עבור לתוכן

כונן C בדיסק 3TB - לא מצליח לנצל מעל 2TB

Featured Replies

פורסם

(לא יודע אם השאלה שייכת לכאן, או לפורום לוחות אם)

סוף סוף התחדשתי בלוח אם בעל UEFI BIOS.

יש לי כונן קשיח בנפח 3TB, ואני מעוניין להשתמש בו למערכת ה-WINDOWS 10.

איתחלתי את הדיסק ב-GPT.

הגדרתי מחיצה ראשית של 250GB עבור דיסק C, מתוך כוונה ששאר השטח ישמש מחיצה משנית D

אבל תוכנית ההתקנה של ווינדוס נותנת לי (בנוסף ל-C) מחיצה שנייה של 1.75TB, ועוד מחיצה שלישית של 1TB.

המחיצה השלישית של 1TB לא ניתנת להגדרה ושימוש - כך שסך הכל אני יכול להשתמש ב-2TB, מכל נפח הדיסק

במערכת הישנה שלי ידעתי שאי אפשר להשתמש עבור כונן C בדיסק גדול מ-2TB, וציפיתי שבנערכת החדשה זה כן ניתן.

מה עושים? האם צריכות להיות הגדרות מסויימות ב-BIOS, כמו AHCI? או משהו אחר?

תודה

פורסם

32bit או 64bit?

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין. 64 כמובן. תודה

פורסם

בקיצור אתה צריך מנהל התקן כלומר תוכנה קטנה חינמית שמתאימה לדיסק המסויים שלך לווסטרן דיגיטל יש את שלו לסיגייט יש את שלו אחרי שתתקין את התוכנה הקטנה תוכל לעשות PARTITION לכל נפח הדיסק

פורסם
  • מחבר

חברים תודה רבה על התשובות. אין צורך בתוכנות מיוחדות לניהול הדיסק, וכמו שחששתי זה טמון בהגדרה ב-BIOS.

יש פרמטר שנקרא:

Boot Mode Selection

עם האפשרויות הבאות:

- UEFI and Legacy - זו ברירת המחדל וכך היה מוגדר אצלי.

- Legacy Only

- UEFI only

לפי ברירת המחדל, הוא אמור לעשות BOOT מ-2 סוגי הדיסקים, גם GPT וגם MBR.

אלא שפה האדון ביל גייטס מתחכם, ואם נבקש לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות, אז תוכנית ההתקנה של ווינדוס 10 מחליטה להפוך את הדיסק ל-GPT או ל-MBR - בהתאם לתבנית שבה נבנה ה-דיסק און קי שממנו אנחנו מתקינים את המערכת!!

וכמובן בלי להודיע לנו על זה בכלל.

הקישור שהביא עופר נתן לי את הרמז לכך - כי מה פתאום אני צריך להמיר את הדיסק מ-MBR ל-GPT - אם מראש בניתי אותוGPT??

כמו כן, לא ניתן לבצע ההמרה על פי הסירטון, כי תוכנית ההתקנה של ווינדוס 10 בונה עוד מחיצות קטנות ניסתרות - אותם יש צורך לבטל לפני ההמרה - אך לא ניתן באמצעות Manage, Strorage, Disk Management
צריך לעשות זאת באמצעות Diskpart.

הפיתרון לכל הפלונטר הזה, הוא קודם כל ללכת להגדרה ב-BIOS, ולציין EUFI Only.

אז כמובן נוצרת לנו בעייה, שלא ניתן להעלות את תוכנית ההתקנה מן ה-דיסק און קי.

צריך לבנות מחדש את ה-דיסק און קי של ההתקנה, כך שיהיה בתבנית GPT.

לצורך יצירת Bootable Disk On Key, אני משתמש בתוכנה המצויינת Rufus.

בשורה השנייה צריך לבחור: GPT Partition Scheme For UEFI

עכשיו שיש לנו DOK התקנה שבנוי GPT, והגדרה ב-BIOS ל-EUFI Only

אז כאשר נבקש לחלק את הדיסק הקשיח כפי שנרצה, כל השטח מעבר למה שביקשנו עבור כונן C יהיה במחיצה אחת, גם אם גדולה מ-2TB

(אם הדיסק הקשיח בנוי MBR, נצטרך להפוך אותו קודם ל-GPT ע"י Diskpart, אותה נפעיל מן ה-Command Prompt ב-דיסק און קי של ההתקנה...)

לאחר שבנינו את הדיסק הקשיח כ-GPT, ועם המחיצות הרצויות, ניתן לשנות חזרה את פרמטר ה-BIOS ל-UEFI and Legay 
זה לא יפריע למערכת לעלות.

ואם נרצה בעתיד להתקין מחדש את ווינדוס 10 על אותו כונן, בלי לבקש מתוכנית ההתקנה לחלק את הכונן הקשיח, רק לפרמט אותו - אז אין בעייה, הוא יישאר GPT.

והכי חשוב: לא ניאלץ להרוס את הנתונים במחיצה השנייה.

כדי לאמת את מה שאני כותב, ביצעתי מספר פעמים התקנה של של ה-ווינדוס, גם עם דיסק און קי GPT וגם עם MBR, וגם עם ערכים שונים של פרמטר ה-BIOS בלוח אם, וגם כשהדיסק הקשיח הוא מראש GPT או MBR

פורסם

כל הכבוד אני צריך לשמור על ההסבר שלך לעתיד...ישר כח:beerchug:

פורסם
  • מחבר

תודה עפר :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים