עבור לתוכן

יש החזרי מעמ מאמאזון/מכס?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי מספר חלקי מחשב באמאזון ושילמתי עליהם מס קניה, הזמנתי לכתובת וירטואלית שסיפקה את המוצרים לארץ. הבלדרים לארץ שילמו במכס מיסים נוספים (בהתבסס על המחיר הכולל ששילמתי באמאזון), האם אין לי איזה החזר או משהו? חשבתי שלישראל יש הסכמי מס עם ארצות אחרות?

תודה.

פורסם

אני כן קיבלתי החזרים מאמזון על גרסאות אספנים למשחקים שהזמנתי. לא ממש חקרתי מה מי ואיך אבל אני מעריך שכן תקבל החזר כלשהוא

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

בכללי, לא בהכרח תופס להכל.

ממדינות האיחוד לא יודע עם כולם, למשל גרמניה, אתה לא משלם על המע"מ המקומי.

עם ארה"ב אין החזרים של שום דבר, מה שכן אמאזון גובים מיסים משוערים, אם בפועל המיסים היו נמוכים יותר או שלא גבו אותם אתה מקבל החזר, אם זה גבוה יותר הם משלמים, מה שלא כ"כ טופס לגביך כי בתוך ארה"ב לא צפויות הפתעות, לארץ חברת השילוח אחראית, הם נותנים מחיר משוער ותשלם כמה שיצא.

נערך על-ידי none77

פורסם
ציטוט של lilitup

שלום,

רכשתי מספר חלקי מחשב באמאזון ושילמתי עליהם מס קניה, הזמנתי לכתובת וירטואלית שסיפקה את המוצרים לארץ. הבלדרים לארץ שילמו במכס מיסים נוספים (בהתבסס על המחיר הכולל ששילמתי באמאזון), האם אין לי איזה החזר או משהו? חשבתי שלישראל יש הסכמי מס עם ארצות אחרות?

תודה.

אם היית מזמין משהו ישירות לכתובת בארץ אז לא היית אמור לשלם את המע"מ המקומי - במקום זה היית משלם מסים (כולל מע"מ) בארץ. לא יודע אם זה תופס לארה"ב אבל זה בוודאות תופס באמזון אירופה. בגלל שהזמנת דרך כתובת וירטואלית אמריקאית שילמת את המסים המקומיים שם. את המכס פה זה לא מעניין ועדיין יגבו ממך את המסים המקומיים בישראל. 

בעקרון אם אתה קונה מוצר בחו"ל אתה יכול לבקש בחנות טופס מיוחד שמוכיח שקנית משהו שאתה מתכוון להוציא מהמדינה - ואז אפשר לקבל החזר על המע"מ של המוצר בשדה תעופה בדרך החוצה (ולשלם עליו מסים בכניסה לארץ, אבל כמובן רוב האנשים עוברים בירוק ואף אחד לא דורש מהם כלום). כל הפרוצדורה הזאת לא קיימת עם חברות השילוח (למיטב ידיעתי).

ההחזר שאמזון נותנים זה רק במקרים ש-none77 הסביר - הם משערים מה יהיו המסים ואם בפועל זה יותר מדי אז מחזירים. אבל כמו שציינתי - אם תזמין מאמזון ישירות לארץ אז מראש המע"מ לא כלול במחיר. גרמני שיזמין מאמזון גרמניה ישלם יותר על המוצר עצמו ממך - בלי קשר לעלות משלוח. ואתה תשלים את החסר במסים בישראל.

פורסם
  • מחבר

אוף, אז אני מבין שאין טעם לבקש מBUY2 פירוט תשלום ולשלוח אותו לאמאזון (או לחילופין לשלוח קבלה של אמאזון למכס ולבקש מהם החזר), או לבקש מהם את הטופס להוצאה לחול ולשלוח אותו למכס בארץ.

החזרי מיסים זה רק אם אני רוכש מהאמאזון ישירות.

:(

תודה.

פורסם

אין החזרי מיסים גם עם אמאזון שולחים לארץ.

הם מחזירים כסף רק אם גבו פחות מיסים ממה שהם שיערו או שלא גבו מיסים, ז"א החבילה התחמקה ממיסים. במידה וניגבו מיסים (שצריכים לגבות) הם לא מחזירים אותם, יש הבדל גדול.

פשוט שכח מזה, יש יתרון עם חברות שילוח שלא גובים מיסים על המשלוח, בשילוח ישיר במידה ושובי החבילה מעל 75$ בלי משלוח, נגבים מיסים גם על המשלוח.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים