עבור לתוכן

אבחון תקלה בלוח אם/דיסק קשיח.

Featured Replies

פורסם

היי,

אז אני אשמח לעזרתכם בבעיה מטרידה שאופפת את המחשב שלי לאחרונה.

אני מדליק אותו, מאווררים מתחילים להסתובב , אבל אין POST לBIOS. פשוט נדלק. לפעמים אחרי חצי שעה/שעה הוא יכול לעלות פתאום.

אז טיפה רקע למחשב. לפני בערך 4-5 חודשים הייתה לי בעיה של מסכים כחולים שפתאום נעלמה וחשדתי שזה הלוח אם.

בגדול אני עובד עם שני הארד דיסקים, אחד SSD והשני SAMSUNG 500GB בן 4-5 שנים. הסיבה שאני מציין זאת היא שכשאני מחבר את שני ההארד דיסקים אז יש נטייה למחשב לא לעלות. אם הוא כן עולה אז בד"כ אינו מזהה את ההארד דיסק של הישן יותר של ה500GB.

עכשיו זאת בעיה שהתחילה רק לאחרונה, אז אמרתי טוב בטח נדפק ההארד דיסק, אך זה לא נשמע לי סביר לגמרי בסופו של יום. קורה שהמחשב לו עולה גם שרק  הSSD מחובר. אחד הטריגרים שגורמים לו להידלק הוא שאני סתם מחבר כבל SATA לאחת הכניסות הנוספות על הלוח (בזמן שהוא דולק) ואז הוא מחליט להתניע. כאילו הניסיון הזה עלול להישמע מוזר אך אולי זאת אינדיקציה לאיזה בעיה בלוח עצמו. 

מאוד קשה לי לאבחן את הבעיה, לפעמים אני מוציא סטיק זכרון והוא מחליט שכן בא לו לעלות ואז אני מחזיר את הסטיק והוא עדיין עולה. כאילו פשוט אין דפוס לבעיה הזאת. אני כבר לא מחבר את ההארד דיסק של ה500GB כי אני מפחד שהוא באמת ידפק ויאבד את כל המידע.

הלוח את הוא MA770UD3 Rev1 מ2009 או 2010 אז יש לו שעות עבודה, כך גם ההארד דיסק. הSDD יותר חדש.

מעבד 1090T , כ.מ 7850HD , ספק כוח 520W SEASONIC (חשבתי שזה ספק כוח אבל המערכת לא צורכת כמעט כלום). זכרונות 2X2 800MHZ VIESTA DDR2 A DATA. כל המחשב ב UNDERCLOCK כי חששתי שאולי יש איזה עומס.

אני אנסה לנקות אבק כי אולי הצטבר משהו שמשבש הכל. למישהו יש רעיון נוסף? 

פורסם
  • מחבר

להחליף לוח אם יהיה קשוח במיוחד. לגבי מחשב חדש אני קצת מעדיף שלא כי אני סטודנט להנדסת חשמל בלי גרוש על התחת בתקופת מבחנים. בסה"כ רוצה שהמחשב יעבוד. חיפשתי קצת ניידים ביד 2 אך לא בטוח שנייד ב700 שקל יוביל אותי למקום טוב. 

פורסם

" חשבתי שזה ספק כוח אבל המערכת לא צורכת כמעט כלום " -> הקש הגיוני, אבל נסה עם ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שספק כוח של 520W של SEASONIC לא מספיק למערכת כזאת? במיוחד שהיא רצה במשך  תקופה לא קצרה ללא בעיות?

פורסם

^^ לא קשור למספיק או לא מספיק. יכול להיות שהמסילה של ה12V קצת לא תקינה (קבל שהתיישן והתחיל להתנפח לדוגמא) וזה מפריע לכל המחשב. ממליץ גם לנסות עם ספק אחר, אפילו 400W, רק למטרת בדיקה.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז צריך לחשוב מאיפה להתארגן על ספק כוח כזה ובכל מקרה אבדוק גם את ההארד דיסק.

פורסם
  • מחבר

עדכון קצת מוזר. חבר אמר לי לנסות להחליף את הבטרייה של הלוח אם. פתאום הכל עובד תקין. קטע מטורף. יכול להיות שעוד מעט הבעיות יחזרו אך כרגע המחשב עלה עם הכל מחובר תוך שנייה.

פורסם

לא נראה לי שזה שורש הבעיה אבל לך תדע.... תעדכן אם זה חוזר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

זה קטע, אך ברגע שהחלטתי לחפש  אם בטרייה דפוקה עלולה לגרום בעיות, מסתבר שיש באמת כמות בלתי סבירה של מקרים שאכן החלפת בטרייה פתרה בעיות ב BOOT/ מסכים כחולים ועוד כל מיני תקלות ביזאריות שכאלה.

אני לא אומר שהבעיה נפתרה לגמרי, אך לפחות כרגע.

האמת, מדהים. 

בלי קשר, תודה על העזרה!

נערך על-ידי DarkCowMoo

פורסם
  • מחבר

אז בסופו של יום החלפת הבטרייה הייתה רק פתרון זמני ובמהלך עבודה עם המחשב הוא פשוט קרס לגמרי (המאוורים המשיכו לעבוד אך לא הייתה תמונה על הצג, כמו שקורה שמפעילים את המחשב). בהפעלה מחדש שום דבר לא עזר והבעיה חזרה לקדמותה.

שמתי את הספק לבדיקה בKSP כי יש עליו אחריות. אם זה לא יעזור אני מאמין שהבעיה היא בלוח אם. בכל מקרה ביום שישי אנסה לפרק את המחשב לגמרי ולהתחיל לחבר חלק, חלק עד שאראה מה מפיל את העניין. למרות שזה כנראה הלוח. כנראה שה1090T פשוט היה מעבד שגדול עליו.

יש עוד עצות בנושא?

פורסם

המממממממ......

בדקת שאין קבלים נפוחים או שפוכים על הלוח? זה גם יכול לגרום לבעיות בסגנון שאתה מתאר.

כמו כן, הייתי בודק אם אחד הצ'יפים נשרף או מתחמם יותר מדי, אפשר לראות את זה אם הלוח מתחיל לתפוס צבע חום או צבע דהוי מסביב לצ'יפ.

אם שתי הבדיקות שליליות נשאר לך רק לנסות כמו שאמרת, להרכיב את החלקים שלך אחד אחד או לפרק לגמרי מחשב אחר, נגיד של אח/אחות/הורים ולחבר את כל הרכיבים שלו אל הלוח שלך.

פורסם

יש רמקול שמחובר ללוח האם ?   זה הכלי  לעזרה בבעיה בפוסט.

פורסם
  • מחבר

ציטוט של Ivan

יש רמקול שמחובר ללוח האם ?   זה הכלי  לעזרה בבעיה בפוסט.

יש רמקול מהמארז שמתחבר ללוח. הוא עובד כי כבר היו לי בעיות שאיבחנתי בעזרת צפצופים. פה אפילו צפצוף אין.

ציטוט של RobotCop

המממממממ......

בדקת שאין קבלים נפוחים או שפוכים על הלוח? זה גם יכול לגרום לבעיות בסגנון שאתה מתאר.

כמו כן, הייתי בודק אם אחד הצ'יפים נשרף או מתחמם יותר מדי, אפשר לראות את זה אם הלוח מתחיל לתפוס צבע חום או צבע דהוי מסביב לצ'יפ.

אם שתי הבדיקות שליליות נשאר לך רק לנסות כמו שאמרת, להרכיב את החלקים שלך אחד אחד או לפרק לגמרי מחשב אחר, נגיד של אח/אחות/הורים ולחבר את כל הרכיבים שלו אל הלוח שלך.

בגדול אם יש קבל מת/ רכיב חשמלי בעייתי במעגל של הלוח אז אין לי שום דרך להחליף אותו (נראה לי שאין)= אז אני מאמין שזה שווה ללוח מת.

אקפוץ עוד מעט לאסוף את הספק ומחר בבוקר כבר אעדכן.

פורסם

תתחיל בספק.

ואין שום בעיה להחליף קבלים על לוח גם ע"י כל טכנאי אלקטרוניקה מתחיל.

נערך על-ידי Ivan

פורסם
ציטוט של DarkCowMoo

בגדול אם יש קבל מת/ רכיב חשמלי בעייתי במעגל של הלוח אז אין לי שום דרך להחליף אותו (נראה לי שאין)= אז אני מאמין שזה שווה ללוח מת.

אתה יכול ללמוד להחליף לבד קבל פגום דרך יוטיוב ב10 דקות. לא יודע איך יכולות ההלחמה שלך אבל הפעולה עצמה פשוטה מאוד.

בלי קשר, מעבדת מחשבים או אלקטרוניקה אמורים להיות מסוגלים לעשות את זה תוך ארבע דקות, עם עיניים עצומות, יד אחת קשורה לרגל, תוך כדי רכיבה על רולרבליידס :roflmao2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים