עבור לתוכן

מחפש המלצה למצלמה דיגיטלית סביבות ה 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

כמה דברים חשובים: 4MP לפחות, איכות תמונה גבוהה ואפשרויות שליטה ידניות.

אם מישהו יודע על מצלמה שעונה על הדרישות והיא אכן טובה... זה יהיה נחמד לספר ;)

תודה.

פורסם

הבחירה הכי טובה שלך תהיה ה-Minolta Dimage A1. (יש לך גם את ה-Nikon 5700, אך היא פחות טובה).

המצלמה עולה בארץ כ-3700 ש"ח (בחו"ל היא עולה כ-680$) , לה הייתי מוסיף כרטיס 512MB (אם לא אז 256MB למרות שזה קצת), סוללה נוספת (בארה"ב היא עולה כ-45$) ונרתיק לשמור על המצלמה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה CHEVY, אח שלי ואבא שלי גם הם עשו קצת בירורים, נתאם גרסאות נראה אם קלעת בול :D

בכל מקרה אני אקח את זה בחשבון ואני גם אחזור להראות תמונות כשיגיע היום ;]

פורסם

ב 4000 ש"ח ניתן לרכוש את ה - CANON S50 , עושה את העבודה מעולה. גם S45. לי יש S400 כי הדרישה שלי היא למצלמה קטנה ככל האפשר בלי לפגוע באיכות.

פורסם

ב 4000 ש"ח ניתן לרכוש את ה - CANON S50 , עושה את העבודה מעולה. גם S45. לי יש S400 כי הדרישה שלי היא למצלמה קטנה ככל האפשר בלי לפגוע באיכות.

אתה מתכוון ל-2400 ש"ח.....:lol: ::)

וה-A1....

way better.... 8)

Mortar,

תחזור עם תשובה, אבל לפי מה שביררתי היא הכי מתאימה לך, גם מבחינת תקציב ומחיר (בארץ).

פורסם

chevy המליץ לי על Panasonic Lumix DMC-FZ10.

אני חושב שהיא ממש מעולה וגם עונה על הדרישות שלך.

פורסם

אכן המלצתי, אך החיישן שלה פחות טוב מה-A1.

1/2.5" ב-Panasonic לעומת 2/3" ב-Minolta.

;)

ובתקציב כה גבוהה, כדאי להשקיע - לא? 8)

הרי .... ;)

|

|

/\

פורסם

אכן, שטח הCCD הוא שיקול מאד חשוב ובA1 הוא 60% יותר גדול. ;)

לפי דעתי, העובדה שה FZ10 מציעה זום של X12 יחד עם ייצוב תמונה יותר ממפצה על הנחיתות בשטח הCCD. ::)

פורסם

לפי דעתי, העובדה שה FZ10 מציעה זום של X12 יחד עם ייצוב תמונה יותר ממפצה על הנחיתות בשטח הCCD. ::)

א. למינולטה *כן* יש ייצוב תמונה. כדאי שתקרא קצת ביקורות עליה לפני שאתה מגלגל עיניים ::)

ב. הזום של המינולטה שימושי יותר לרוב האנשים בגלל שהוא רחב יותר (28mm). הצד הארוך שלו (200mm) גם כן מעל ומעבר למה שתצטרך בשביל רוב נושאי הצילום (להוציא אולי ספארי בקניה ששם ה-?420mm של הפנסוניק יהיה נחמד)

יש למינולטה הרבה יתרונות אחרים על הפנסוניק, למשל מסך LCD מסתובב, פורמטים ללא דחיסה (RAW או TIFF), פלאש אלחוטי ועוד. אם היא בתקציב, היא בפירוש עדיפה.

פורסם

אוקיי, אני אדייק יותר:

למרות כל התכונות הטובות של הA1 עדיין אני הייתי הולך על הFZ10, ואני חושב שהS1 עדיפה עוד יותר (למרות השהיא "רק" 3MP).

איכות התמונה של הA1 (לא RAW) מאכזבת לדעתי, הסוללה קיניינית והמצלמה עצמה גדולה מדי.

פורסם

לפנסוניק יש גם בטריה קניינית.

מבחינת איכות תמונה אתה משווה מצלמות עם 3 ו-?4 מגהפיקסל למינולטה עם 5 מגהפיקסל ועדשה עם פחות CA משתיהן (לפי הביקורות).

העדשה של הקאנון מתחילה ב-?38 מ"מ מול ה-?28 מ"מ של מינולטה. נתון לא סביר למצלמה במחיר הזה.

הפנסוניק יותר גדולה מהמינולטה (האורך שלה 14 ס"מ!)

בקיצור, המינולטה A1 קרובה לשלמות, הבעיה היחידה שלה שהיא יותר יקרה מהשתיים האחרות.

פורסם

הכל נכון,

אני לא חושב שאיכות תמונה נמדדת ב MP או CA, אני חושב שזה יותר קשור לאיך התמונות נראות.

בשבילי, ה28מ"מ לא משחק כ"כ, לתפור כמה תמונות זה לא פחות גרוע מלעשות זום בפוטושופ.

ומבחינת קרבה לשלמות, אפשר בחצי מחיר לקנות מצלמת 35מ"מ שעושה את כל מה שאמרת יותר טוב. אז אם דיגיטלית שתהיה דינוזאור עוד שנה שנתיים -לפחות שתהיה קטנה.

פורסם

גדול = לא טוב? ממתי? זה הרבה יותר טוב ממצלמה שאתה לא מרגיש שאתה מצלם איתה וכן ככל שאתה מחזיק יותר את המצלמה היא יציבה יותר.

וכפי ש-rangerman ציין: התמיכה ב-CF הזול, פורמט לא דחוס...

בתקציב כזה שווה ללכת על ה-A1.

תזכרו, שלא אנחנו צריכים להחליט מה לרכוש...אלא Mortar, והוא אמר שהוא יתייעץ עם עוד אנשים...

אני חושב שניתן לו זמן לחשוב, לבדוק להתייעץ :)

פורסם

אני לא חושב שאיכות תמונה נמדדת ב MP או CA, אני חושב שזה יותר קשור לאיך התמונות נראות.

נכון מאוד. ואם תשווה את איכות התמונות של כל המצלמות (בסטיב למשל) תראה שאלה של המינולטה מצטיינות בצבעים הכי טבעיים ובחדות הכי גבוהה.

בשבילי, ה28מ"מ לא משחק כ"כ, לתפור כמה תמונות זה לא פחות גרוע מלעשות זום בפוטושופ.

בדיוק על זה כתבתי בדיון השני - for each his own. אני אקח בלי היסוס אפילו 28-85 על פני 38-500. השאלה מה Mortar מעדיף?

ומבחינת קרבה לשלמות, אפשר בחצי מחיר לקנות מצלמת 35מ"מ שעושה את כל מה שאמרת יותר טוב. אז אם דיגיטלית שתהיה דינוזאור עוד שנה שנתיים -לפחות שתהיה קטנה.

אם תקנה 35 מ"מ יש לך דינוזאור מיד, לא עוד שנתיים.

ולגבי הגודל, אף אחת מהמצלמות האלה לא עונה להגדרה של קטנה, והפנסוניק שהצעת הכי גדולה מכולן. לפחות ה-A1 נותנת הכי הרבה (מבחינת פיצ'רים ואיכות)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בכל מקרה אני אקח את זה בחשבון ואני גם אחזור להראות תמונות כשיגיע היום ;]

טוב... אז כבר המצלמה הגיעה לפני כמה שבועות ובסוף קנינו Cannon PowerShot A80, הבטחתי תמונות אז בשביל CHEVY...

Enjoy ;D

MACRO ב50%, קצת חתוך מטעמי איכות/גודל התמונה שהאתר תומך בה.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים