עבור לתוכן

הוספת זכרון לנייד של לנובו - E530

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי Lenovo E530 3259 HLG.

על פי ה-spec  הזה:

http://www.lenovo.com/psref/pdf/withdraw/ThinkPad_E530_E535_WE.pdf

הזכרון שיש לי : 

16GB max7 / PC3-12800 1600MHz DDR3, non-parity, dual-channel capable, two 204-pin SO-DIMM sockets * System automatically clocks down for processors with 1333MHz DDR3 memory controller

לעומת זאת ה-spec הזה: https://support.lenovo.com/il/en/documents/pd024684

PC3-12800 Non-Parity (NP) Double Data Rate Three (DDR3) Technology

Dual-channel capable

Two 204-pin SO-DIMM sockets

The use of 1066 MHz SO DIMM memory is recommended for this system.

2GB, 4GB or 8 GB memory

Supports up to 8GB maximum memory

יש לי כרגע סלוט אחד פנוי ואחד בשימוש על ידי זיכרון של 4 גיגה, לא יודע איזה.

שורה תחתונה. אני רוצה להוסיף 8 ג'יגה ולא לשלם יותר מ200 שקלים. מה מתאים ללוח שלי?  האם אני חייב זיכרון זהה מבחינת CL לזכרון שיש לי עכשיו?

תודה.

פורסם

1. לאור העובדה ש Lenovo פירסמה שני נתונים סותרים לגבי ה Thinkpad E530 אני חושב שהכי פשוט יהיה לפנות לתמיכה שלהם ולקבל תשובה חד-משמעית.

2. חיפשתי קצת באתר של Lenovo ומצאתי את הדיון הזה:

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-11e-Windows-E-and-Edge/Thinkpad-E530-Max-RAM-Upgrade/m-p/2097127

השאלה הייתה מהו נפח הזיכרון המקסימלי שהמחשב הזה תומך בו ובאיזו תצורה (2X4GB או 2X8GB), והתשובה שהשואל קיבל היא שהמחשב תומך ב 16GB של זיכרון בתצורה של 2X8GB.

3. נסה לחפש מקרים דומים באינטרנט בהם אנשים ניסו להתקין יותר 8GB של זיכרון במחשב מדגם זהה ותראה האם הם הצליחו או לא.

4. אתה תמיד יכול לנסות לחפש באתרים של יצרני זיכרון מודולי זיכרון המתאימים למחשב שלך ולראות האם ישנם מודולי זיכרון בנפח של 8GB או ערכות של 2X8GB בתוצאות.

5. בד"כ במחשבים הדבר העיקרי שחשוב הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח (במקרה שלך אני מניח שהזיכרון הקיים עובד ב 1.35V, אבל יש לוודא זאת), ואילו שאר התכונות כמו תדר העבודה והתיזמונים הן פחות חשובות (הביוס אמור לבחור את הערכים שבהם כל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד). העניין הוא שמחשבים ניידים נוטים להיות יותר "רגישים" ולא בטוח שכל מודול זיכרון שתקנה יתאים, ולכן אם אתה מעוניין לקנות זיכרון נוסף אני מציע שתבדוק ברשימת מודולי הזיכרון הנתמכים רישמית ע"י המחשב שלך ואולי גם תעשה את מה שהצעתי בסעיפים 3 ו-4.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התגובה.

memory.png

זה הזיכרון שיש לי. קצת לא ברור לי איך התדר 798 ולא 1600\1333.

בלינק מהפורום של לונובו ממליצים לבחור על crucial ddr3L 1600 MHZ CL 11.

ניסיתי למצוא את הזכרון המדויק הזה בארץ אך לא מצאתי. זה נראה לי בעל פרמטרים זהים:

http://ksp.co.il/?uin=20972

יתאים לדעתכם? האם חובה ששני הזכרונות יהיה מאותה החברה? אגב צריך לקפנג משהו ב-BIOS או פשוט להתקין?

תודה.

פורסם

א. צריך גם את המידע מתגית ה SPD (תצלום מסך אחד עבור כל מודול זיכרון מותקן). שם בד"כ אפשר לראות את המתח שבו עובד הזיכרון (מכיוון שזה SODIMM סביר מאד להניח שהוא עובד במתח של 1.35V) ואת שם היצרן.

ב. יש לך כרגע זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1600MHz (התדר האמיתי הוא 800MHz, אבל התדר האפקטיבי הוא פי 2, כלומר 1600MHz) הועבד בתיזמונים של 11-11-11-28.

ג. כפי שציינתי קודם - בעיקרון אין חובה שהזיכרון החדש יהיה מאותו היצרן או אפילו בעל תיזמונים או תדר עבודה זהים. כל מה שחשוב הוא שהוא יוכל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים.

ד. אין צורך בביצוע הגדרות כלשהן בכדי להתקין את הזיכרון - פשוט תתקין אותו בתושבת שלו.

פורסם
  • מחבר

memory2.png

רק סלוט אחד בשימוש. אני רואה שזה מתח של 1.5V כלומר DDR3 ולא DDR3L. האם כדאי לקנות L? כי הוא יודע לעבוד גם ב1.5 וולט?

תוכל להמליץ בבקשה על סטיק של 8 גיגה שיתאים לי? (מבחינת יצרן \ מהירויות). עד 200 שקלים.

תודה.

פורסם

א. הזיכרון HMT351S6CFR8C של Hynix הוא אכן זיכרון SODIMM שעובד במתח של 1.5V ולא במתח של 1.35V, מה שאומר שמדובר בזיכרון DDR3 ולא בזיכרון DDR3L. זה קצת מוזר מכיוון שבמכשירים שעובדים על סוללה בד"כ בוחרים ברכיב העובד בהספק נמוך יותר בכדי שהסוללה תחזיק מעמד זמן ארוך יותר.

ב. אם אתה מתכוון להוסיף עוד זיכרון למחשב ולא להחליפו לחלוטין, אתה תצטרך זיכרון שמסוגל לעבוד במתח של 1.5V, כלומר מסוג DDR3. אם תקנה זיכרון שעובד במתח של 1.35V (כלומר DDR3L) אני לא בטוח שהזיכרון הקיים יוכל לתפקד במתח של 1.35V או שהזיכרון החדש יוכל לעבוד במתח 1.5V (תקן JEDEC מבטיח שבמתח של 1.5V לא ייגרם לזיכרון נזק אך הוא אינו מבטיח שהוא יעבוד במתח כזה).

הערה: סביר להניח שכל זיכרון DDR3 שמסוגל לעבוד במתח של 1.35V יעבוד גם במתח של 1.5V אבל זה לא מובטח. יותר מזה - אם אין לך אפשרות לשלוט על המתח שהזיכרון עובד בו (ואני לא בטוח שיש אפשרות כזו בכל המחשבים הניידים) הביוס כנראה יבחר להפעיל את הזיכרון במתח של 1.35V אם אחד ממודולי הזיכרון מוגדר רישמית (ב SPD) שהוא עובד אך ורק במתח של 1.35V.

ג. כל הדיון הזה התחיל בכך ששאלת בכמה זיכרון בסה"כ המחשב שלך תומך. היות ואין תשובה מוחלטת לכך (שוב - אני מציע שתפנה ישירות ליצרן ותברר את זה) אני לא יכול לומר לך שאם תוסיף מודול של 8GB במקביל למודול הקיים הוא יעבוד במחשב או שיהיה לך זיכרון בנפח כולל של 12GB (יכול להיות שרק נפח של 8GB יזוהה מתוך כל ה 12GB).

ד. בכל הוספת זיכרון למחשב תמיד קיימת האפשרות שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון החדש לזיכרון הקיים או/ו ללוח האם, ולכן אני לא יכול לומר לך בוודאות מוחלטת שהזיכרון שקישרת אליו יעבוד. אני כן יכול לומר שהזיכרון המדובר (ה F3-1600C11S-8GSQ של G.Skill) עובד באותו המתח (1.5V), באותו התדר (1600MHz) ובאותם התיזמונים (11-11-11) כמו הזיכרון הקיים ולכן סביר (מאד) להניח שהוא יעבוד במחשב (בהנחה כמובן שהמחשב שלך מסוגל לקבל מודולי זיכרון בנפח של 8GB). היות ומדובר במחשב נייד, קח אותו לחנות ותבקש לבדוק האם הזיכרון אותו אתה מעוניין לקנות עובד בו לפני הקנייה. אני לא בטוח אם בחנות יסכימו לכך, אבל אין לך מה להפסיד (מקסימום אתה יכול לקנות את הזיכרון ולהתקינו במחשב בעצמך בחנות ואם הוא לא עובד פשוט להחזיר אותו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים