עבור לתוכן

השווה בין מעבדים

Featured Replies

פורסם

קבלתי מחשב נייד עם מעבד של אינטל מדגם i7 5500u  ובמפרט של המחשב היה רשום שהמעבד שלו הוא i7 6500u.

השאלה שלי היא מי מהמעבדים טוב יותר בכללי ובפרט מי טוב יותר לעבודה עם תוכונת גרפיות?

פורסם

הנה השוואה בין המעבדים Core i7-5500U ו Core i7-6500U מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/88194,85214

מדובר בשני מעבדים בעלי 2 ליבות פיזיות (עם Hyper-Threading הן מוצגות כ-4 ליבות לוגיות) ושמתומחרים באופן זהה (מבחינת אינטל המחיר המומלץ עבור שניהם הוא 393 דולר) ושניהם עובדים בתדר דיי דומה. העניין הוא שה Core i7-5500U הוא מעבד מהדור החמישי (סדרת ה Broadwell) ואילו ה Core i7-6500U הוא מעבד מהדור השישי (סדרת ה Skylake). היות שהמעבד Core i7-6500U גם עובד בתדר קצת יותר גבוה וגם עושה שימוש בארכיטקטורה קצת יותר טובה, ובנוסף הליבה הגרפית שלו כנראה קצת יותר טובה מזו של ה Core i7-5500U (חיפוש מהיר באינטרנט העלה את הכתבה הזו), אני מניח שהוא המעבד העדיף מבין השניים. יש לציין כי ה Core i7-6500U מסוגל לעבוד גם עם זיכרון DDR4, דבר שנותן לו ייתרון נוסף על פני ה Core i7-5500U, אולם באופן מעשי לא בטוח שהיתרון הזה אכן יורגש ברוב השימושים, מה גם שלא מובטח שכל מחשב שבו מותקן מעבד מסדרת ה Skylake אכן מגיע גם עם זיכרון DDR4 (יש כאלו שמגיעים עם זיכרון DDR3).

אני לא יכול לומר לך עד כמה ה Core i7-6500U טוב יותר לעומת ה Core I7-5500U, כי זה תלוי בשימושים שלך (אתה תצטרך לחפש מבחני ביצועים לתוכנות שלך ולראות איזה מעבד מבינהם עדיף), אבל לדעתי אם קנית מחשב נייד והיית אמור לקבל מחשב עם מעבד Core i7-6500U אך קיבלת מחשב עם מעבד Core i7-5500U פשוט תחזיר אותו ותדרוש לקבל את המחשב שהזמנת.

פורסם

ההבדל בפועל בעבודה מאומצת צפוי להיות מינוס 2% עד+10% זה בדר"כ מה שמקבלים בכל דור תלוי בתוכנה וכו'.

אם זה לתוכנות גרפיות הייתי מנצל את הטעות שלהם דורש להחליף את המחשב ולוקח i7 או i5 עם סיומת hq שזה המעבדים לביצועים שלהם לעומת מה שלקחת שהוא ה"רגיל" ז"א איזון בין צריכת חשמל לביצועים, בעל 4 ליבות אמיתיות i5 או 4/8 i7.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים