עבור לתוכן

שאלה לגבי סוקט AM4 לארטיכטקטורה הבאה של אמד הZEN

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

אני שוקל לקנות מחשב חדש, הגיע הזמן, אני עוסק בתלת מימד וגם משחק במשחקי AAA
עכשיו עלה לי רעיון ללכת על מחשב של 2 כרטיסי מסך 480 של אמד שיתנו ביצועים כמו של 1080 במחיר נמוך יותר משמעותית(הם 14 ננומטר ועם יחס ביצועים/לצריכת חשמל מעולה) 
ואמרתי לעצמי למה לא לקחת את זה יותר רחוק אפילו וללכת על הארטיכטקטורה הבאה של אמד הZEN, 

אז כך הבנתי שהמעבד הזה יעבוד עם סוקט  AM4.
הבעיה שאני לא יכול לחכות עד שהמעבד הזה יצא...כנראה ברבעון הראשון של 2017 אולי בתחילת 2017  ומצד שני זה לא כזה רחוק עוד חצי שנה לפחות.
חשבתי עכשיו לחכות ל480 פולריס ולקנות מחשב חדש עם לוח אם עם סוקט 
AM4(כבר קיים אבל עדיין לא יצא מסחרית)   ומעבד בולדזור זול יחסית שלא מגביל את הכרטיסי מסך ואז שיצא הZEN לשדרג רק את המעבד

מה דעתכם? האם הלוח אם  AM4 לא יצא לשוק לפני שיצא הZEN או שהוא אמור לצאת בקרוב ויתמוך במעבדים אחורה?(בולדזור)

תודה מראש לעונים

פורסם

1. רק להבהרה כללית - אין קשר בין כרטיס (או כרטיסי) המסך בהם אתה משתמש למעבד - אתה יכול להשתמש בכרטיס מסך של AMD עם מעבד של אינטל או בכרטיס מסך של NVIDIA עם מעבד של AMD. אתה לא חייב שגם המעבד וגם כרטיס המסך יהיו של AMD.

2. לעבודה עם גרפיקה בד"כ ממליצים על כרטיסי מסך של NVIDIA ולא של AMD, אבל זה מאד תלוי בתוכנות ובשימושים שלך.

3. אני לא יודע אם כרטיסי המסך או/ו המעבדים העתידיים של AMD (או למעשה כל רכיב שעדיין לא שוחרר מכל חברה שהיא) יהיו באמת טובים יותר או/ו משתלמים יותר לעומת הרכיבים המקבילים מהחברות המתחרות. 

4. בנוגע לתושבת AM4 - כמה שעות לאחר שפירסמת את הדיון הזה @SilentBob פירסם את הדיון סיבוב פרידה: ה-Bristol Ridge של AMD כבר כאן. סביר להניח שבחודשים הקרובים נראה כבר מעבדים של AMD בעלי תושבת AM4 וכמובן לוחות אם מתאימים, אולם סביר להניח שהמעבדים הראשונים שישוחררו לתושבת זו לא יהיו טובים בהרבה ממעבדי ה APU מדור הנוכחי פשוט כי הם מבוססים על אותה ארכיטקטורה (ועל אותו תהליך ייצור). בנוסף, אם אתה מעוניין במעבד חזק, אתה כנראה לא תרצה מעבד APU (גם לא כזה המבוסס על ארכיטקטורת ה ZEN) אלא מעבד FX (ממשפחת ה Summit Ridge).

אני רוצה לציין כי טכנית כל המעבדים העתידיים של AMD (גם מעבדי ה FX וגם מעבדי ה APU) יעשו שימוש בתושבת AM4 (לפחות בעתיד הקרוב), אולם אי אפשר לדעת בוודאות מוחלטת שעבור מעבד עתידי כלשהו המתאים לתושבת AM4 לא יהיה צורך בלוח אם בעל ערכת שבבים או/ו מערכת כח שונה (ראה את מה שקרה עם תושבת 775 של אינטל לפני כעשר שנים - לא כל מעבד Core 2 Duo יכול לעבוד על כל לוח אם בעל תושבת 775).

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה על התשובה המלומדת (-:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים