עבור לתוכן

האם לשדרג מעבד רק בשביל עבודה עם איביי? E8400 כרגע

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

יש לי מחשב בחדר עבודה שהוא לא פעיל, חסר לו מעבד.

אני יכול להביא מעבד E8400 שמתאים ללוח הנוכחי בחינם וככה לסגור עסקה בהכי זול.

2 ג'יגה ראם מותקנים כרגע.

יש ברשותי לוח אם GA-870A-UD3 וזיכרון 8 ג'יגה של Gskill שמתאים לו, אבל גם לו אין לי מעבד.

האם כדאי לרכוש מעבד שמתאים ללוח רק בשביל עבודה עם איביי? האם יהיה הבדל בהרגשה בעבודה השוטפת?

העבודה היא נטו דרך ממשק WEB באינטרנט לשרתים של איביי ולא שום דבר מעבר.

תודה,

אביב.

פורסם

פשוט תנסה עם הראשון, לא יהיה טוב - תרכוש מעבד

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך וזה מה שהייתי עושה עם המעבד היה ברשותי.

זו תהיה משימה מורכבת להביא אותו ולהרכיב אותו ולכן אני שואל עד שזה יקרה.

פורסם

גם לעבודה באינטרנט צריך כח עיבוד סביר ולא להסתפק בחומרה חלשה ולבסוף לקבל עצבים על מחשב מקרטע .
לך על הלוח  GA-870A-UD3  והזכרון 8 גיגה , אם בא לך להשקיע תקנה פנום 2  X6 ב 300  ש"ח , תוכל להסתפק גם בפנום 2   X4  שנמכר באזור 150-180 ש"ח  . לך על תדר 2.8  ומעלה . 

זה מוכר מועדף עלי , קניתי ממנו שתי מעבדים עובדים מצוין  .
http://www.ebay.com/itm/AMD-CPU-Phenom-II-X6-1055T-2-8GHz-Socket-AM3-HDT55TWFK6DGR-TDP-95Watt-/182147631938?hash=item2a68d84b42:g:RI0AAOSwBahVQum7

http://www.ebay.com/itm/AMD-CPU-Phenom-II-X4-945-3-0GHz-Socket-AM3-HDX945WFK4DGM-GI-95W-/182168736156?hash=item2a6a1a519c:g:wt0AAOSw7W5XOOSg

פורסם

היה לי מעבד כמו בלינק השני. גם אותה רביזיה (95W) שעדיפה מהישנה של ה125W, איזה סוס עבודה..

מיומו הראשון כמעט, עבד על תדר של 3.8ghz בOC במשך שנים!!! ועדיין עובד אצל חבר עד היום.

זה אפילו לא מעבד עם מכפלה פתוחה ועדיין הצלחתי להרים את התדר מ3ghz ל3.8, מכובד..

עם זאת, אני בטוח שגם הe8400 יתפקד כמו שצריך לשימושי אינטרנט.

אני הייתי משקיע את 300 השקלים הללו בSSD.

פורסם
ציטוט של Aviv943

העבודה היא נטו דרך ממשק WEB באינטרנט לשרתים של איביי ולא שום דבר מעבר

אם המחשב מיועד לגלישה באינטרנט בלבד אז אני יכול לומר לך שמעבד E8400 וזיכרון בנפח 2GB הם בהחלט מספיקים. נכון, זה לא אידאלי, אבל בהחלט אפשר לעבוד עם מחשב כזה (ואני מדבר מניסיון). הדבר העיקרי יכול להיות בעייתי הוא דווקא הדיסק הקשיח, וגם זה בעיקר מבחינת זמן עליית מערכת ההפעלה ופתיחת התוכנות.

הערות:

א. אם אתה מתכנן לפתוח הרבה חלונות/טאבים בדפדפן או אם אתה מתכנן לגלוש באתרים "כבדים" (אתרים שיש בהם פירסומות, אובייקטי פלאש וכד') יכול להיות שזיכרון בנפח של 2GB לא יספיק לך.

ב. למרות שאפשר להתקין מערכת הפעלה מודרנית על מחשב כזה (Windows 7, Windows 8.1 או Windows 10) אולי תרצה לשקול התקנת מערכת הפעלה קלה יותר כמו Linux, בפרט אם אתה לא תעשה כל שימוש אחר במחשב מלבד גלישה באינטרנט.

בנוגע ללוח האם GA-870A-UD3 - למרות שמדובר בלוח אם יחסית ישן (אני מניח שהוא בן 5 שנים לפחות) הוא עדיין סביר ביותר (יש לו 8 חיבורי SATA, שמונה חיבורי USB בפאנל האחורי והוא תומך בזיכרון DDR3). אם לא יהיה לך שימוש בו נסה למכור אותו, אם כי בארץ אני לא בטוח אם תוכל למצוא בקלות מישהו שיש לו מעבד AMD שמחפש עבורו לוח אם.

פורסם

ה E8400 יעשה את העבודה מצוין, שום קירטועים לא יהיו לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים.

הקשבתי לעצתכם וחיברתי הכל (החומרה החלשה יותר) אבל משהו לא בסדר.

המעבד יושב טוב, לראם החלפתי סלוט וניסיתי אפילו להחליף כ. מסך אבל כלום לא עוזר.

המחשב נדלק אבל לא רואים כלום על המסך (המסך מגיב להפעלה הראשונית ומיד רושם שאין אות- אחרי הריסט שהמחשב עושה המסך כבר לא מגיב).

ציטוט של smalul

אם המחשב מיועד לגלישה באינטרנט בלבד אז אני יכול לומר לך שמעבד E8400 וזיכרון בנפח 2GB הם בהחלט מספיקים. נכון, זה לא אידאלי, אבל בהחלט אפשר לעבוד עם מחשב כזה (ואני מדבר מניסיון). הדבר העיקרי יכול להיות בעייתי הוא דווקא הדיסק הקשיח, וגם זה בעיקר מבחינת זמן עליית מערכת ההפעלה ופתיחת התוכנות.

הערות:

א. אם אתה מתכנן לפתוח הרבה חלונות/טאבים בדפדפן או אם אתה מתכנן לגלוש באתרים "כבדים" (אתרים שיש בהם פירסומות, אובייקטי פלאש וכד') יכול להיות שזיכרון בנפח של 2GB לא יספיק לך.

ב. למרות שאפשר להתקין מערכת הפעלה מודרנית על מחשב כזה (Windows 7, Windows 8.1 או Windows 10) אולי תרצה לשקול התקנת מערכת הפעלה קלה יותר כמו Linux, בפרט אם אתה לא תעשה כל שימוש אחר במחשב מלבד גלישה באינטרנט.

בנוגע ללוח האם GA-870A-UD3 - למרות שמדובר בלוח אם יחסית ישן (אני מניח שהוא בן 5 שנים לפחות) הוא עדיין סביר ביותר (יש לו 8 חיבורי SATA, שמונה חיבורי USB בפאנל האחורי והוא תומך בזיכרון DDR3). אם לא יהיה לך שימוש בו נסה למכור אותו, אם כי בארץ אני לא בטוח אם תוכל למצוא בקלות מישהו שיש לו מעבד AMD שמחפש עבורו לוח אם.

תודה על הסקירה המקיפה.

רציתי להוסיף שיש במחשב SSD מהדור הראשון בגודל 40 ג'יגה רק בשביל מערכת ההפעלה,

כל השאר יותקן בכונן קשיח חצי טרה.

ציטוט של Yehudaa

גם לעבודה באינטרנט צריך כח עיבוד סביר ולא להסתפק בחומרה חלשה ולבסוף לקבל עצבים על מחשב מקרטע .
לך על הלוח  GA-870A-UD3  והזכרון 8 גיגה , אם בא לך להשקיע תקנה פנום 2  X6 ב 300  ש"ח , תוכל להסתפק גם בפנום 2   X4  שנמכר באזור 150-180 ש"ח  . לך על תדר 2.8  ומעלה . 

זה מוכר מועדף עלי , קניתי ממנו שתי מעבדים עובדים מצוין  .
http://www.ebay.com/itm/AMD-CPU-Phenom-II-X6-1055T-2-8GHz-Socket-AM3-HDT55TWFK6DGR-TDP-95Watt-/182147631938?hash=item2a68d84b42:g:RI0AAOSwBahVQum7

http://www.ebay.com/itm/AMD-CPU-Phenom-II-X4-945-3-0GHz-Socket-AM3-HDX945WFK4DGM-GI-95W-/182168736156?hash=item2a6a1a519c:g:wt0AAOSw7W5XOOSg

מוכר טוב, אני חושב שקניתי ממנו בעבר.

תודה על ההמלצה, אם יוחלט להחליף את הסט כנראה שאקנה ממנו.

פורסם
ציטוט של Aviv943

הקשבתי לעצתכם וחיברתי הכל (החומרה החלשה יותר) אבל משהו לא בסדר.

המעבד יושב טוב, לראם החלפתי סלוט וניסיתי אפילו להחליף כ. מסך אבל כלום לא עוזר.

אי אפשר לדעת מה בדיוק לא בסדר עם המחשב שלך - יכול להיות שאחד הרכיבים הבסיסיים (לוח האם, המעבד, הזיכרון או ספק הכח) לא תקין, יכול להיות שקיימת בעיית טמפרטורה (אולי גוף הקירור של המעבד לא הותקן בצורה נכונה או שהוא לא מתאים ל TDP של המעבד), ייתכן שמדובר בבעיה בביוס (אולי צריך לאפס אותו או שגירסת הביוס הנוכחית לא תומכת במעבד שהותקן) או משהו לא הותקן בצורה נכונה (אולי לוח האם לא הותקן בצורה נכונה במארז או שהתקנת המעבד גרמה לאחד הפינים בתושבת להתעקם). אם יש לך זמן ורכיבים אחרים אתה יכול לנסות להחליפם עד שתאתר את הרכיב שגורם לבעיה, אבל אם הדבר כרוך בהוצאה כספית (ובעיקר קניית לוח אם, מעבד או/ו זיכרון אחר) הייתי מציע לך לוותר על זה. טוב, לפחות אפשר להתנחם בעובדה שזה לא עלה לך כסף.

עכשו השאלה היא כמה יעלה לך להשמיש את המחשב השני, שכן מחשב חדש עם לוח אם בסיסי ביותר, מעבד Pentium G4400 וזיכרון בנפח 8GB אפשר לקנות בכ-700 ש"ח.

פורסם

לעבודה באינטרנט אתה יכול להשתמש בטאבלט אין שום סיבה למחשב במיוחד אלא אם אתה חייב מחשב.

יש לך כל מיני מחשבי מיני או לפטופים זולים ב1000 שקל שלדעתי יתנו לך יותר מאשר לנסות לתקן מחשב עם חומרה ארכאית.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אי אפשר לדעת מה בדיוק לא בסדר עם המחשב שלך - יכול להיות שאחד הרכיבים הבסיסיים (לוח האם, המעבד, הזיכרון או ספק הכח) לא תקין, יכול להיות שקיימת בעיית טמפרטורה (אולי גוף הקירור של המעבד לא הותקן בצורה נכונה או שהוא לא מתאים ל TDP של המעבד), ייתכן שמדובר בבעיה בביוס (אולי צריך לאפס אותו או שגירסת הביוס הנוכחית לא תומכת במעבד שהותקן) או משהו לא הותקן בצורה נכונה (אולי לוח האם לא הותקן בצורה נכונה במארז או שהתקנת המעבד גרמה לאחד הפינים בתושבת להתעקם). אם יש לך זמן ורכיבים אחרים אתה יכול לנסות להחליפם עד שתאתר את הרכיב שגורם לבעיה, אבל אם הדבר כרוך בהוצאה כספית (ובעיקר קניית לוח אם, מעבד או/ו זיכרון אחר) הייתי מציע לך לוותר על זה. טוב, לפחות אפשר להתנחם בעובדה שזה לא עלה לך כסף.

עכשו השאלה היא כמה יעלה לך להשמיש את המחשב השני, שכן מחשב חדש עם לוח אם בסיסי ביותר, מעבד Pentium G4400 וזיכרון בנפח 8GB אפשר לקנות בכ-700 ש"ח.

המחשב הזה עבד כמו שהוא עד שנותק המעבד ממנו, וזה אותו המעבד שהחזרתי לו אתמול (לא אותו דגם אלא ספציפית אותו אחד).

אני לא חושב שזה יכול להיות גרסת ביוס או גרסה תוכנתית אחרת מכיוון שהמעבד הזה עבד עם כל המערכת הזאת במשך כמה שנים.

קירור שלא הותקן טוב יכול להפריע למחשב מהשניה הראשונה שהוא נדלק? הרי אין תצוגה במסך, אפילו לא הראשונה של הלוח אם.

אני חושב שאלך על האופציה להזמין את המעבד שהציעו לי מקודם דרך איביי ולהתקין את הלוח שכבר קיים אצלי בקופסה.

אלא אם יש לכם רעיון אחר שיכול לסדר את המערכת הזו ללא הוצאה כספית.

תודה רבה על העזרה שלכם.

פורסם

איפסת ביוס ?

פורסם
  • מחבר

לא, יש צורך?

פורסם

יש כלי מובנה ופשוט בלוחות אם לאיבחון בעיות בפוסט. וזה הרמקול שמחובר ללוח אם.

יש אצלך רמקול כזה מותקן ?

תיבדוק שלא פגעת בפינים בתושבת של המעבד והמעבד עצמו.

איפוס ביוס יכול לעזור וזה לא מזיק.

פורסם

@Aviv943

אם יש לך זמן להתעסק עם המחשב הזה, נסה לפרק אותו מהמארז ולהפעיל אותו מחוץ למארז כאשר הוא מורכב רק מהרכיבים הבסיסיים - לוח אם, מעבד, מודול זיכרון אחד, קירור למעבד וספק כח, כאשר את כל שאר הרכיבים יש לנתק ואת ההפעלה/הדלקה יש לבצע ע"י קיצור המגשר (ג'מפר) המתאים בלוח האם (אם יש כרטיס מסך מובנה - יש להשתמש בו, אבל אם אין כמובן שיש צורך בהתקנת כרטיס מסך). אם המחשב עדיין לא עובד - משהו כנראה לא תקין באחד מהרכיבים הבסיסיים הנ"ל. כמובן שאני מסכים עם @Ivan ויש לחבר גם רמקול ללוח האם, שכן הוא יכול לעזור לאבחן את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים