיהיה שקט (המארזים שהצעת פה לא נחשבים שקטים?) וכמובן גדול מספיק כדי שכל הרכיבים בפנים לא יהיו כמו סרדינים ותהיה לי אפשרות להחליף בעתיד לרכיבים גדולים יותר (כרטיסי מסך כל הזמן גדלים).

הצעתי רק מארז אחד (ה GX900 של Antec), כאשר זה המארז שאני יכול לדבר עליו מניסיון - הוא גדול, מרווח, מאוורר ובעל אפשרות לסידור כבלים. הוא גם נראה לי דיי איכותי מבחינת החומרים המרכיבים אותו ולאור מחירו (כ-250 ש"ח) אני לא חושב שיש מארז משתלם יותר בשוק. באופן רישמי לא מדובר במארז שקט כי הוא לא בנוי מחומרים סופגי רעשים, אבל שוב - אני אישית מרוצה ממנו. 

ציטוט של DXter

האם יש אפשרות במארזים לבחור איזה צד נמצא פתח האוורור הגדול? אם כן סבבה, אם לא אז אני מעדיף שהפתח יהיה בצד שמאל 

לא בכל המארזים יש פתח איוורור בצד. ברוב המוחלט של המקרים, אם יש פתח איוורור צידי הוא יהיה בצד שבו יש גישה ללוח האם.

אם אתה מעוניין במארז ואתה רוצה לקבל את התמורה הטובה יותר בהתאם לדרישות שלך, אולי כדאי שתתייעץ בפורום ספקים ומארזים.

ציטוט של DXter

הרצתי עכשיו בדיקה קצרה (ממש של דקה כי אני חייב לזוז) במשחק GRIM DAWN ואני רואה שCPU1 נמצא על 90%-100% בעוד שאר הליבות נמצאות על איזור ה20%.

יכול להיות שהסיבה לבעיות שלי זה חילוק עומסים לא נכון? למה המעבד לא מחלק את העומס בין הליבות? איך אני מתקן את זה?

אני לא ממש מכיר את המשחק הזה, אבל יכול להיות שהוא מסוגל להשתמש רק ב-2 ליבות עיבוד. במקרה כזה זה לא ישנה אם יהיו לך גם 100 ליבות עיבוד - אם המשחק מסוגל לעבוד עם 2 ליבות עיבוד בלבד, הוא יעבוד רק עם 2 ליבות עיבוד. מעבד חדש ייתן לך ייתרון פשוט מעצם היותו מבוסס על ארכיטקטורה טובה ויעילה יותר (ביצועי ליבה בודדת של מעבד מודרני יהיו טובים יותר לעומת ביצועי ליבה בודדת של המעבד שלך).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

זה נראה לי מוזר שאתה לא יודע איזה כרטיס מסך רכשת, במיוחד אם המחשב מיועד למשחקים. בכל מקרה, אני מניח שאפשר לחפש את הדגם בהגדרות הדרייבר, אבל כנראה יהיה פשוט יותר להשתמש בתוכנה כמו GPU-Z או HWiNFO בכדי לזהות את דגם כרטיס המסך המדוייק.

זה היה לפני כבר כמה זמן ולא זכרתי... 

לפי התוכנה HWINFO זה 280X.

ציטוט של smalul

ג. יציאת HDMI בלוח האם, ולמעשה כל היציאות הגרפיות הנובעות מלוח האם, חשובה רק אם אתה מחבר את המסך שלך ללוח האם ולא לכרטיס המסך.

צודק - סתם טעות של חוסר תשומת לב מבחינתי - אני כמובן מחבר לכרטיס מסך.

ביצעתי עכשיו בדיקה לDOOM - טוחן לי את כל 4 הליבות.

הכרטיס מסך מגיע ל50-60 אחוז.

הRAM מגיע ל5000-6000.

פורסם
ציטוט של DXter

ביצעתי עכשיו בדיקה לDOOM - טוחן לי את כל 4 הליבות.

הכרטיס מסך מגיע ל50-60 אחוז.

הRAM מגיע ל5000-6000.

אני מניח שב"טוחן" אתה מתכוון שהמעבד מגיע לעומס של 100%. זה כמובן אומר שהמעבד הוא צוואר הבקבוק במערכת ואתה תרוויח מהחלפתו.

בקשר למפרט - כבר כתבתי שאני הייתי קונה מעבד Core i7-6700 (מעבד זה אינו מיועד להמהרה) עם לוח אם יחסית מתקדם כמו ה H170 Pro Gaming של Asus. בקשר לזיכרון - אני הייתי הולך על זיכרון DDR4 של HyperX בנפח של 16GB ובקשר לגוף הקירור - אני הייתי מעדיף גוף קירור בעל לוחית (פלטה) אחורית כמו ה Freezer i11 של Arctic. בסופו של דבר זה עניין של תקציב, ומעשית אתה יכול להסתפק במעבד Core i5 עם לוח אם פשוט וזול יותר כמו ה B150M-A או ה B150-C של Asus, זיכרון בנפח 8GB וקירור פשוט וזול יותר למעבד ועדיין תקבל שיפור (וסביר להניח שדיי מכובד) ביחס למחשב הנוכחי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה SMALUL!
אשמח להמלצות נוספות אם יש.

פורסם

איזה המלצות נוספות :D  

smalul די כיסה את הכל.

הוא נתן לך אופציה יקרה וזולה תחליט מה אתה רוצה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

איזה המלצות נוספות :D  

smalul די כיסה את הכל.

הוא נתן לך אופציה יקרה וזולה תחליט מה אתה רוצה.

אולי יש אנשים שממליצים על דגמים אחרים?

אם לא זה גם סבבה :)

פורסם

אם אתה מתלבט בין מספר דגמים של רכיב מסויים (מעבד, לוח אם או/ו זיכרון) פשוט תפרט פה את הדגמים ואולי יהיה אפשר לומר לך איזה מהם משתלם יותר (כמובן שאתה תצטרך לרשום גם את המחיר של כל רכיב עבורך).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אם אתה מתלבט בין מספר דגמים של רכיב מסויים (מעבד, לוח אם או/ו זיכרון) פשוט תפרט פה את הדגמים ואולי יהיה אפשר לומר לך איזה מהם משתלם יותר (כמובן שאתה תצטרך לרשום גם את המחיר של כל רכיב עבורך).

ההתלבטות היא בין המעבדים... האם באמת שווה להשקיע עוד 600 שקל?

האם ההבדל בין המעבדים כזה משמעותי שהוא מצדיק את זה? 

האם הi7 יחזיק מעמד משמעותית יותר מאשר הi5? (אני מתכוון מבחינת ההתיישנות והתאימות למשחקים ותוכנות עתידיים) 

פורסם

התשובה מורכבת.

יש משחקים שנעזרים במעבד יותר... כמו GTA V

ויש כאלה שאפילו רגישים למהירות זכרון המחשב (לא זוכר כרגע בדיוק את המשחק..)

האמת המדוייקת היא, אמור לי מה המשחק שתשחק בעתיד ואגיד לך את השפעת המעבד!

אתה יכול לבדוק איך המעבדים מושפעים מהמשחקים הנוכחיים שלך למשל או כאלה שכבר יצאו ותרצה לשחק בהם.

אני יודע שזה קצת עושה כאב ראש אבל זו התשובה הכי מדוייקת שתקבל.

אם אתה שואל אותי מה אני הייתי עושה במקומך?

בהתחשב בתקציב... i7.

יתן לך אפשרות ללכת גם על רזולוציות יותר גבוהות בעתיד לדעתי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אבנר ניר

התשובה מורכבת.

יש משחקים שנעזרים במעבד יותר... כמו GTA V

ויש כאלה שאפילו רגישים למהירות זכרון המחשב (לא זוכר כרגע בדיוק את המשחק..)

האמת המדוייקת היא, אמור לי מה המשחק שתשחק בעתיד ואגיד לך את השפעת המעבד!

אתה יכול לבדוק איך המעבדים מושפעים מהמשחקים הנוכחיים שלך למשל או כאלה שכבר יצאו ותרצה לשחק בהם.

אני יודע שזה קצת עושה כאב ראש אבל זו התשובה הכי מדוייקת שתקבל.

אם אתה שואל אותי מה אני הייתי עושה במקומך?

בהתחשב בתקציב... i7.

יתן לך אפשרות ללכת גם על רזולוציות יותר גבוהות בעתיד לדעתי.

לא כל כך הבנתי איך אני יכול לבדוק השפעת המעבד על משחק מבלי שכבר קניתי את המשחק והמעבד... כמובן שבמקרה כזה זה כבר מאוחר מדי אם אני רואה שהמעבד לא מספיק חזק.

המשחקים שיש לי כרגע הם doom, grim dawn,  rise of the tomb raider 

פורסם

תעשה חיפוש פשוט:

proccesor benchmark doom

או משהו דומה וגוגל כבר יתקן לך את שגיאות הכתיב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים