עבור לתוכן

לא יודע מה לייעץ ללקוח: להחליף מחשב או לשדרג מערכת הפעלה...

Featured Replies

פורסם

אתמול התעוררה בעיה חדשה: הייתי אצל לקוח (אני טכנאי מחשבים),שמותקנת אצלו במחשב מערכת הפעלה של ווינדוס XP (לדברי הלקוח המחשב אצלו כבר 4 שנים. אני תוהה איך יש לו XP ולא 7...),וכנראה שהאנטי וירוס שלו עשה בעיות (AVAST אנטי וירוס על הפנים!!!),כל הזמן שלח לו הודעות,ובמיוחד אם ניסיתי להסיר את הוירוסים והרוגלות,שהאנטי וירוס הזה מצא (הוא שלח הודעה שאני צריך לשדרג לגרסה המלאה,שכמובן איך לא,עולה הרבה כסף!). מה שניסיתי לעשות כדי להתקין אנטי וירוס אחר עלו בתוהו (ניסיתי גם להתקין נוד 32 דרך המצב בטוח,אבל המחשב שלח הודעה שלא ניתן להגיע לWINDOWS INSTALLER וגם לא ניתן לשזחר את המחשב אלא אם כן אני אפעיל את המחשב מחדש,שכמובן זה לא יעזור!!!). הבנתי מיד שהבעיה היא גם במערכת,או בעייה של וירוס או רוגלה. 

כאן הגיעה בעיה נוספת אחרת: הורדתי את התוכנה של בדיקות תאימות החומרה מהאתר הרשמי של מייקרוסופט, והיא הראתה לי הרבה סימני שאלה (לא ידוע לנו על רכיב זה..) או סימן קריאה צהוב,במיוחד בקטע של העידכונים (ניסיתי להוריד אותם,אבל הם נכשלו ולא הצלחתי להתקין אותם!). גם מסך המחשב לא ברור בכלל ומטושטש. אבל הבעיה עוד לא נגמרה:הצלחתי סוף סוף להסיר את האנטי וירוס (אבל הצלחתי להתקין את סופר אנטי ספייור שהיא מצוינת נגד רוגלות!),אבל כשהפעלתי את המחשב מחדש,הסרגל כלים השתנה,ללבן,אי אפשר לגלוש באינטרנט (כותב לי שהמחשב במצב לא מקוון) ואני לא מצליח לפתוח את תיקיית הגדרות רשת כדי לראות האם מופיע הגדרת חיבור לאינטרנט (LOCAL EREA CONNECTION).. העניין הוא שאני ממש מתלבט מה לעשות. האם לשדרג את מערכת ההפעלה לווינדוס 7 למרות הסיכון בכך או פשוט לייעץ להם להחליף את המחשב (שזו עדיפות אחרונה)? ומה אתם מייעצים לי במידה והפירמוט והתקנת ווינדוס 7 לא תעזור (במידה והסרתי את הוירוסים והרוגלות,עד הסוף!)? 

צריך את חוות דעתכם כי קשה לי מאוד להחליט (התייעצתי עם שירות לקוחות של בזק בינלאומי שאליו משתייך הלקוח,והוא ייעץ להתקין בכל מקרה ווינדוס 7 ולא לחזור לXP. הוא אמר שAVG וAVAST לפעמים עושים בעיות כאלו ולפעמים,פוגעים במחשב..)! אשמח מאוד לחוות דעתכם! 

יום טוב :)

פורסם

שלב א' אתה לא מתקין אנטי וירוס חדש לפני שביצעת הסרה מלאה של הקודם, די פשוט בסך הכל ובד"כ אם יש בעיה אז יצרניות התוכנה מספקות כלים להסרה מלאה של התוכנה מהמערכת.

שלב ב' תריץ תוכנה בשם speccy ותעלה לנו Screenshot של טאב ה overview של התוכנה ואז נוכל לייעץ לך מה מערכת ההפעלה שתתאים למחשב, בלי לדעת מה המפרט המדויק אין שום טעם להמליץ או לייעץ.

https://www.piriform.com/speccy/builds

עכשיו שאלה,

איך הגעת למסקנה שיש לו וירוסים? XP היא מערכת הפעלה עתיקה ודי הרבה תוכנות וכלים נותנים שם שגיאות שנובעות מכך שאין יותר תמיכה במערכת ההפעלה. האם ביצעם בדיקה כלשהי לגבי מה מותקן במערכת וכיו"ב?

נעזוב את זה לרגע בצד, בנוגע לאנטי וירוס אני ממליץ על החינמי של מיקרוסופט הוא מספיק לכל אחד עם הגיון בריא - למהדרין אפשר להוסיף את הגרסה החינמית של Malwarebytes Anti-Malware.

בכל מקרה,

אם המערכת לא עולה פשוט תעשה לך דיסק PE עם הכלים שצריך תבדוק מה החומרה ותחזור אלינו. בכל מקרה אני לא ממליץ על XP היא לא נתמכת יותר ולא מקבלת עדכוני אבטחה - אם המחשב עד כדי כך חלש שהוא סוחב רק XP ולא יכול לקבל את 7 עדיף כבר להתקין הפצת לינוקס עם ממשק גרפי קליל למשל XUBUNTU או משהו בסגנון - הכל תלוי בדרישות הלקוח. אם ישנה תוכנה ארגונים או שמדובר במחשב של עסק\מפעל וחייבים XP אז יש לנקוט בצעדים נוספים אבל אין לי מושג אם זה המקרה שלך.

שורה תחתונה - > לא לעבוד עם XP.

פורסם

נראה שמישהו התקין לו את המחשב ממש גרוע וחסרים שם דריברים בלי קשר לבעיות האנטי וירוס.

גבה, פרמט, התקן וסע לשלום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Oren electronic

בדר"כ אי יכולת התקנת אניטיורס בשל שרידים של תוכנת האיטירוס בזיכרון. מעבר לכך אף פעם אינך יכול להתקין אנטיוירוס במצב בטוח.

יש תוכנה AVAST cleaner תריץ אותה ואז תאתחל מחשב ותנסה להתקין תוכנה אחרת.

עם כל הדוקטורט שלך, לא היה פשוט יותר להתקין לו חלונות XP או 7 וזהו.

כן אבל גם כשניסיתי להתקין את הנוד 32 בדרך הרגילה,הAVAST לא נתן,וסימן את התוכנה כוירוס (אצלי התוכנה עובדת מצוין ללא בעיות). ואני לא מתעסק עם AVAST (מניסיון מר!!). מה שכן אני אנסה זה,לסרוק את המחשב עם אנטי וירוס חיצוני של נוד 32 אולי זה יעזור... חוץ מזה העניין של להתקין את מערכת ההפעלה XP זה להיכנס חזרה ללוע הארי,עם כל הבאגים והוירוסים הידועים של XP ואפילו גרוע מזה , שעלולים לתקוף שוב (אין למערכת הפעלה הזאת עדכונים יותר,והיא חשופה לפריצות של רוגלות ווירוסים!). אני חושב על להתקין ווינדוס 7 (גם המחשב שלי 5 שנים ויותר, מתפקד מצוין ומהיר טילים,כאילו הוא חדש!),אבל אני עדיין חושש,שאולי החומרה לא תתאים (למרות שלפי פירוט מפרט המחשב שהלקוח אמר לי,אפשר להתקין את ווינדוס 7...),בכל זאת מייקרוסופט,חברה אמינה! ולכן אני מבקש את חוות דעתך....

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

שלב א' אתה לא מתקין אנטי וירוס חדש לפני שביצעת הסרה מלאה של הקודם, די פשוט בסך הכל ובד"כ אם יש בעיה אז יצרניות התוכנה מספקות כלים להסרה מלאה של התוכנה מהמערכת.

שלב ב' תריץ תוכנה בשם speccy ותעלה לנו Screenshot של טאב ה overview של התוכנה ואז נוכל לייעץ לך מה מערכת ההפעלה שתתאים למחשב, בלי לדעת מה המפרט המדויק אין שום טעם להמליץ או לייעץ.

עכשיו שאלה,

איך הגעת למסקנה שיש לו וירוסים? XP היא מערכת הפעלה עתיקה ודי הרבה תוכנות וכלים נותנים שם שגיאות שנובעות מכך שאין יותר תמיכה במערכת ההפעלה. האם ביצעם בדיקה כלשהי לגבי מה מותקן במערכת וכיו"ב?

נעזוב את זה לרגע בצד, בנוגע לאנטי וירוס אני ממליץ על החינמי של מיקרוסופט הוא מספיק לכל אחד עם הגיון בריא - למהדרין אפשר להוסיף את הגרסה החינמית של Malwarebytes Anti-Malware.

בכל מקרה,

אם המערכת לא עולה פשוט תעשה לך דיסק PE עם הכלים שצריך תבדוק מה החומרה ותחזור אלינו. בכל מקרה אני לא ממליץ על XP היא לא נתמכת יותר ולא מקבלת עדכוני אבטחה - אם המחשב עד כדי כך חלש שהוא סוחב רק XP ולא יכול לקבל את 7 עדיף כבר להתקין הפצת לינוקס עם ממשק גרפי קליל למשל XUBUNTU או משהו בסגנון - הכל תלוי בדרישות הלקוח. אם ישנה תוכנה ארגונים או שמדובר במחשב של עסק\מפעל וחייבים XP אז יש לנקוט בצעדים נוספים אבל אין לי מושג אם זה המקרה שלך.

אני לא אצל הלקוח כרגע (הגעתי אליו בערך ב10 בערב...) תיאמתי איתו היום שוב אחרי הצהריים... בקשר לאיטיות אז כן,הוא איטי מאוד,אבל כל הקטע שזה קרה רק אחרי שהסרתי את האנטי וירוס,מוזרה לי מאוד (לא זכור לי שנקלעתי לסיטואציה כזו,בשנים האחרונות...),אז התחילו הבעיות...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

עכשיו שאלה,

בכל מקרה,

אתה יכול לפרט לי למה הSPECCY מיועדת (אני משתמש באוורסט...)? לגבי האנטי רוגלות: אני משתמש עם SUPER ANTI SPYWERE והיא מצוינת ואפילו טובה יותר מMALEWAREBYTES... לגבי דיסק PE,יש לי כזה בכמה גרסאות אנסה לבדוק,ואעדכן :)

פורסם

EVEREST כבר לא משוחררת בגרסה חינמים אם אני זוכר נכון עכשיו זה AIDA64 תוכנה שהיא בתשלום.

SPECCY הוא כלי חינמי פשוט וקטן שפשוט מאפשר לך לקבל מידע על החומרה שמותקנת לך על המחשב בקליק אחד.

בכל מקרה לדעתי זה לבדוק את החומרה ואז:

1. המחשב מספיק טוב - > תשדרג ל7 עם התקנה נקייה או אפילו ל10 אם החומרה מספיק טובה.

2. המחשב טרנטע - > לקנות חדש \ להתקין הפצת לינוקס.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

EVEREST כבר לא משוחררת בגרסה חינמים אם אני זוכר נכון עכשיו זה AIDA64 תוכנה שהיא בתשלום.

SPECCY הוא כלי חינמי פשוט וקטן שפשוט מאפשר לך לקבל מידע על החומרה שמותקנת לך על המחשב בקליק אחד.

בכל מקרה לדעתי זה לבדוק את החומרה ואז:

1. המחשב מספיק טוב - > תשדרג ל7 עם התקנה נקייה או אפילו ל10 אם החומרה מספיק טובה.

2. המחשב טרנטע - > לקנות חדש \ להתקין הפצת לינוקס.

טוב לדעת את זה :)  אני אבדוק את המפרט עם התוכנה (כמובן שאני אבדוק גם עם אנטי וירוס חיצוני, לשלול וירוסים ורוגלות..). במידה והמפרט מצוין,ואני מתקין ווין 7 (עדיין לא ניסתי ולא התקנתי אף פעם לינוקס ואני מעוניין להתקין אבל אני חושב שזה יהיה מסובך ללקוח כי כולם מכירים את ווינדוס...). ולא עוזר מה אתה מציע (לבדוק גם את החומרה? במידה ואין שום בעיית חומרה,מה אתה מציע לעשות הלאה. אני שואל כי אני כבר המון זמן לא נתקלתי בבעיות מהסגנון הזה...)?

פורסם

תביא את המפרט המדויק לפה ונתקדם משם.

ויותר פשוט לקחת את המחשב של הלקוח אליך למעבדה אם כבר הסכמנו שצריך להתקין מערכת הפעלה מחדש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

תביא את המפרט המדויק לפה ונתקדם משם.

ויותר פשוט לקחת את המחשב של הלקוח אליך למעבדה אם כבר הסכמנו שצריך להתקין מערכת הפעלה מחדש.

אני מעדיף להתקין את המערכת אצל הלקוח (במיוחד שחבר שלי קרוב משפחה שלהם,אז זה יותר קל!!) מאשר לקחת למעבדה. הכי קל! ועוד שאלה טיפשית: ווינדוס 7 מזהה את הדרייברים באופן אוטומטי (עד היום התקנתי את הדרייברים ידנית,האם בעקבות המעבר ל7 הדרייברים יתוקנו לבד או יזוהו ואז אוכל להוריד אותם מהרשת? סליחה על השאלה הטיפשית,אבל לא הביישן למד!!!)?

פורסם

לא יודע איך אתה נוהג אני לא מתקין מערכת הפעלה אצל לקוח. רק עדכונים לאחר ההתקנה ובדיקת יציבות לוקחים כמה שעות.

תמיד מומלץ לגשת לאתר היצרן ולהוריד מנהלי התקן תואמים למערכת ההפעלה שאתה מתקין (כאשר מדובר בווינדוס).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

לא יודע איך אתה נוהג אני לא מתקין מערכת הפעלה אצל לקוח. רק עדכונים לאחר ההתקנה ובדיקת יציבות לוקחים כמה שעות.

תמיד מומלץ לגשת לאתר היצרן ולהוריד מנהלי התקן תואמים למערכת ההפעלה שאתה מתקין (כאשר מדובר בווינדוס).

אני פשוט רוצה לחסוך זמן וכסף מהלקוח (הילדים שלו גם צריכים לעשות מצגת לשבועות. אז זה עדיף....),לכן אני מעדיף לעשות את ההתקנה אצלו (כמובן שאם תהיה בעיה אחר כך,אני אטפל בה ללא תשלום,וכמובן שהיא תהיה בגלל ההתקנה..). אגב,הווין 7 שאצלי ואני מתקין יציב מאוד (למעט המדיה פלייר,שכל פעם מתקין את עצמו מחדש עד זה מסתדר לבד ברוב המקרים!),אז לא נראה לי שתהיה בעיה איתו!

פורסם

זה שאצלך? אתה מתקין לו אימג' שיצרת בעצמך?

ובכלל מאיפה אתה מביא לבחור רישיון ל7, יש לך בהישג יד מאיזה מקום? כמדומני אפילו את 8.1 הפסיקו למכור זה רק 10 עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים