עבור לתוכן

שדרוג כל השילוש או חלק ממנו

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לחברי הפורום

מעוניין לשדרג מספר חלקים או את הכל

intel i5 4690
asrock fatal1ty b85 killer
האם יש טעם לשדרג את המעבד לאותו התושבת או לא

במידה וצריך עוד פרטים ומידע אני יערוך ויוסיף

פורסם

קשה לתת יעוץ בלי יותר פרטים על המטרה. המעבד הזה די חזק, למה בכלל להחליף אותו? מה אתה מרגיש שהמחשב לא עושה מספיק טוב ולמה אתה חושב שמעבד אחר יפתור את הבעיה?

פורסם

1. מדוע אתה רואה צורך בשידרוג המחשב? מאיזו בחינה הוא לא מספק אותך?

2. מה השימושים שלך במחשב?

3. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות מבחינת המעבד הוא להחליפו ל Core i7 לתושבת 1150, אבל אל תצפה לשיפור של מאות או אפילו עשרות אחוזים.

4. גם אם תשדרג את כל השילוש שלך (לוח אם, מעבד וזיכרון) תוספת הביצועים שתקבל ביחס לשילוש חדש מהדור האחרון (מעבד Skylake, לוח אם בעל תושבת 1151 וזיכרון DDR4) לא יהיה גדול וסביר להניח שהוא לא יורגש ברוב השימושים.

5. לא ציינת מה התקציב שלך...

פורסם
  • מחבר

שימושי גיימינג, ברשותי כרטיס מסך gtx960

רציתי שיפור בביצועי גיימינג בעיקר למשחקים החדשים

התקציב גמיש בין 200 ש''ח שזה רק להוסיף עוד יחידת זכרון אחת לבין 1600 ש''ח לשדרוג משולש

אולי אני בכלל צריך כרטיס מסך חדש ואת זה אני יפנה לפורום המתאים

פורסם

כמה זכרון יש לך כרגע?
מה רזולוצית המסך במשחקים? ה-960 הוא לא כרטיס מאוד חזק, רוב הסיכויים שזה מה שמגביל אותך במשחקים ולא המעבד.

פורסם
  • מחבר

סטיק אחד של 8 במהירות 1600mhz

1920X1080

יכול מאוד להיות שהכרטיס מסך מגביל . הוא נקנה לפני שנה ושבוע בדיוק

פורסם

קצת אינפורמציה..

איזה משחקים? אילו הגדרות?

בFHD, הכרטיס הנ"ל אמור לספק את כל הצרכים שלך נכון להיום (פחות או יותר) , רק צריך לדעת את המגבלות שלו.

ואני גם מסכים עם מה שנאמר לגבי החלפת שילוש, זה לא מה שייתן לך תוספת של ביצועים בגיימינג. (השילוש שלך מספיק טוב בכל קנה מידה)

פורסם
  • מחבר

בגלל זה פתחתי התייעצות בפורום הנוכחי ולא בחנויות מסויימות (אינטרס למכור כל דבר)

אסטרטגיה פעולה ומירוצים, כרגע משחק ב- State of Decay Year-One

פורסם
ציטוט של omersh83

intel i5 4690
asrock fatal1ty b85 killer

ציטוט של omersh83

כרטיס מסך gtx960

ציטוט של omersh83

סטיק אחד של 8 במהירות 1600mhz

1920X1080

ציטוט של omersh83

רציתי שיפור בביצועי גיימינג בעיקר למשחקים החדשים

אני לא חושב שהחלפת השילוש תעזור לך ותיתן לך שיפור משמעותי במשחקים.

גם נפח זיכרון של 8GB אמור להספיק לך, כך שהוספת עוד זיכרון כנראה לא תעזור. ובכל זאת - אם אתה חושד שיש לך מחסור בזיכרון פשוט בדוק כמה זיכרון פיזי פנוי נותר בזמן השימוש במשחקים (תסתכל במנהל המשימות). אם לא נותר זיכרון פיזי פנוי כלל, אז אתה צריך עוד זיכרון.

אני מסכים עם כל מה שנאמר פה - מה שכנראה מגביל אותך במשחקים הוא כנראה כרטיס המסך, וגם זה במידה ואתה משחק ברזולוציות גבוהות עם הגדרות מקסימליות. אני מציע שתסתכל על העומס על המעבד ועל כרטיס המסך בזמן המשחק (את העומס על הליבה הגרפית אפשר לראות בתוכנה כמו MSI Afterburner ואת העומס על המעבד ניתן לראות באותה התוכנה או במנהל המשימות) ותראה בדיוק מה קורה איתם - אם אחד מהם מגיע לעומס של 100% או קרוב לכך אך השני לא מתקרב לעומס כזה, הרי שהרכיב שעליו יש את העומס הגבוה הוא צוואר הבקבוק במערכת ואתה תרוויח משידרוגו.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי נכון, אני משחק במשחק שלא דורש כוח עיבוד רב, באתי במטרה לשפר (רק אם צריך) את כוח העיבוד הגרפי למשחקים כבדים בסוגי הזאנר שרשמתי. במידה וצריך כרטיס גרפי והוספת סטיק זכרון נוסף גם למשחקים שאמורים לצאת במהלך השנה

פורסם
ציטוט של omersh83

אני משחק במשחק שלא דורש כוח עיבוד רב

אם זה המצב אז אין לך צורך בשידרוג כלל כרגע, שכן לא המעבד ולא כרטיס המסך אמורים להגביל אותך.

ציטוט של omersh83

באתי במטרה לשפר (רק אם צריך) את כוח העיבוד הגרפי למשחקים כבדים בסוגי הזאנר שרשמתי.

זה שאתה רוצה לשחק במשחקי אסטרטגיה, פעולה ומרוצים לא אומר לי דבר, שכן לכל משחק יש את הדרישות שלו, כך שבהחלט יכול להיות שמשחק אחד לא יינצל את מלוא הפוטנציאל של המחשב שלך בעוד שאחד אחר יהיה "כבד".

ציטוט של omersh83

במידה וצריך כרטיס גרפי והוספת סטיק זכרון נוסף

הסברתי לך בדיוק איך לבדוק האם יש לך צורך בעוד זיכרון או האם כרטיס המסך מהווה צוואר בקבוק במשחק מסויים.

ציטוט של omersh83

גם למשחקים שאמורים לצאת במהלך השנה

אתה מצפה שמישהו יוכל לומר לך אילו דרישות יהיו למשחקים שעדיין לא יצאו לשוק וכיצד הם יעבדו על החומרה שלך? מאד לא סביר שזה יקרה.

באופן כללי אני יכול להעריך שכל מחשב בעל מעבד Core i5 מודרני וכרטיס מסך סביר, כמו ה GTX 960, יוכל להריץ את רוב (אם לא את כל) המשחקים שישוחררו בעתיד הקרוב בצורה סבירה. הסיבה לכך היא פשוטה - אם משחק ידרוש חומרה חזקה במיוחד בכדי לרוץ בצורה סבירה, סביר להניח שלא הרבה אנשים יקנו אותו פשוט כי לרוב האנשים אין מעבדי Core i7 או כרטיסי מסך כמו ה GTX 970 ומעלה.

אני אוסיף ואומר שאם אתה מעוניין לבצע שידרוג למטרות משחקים, סביר להניח שאת התועלת הגדולה ביותר תוכל לקבל משידרוג כרטיס המסך. במקרה כזה עדיף שתמתין עד שכרטיסי המסך מהדור החדש (גם של NVIDIA וגם של AMD) יגיעו לשוק.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אתה מצפה שמישהו יוכל לומר לך אילו דרישות יהיו למשחקים שעדיין לא יצאו לשוק וכיצד הם יעבדו על החומרה שלך? מאד לא סביר שזה יקרה.

אני לא מצפה לזה, אתה יודע ששוק הגיימינג משתדרג ודורש חומרה חזקה כלשהי (איזה בדיוק?לא ידוע) וכל הודעה שרושמים לי אני מבין שהייתי צריך לנסח את תחילת הפוסט בצורה אחרת של ייעוץ אם כדאי לשדרג את השילוש הנוכחי.ובקשר לכרטיס המסך כדאי לרכוש בעתיד את gtx1070?

פורסם

א. בגדול התשובה היא שהמחשב שלך הוא מספיק טוב למשחקים הנוכחיים תוך שימוש בהגדרות גבוהות וברזולוציה סבירה (1920X1080) וסביר להניח שהוא ימשיך להתאים גם למשחקים שייצאו לשוק בעתיד הקרוב.

ב. האם יכול להיות שייצא משחק שידרוש מעבד Core i7 וכרטיס מסך חזק כמו ה GTX 980 בכדי לקבל בו ביצועים סבירים? כן, אבל זה לא ממש סביר.

ג. אם אתה רוצה לשדרג משהו במחשב שלך לצורך משחקים, אז כבר כתבתי שאת התועלת הגדולה ביותר תוכל ככל הנראה להשיג משידרוג כרטיס המסך.

ד. גם אם אתה מתכנן לקנות כרטיס מסך כמו ה GTX 1070 בעתיד אתה לא ממש צריך "להכין" את המחשב שלך - כל מחשב מודרני (ולמעשה כל מחשב מ-10 השנים האחרונות) כנראה יוכל להפעיל כרטיס מסך כזה. ישנם רק 2 דברים שיש לקחת בחשבון:

1. ספק הכח - עבור כרטיסי מסך חזקים יש צורך בספקי כח בעלי הספק מתאים (באופן כללי ספק כח בעל הספק של 550W יספיק למשתמש ביתי). כמובן שרצוי ומומלץ שבמחשב יותקן ספק כח איכותי של חברה מוכרת. אם אתה משתמש בספק כח גנרי אז הייתי ממליץ לך להחליפו.

2. התאמה מבחינת יכולת העיבוד של המעבד וכרטיס המסך - צריך שהמעבד לא יהווה צוואר בקבוק לכרטיס המסך או להיפך בכדי לקבל ביצועים מקסימליים. במקרה שלך אני לא חושב שזו בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הזמן שהקדשת לי, המשך שבת מבורכת ושקטה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בהחלט תראה שיפור בשדרוג. אפילו אם תוסיף עוד סטיק זיכרון אחד זהה. הלוח שלך לא עובד ב-DUAL CHANNEL בגלל שיש רק סטיק אחד מותקן. אבל השאלה היא האם השדרוג הוא בשביל משחקים עתידיים כבר. במקרה כזה כדאי לך לשקול שדרוג הרבה יותר רציני (ויקר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים