עבור לתוכן

כרטיס מסך PCI Express x1

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בן דוד שלי עושה תואר שני במחשבים. לצורך עבודת מחקר הוא צריך לעבוד עם כרטיס רשת של אינטל 

של PCI 3 X8 .

יש לי מחשב שני בבית שאיני זקוק לו, ויש לו כניסת PCI X16 

שבה יושב כרטיס המסך.

חשבתי לתת לו את המחשב, אבל אם נכניס את כרטיס הרשת לכניסה של 

PCI X16 , כרטיס המסך לא ייכנס לסלוטים האחרים של x1.

מצד שני, לא ניתן פיזית להכניס את כרטיס הרשת לכניסה של x1 במחשב זה.

ניסיתי לחפש בזאפ כרטיס מסך של PCI X 1 ולא מצאתי. אפילו הזולים ביותר הם של X16, 

והם לא ייכנסו בסלוט של x1

למישהו יש רעיון איך ניתן להתגבר על הבעייה ? 

בברכה,

דן

פורסם

איזה מעבד+לוח אם זה? כל המעבדים מה-5 שנים האחרונות בערך מגיעים עם כרטיס מסך מובנה ולכן כרטיסי מסך מהסוג שאתה מדבר עליו כמעט לא קיימים.

בחול כרטיסי מסך PCIE1 קיימים אבל זה נישה נדירה שאני לא מתפלא שלא מייבאים לארץ, הנה כמה לדוגמה:

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?N=100007709 600007854&IsNodeId=1&Submit=ENE

פורסם
ציטוט של danshimsh

הוא צריך לעבוד עם כרטיס רשת של אינטל 

של PCI 3 X8

א. ערוץ PCI Express 3.0 אחד נותן רוחב פס גולמי של 8Gbps ורוחב פס מעשי של כ 985MB/s. מכאן שכרטיס העושה שימוש ב-8 ערוצים כאלו (כרטיס X8) נותן רוחב פס גולמי של 64Gbps ורוחב פס מעשי של כ 7880MB/s. אני ממש בספק אם חיבור הרשת שלו מסוגל להגיע למהירויות כאלו (אני מניח שמדובר על חיבור ביתי) - גם אם יש לו חיבור של 1Gbps עדיין כרטיס רשת רגיל שמובנה ברוב לוחות האם (ושתומך ברוחב פס גולמי של עד 1000Mbps) יהיה יותר ממספיק.

ב. אני דיי בטוח שחומרת רשת ביתית רגילה (המודם, הנתב ואולי אפילו הכבלים עצמם) לא ממש מתאימה לעבוד ברוחבי פס כאלו.

ג. במידה ומדובר כאן בחומרה לא סטנדרטית (או לפחות לא חומרה המיועדת לשימושים ביתיים) שמיועדת לעבוד ברוחבי פס גבוהים במיוחד, סביר להניח שיהיה צורך גם במחשב יחסית "מהיר וחזק", שכן גם אם חיבור הרשת יספק למחשב רוחב פס של כמעט 8GB/s אני לא בטוח שהמעבד יוכל לטפל בנתונים האלו בזמן סביר, דיי בטוח שיהיה צורך בנפח זיכרון דיי גדול (אני בספק אם 8GB או אפילו 16GB יספיקו) וכמובן שצריך התקן איחסון מהיר במיוחד (אם המטרה היא לשמור את הנתונים), דבר שאפשרי כיום אולי רק ע"י מערך של כונני SSD מהירים במיוחד.

ציטוט של danshimsh

יש לי מחשב שני בבית שאיני זקוק לו, ויש לו כניסת PCI X16 

שבה יושב כרטיס המסך.

חשבתי לתת לו את המחשב, אבל אם נכניס את כרטיס הרשת לכניסה של 

PCI X16 , כרטיס המסך לא ייכנס לסלוטים האחרים של x1.

מצד שני, לא ניתן פיזית להכניס את כרטיס הרשת לכניסה של x1 במחשב זה.

א. אין מניעה להתקין כרטיס PCI Express כלשהו בחריץ ההרחבה מסוג X16 - העובדה שהוא בד"כ משמש לכרטיס מסך אין פירושה שאפשר להתקין בו רק כרטיס מסך.

ב. בעיקרון אפשר להתקין כל כרטיס PCI Express בכל חריץ הרחבה מסוג PCI Express כל עוד הוא נכנס אליו פיזית. מספר ערוצי ה PCI Express שיוקצו לו יהיה כמובן המינימום בין מספר הערוצים שחריץ ההרחבה מאפשר ומספר הערוצים המקסימלי שכרטיס ההרחבה יכול לעבוד איתם.

הדבר היחיד שמונע ממך להתקין כרטיס PCI Express ארוך יותר בחריץ הרחבה קצר הוא שחריץ ההרחבה סגור בקצה האחורי שלו. אם אתה ממש רוצה, אני דיי בטוח שאפשר לעשות מוד לחריץ ההרחבה ופשוט לחתוך את הקצה שלו כך שיהיה אפשר להכניס אליו כל כרטיס בכל אורך. דבר כזה מאפשר, תיאורטית, להפעיל כרטיס מסך שמיעוד לחריץ הרחבה X16 בחריץ הרחבה X1, אך  הוא יעבוד רק ב X1.

הערה: כמובן שזה כרוך בסיכון ואם אתה לא יודע מה שאתה עושה - אל תעשה זאת.

אני מסכים עם @etal - בדוק האם בלוח האם שלך יש יציאה גרפית מובניתת, ואם כן סביר להניח שאת המסך תוכל לחבר אליה בכך  יתבטל הצורך בכרטיס מסך ייעודי.

הערה: ישנם מקרים שבהם לוח האם מספק יציאה גרפית אך בפועל המעבד אינו כולל ליבה גרפית מובנית (בעיקר מעבדי ה Core i מהדור הראשון), כך שיכול להיות שהגישה הזו לא תעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים