עבור לתוכן

עזרה בבחירת מסך חדש למחשב ועוד מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם, יש לי התלבטות בנוגע למסך מחשב חדש, ועוד מספר שאלות, תודה מראש.

אז קודם כל , מדובר על מחשב באולפן אודיו הביתי שלי, אופן העבודה שלי דורך ריבוי מסכים.

כרגע קיים מסך אחד של Fujicom די ישן 19 אינצ', ועוד טלוויזיה 32 אינצ' של Thomson.

כרטיס המסך הוא מסוג פשוט של gigabyte מבוסס nvidia עם 3 יציאות DVI, VGA, HDMI

1. האם זה בסדר להשתמש גם ביציאת הVGA של כרטיס המסך המובנה בנוסף? כרגע המסך הקטן מחובר אליה.

2. שהטלויזיה מחוברת בכבל HDMI רואים ממש חד מידי, אז אני משתמש בחיבור הזה לסרטים, ובחיבור הVGA של הטלויזיה לשימוש במחשב, האם אני עושה משהו לא בסדר או שיש דרך להגדיר שימוש נוח במחשב עם HDMI?

3. הטלויזיה בנוסף מחוברת לממיר של יס (סה"כ 3 חיבורים לטלויזיה), ומאז שהיא מחוברת ככה היא פעם בכמה דקות בצורה רנדומלית מאבדת קשר עם היציאה, והמסך נהיה שחור והסאונד של הטלויזיה גם הוא נפסק (כשמחוברת לממיר).

זה קורה גם כשרואים טלויזיה דרך המממיר וגם משתי החיבורים למחשב, מה יכולה להיות הסיבה לבעיה כזאת? יכול להיות שאני צריך לוותר על חיבור אחד לטלויזיה?

4. בנוגע למסך חדש, ההתלבטות היא בין הדגמים הבאים:

http://ksp.co.il/?uin=22072

http://ksp.co.il/?select=.1024..230..137.&list=1&sort=2&glist=0&uin=25098&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

מצד אחד של Aoc ייתן לי עוד גודל באותו מחיר, מצד שני האם ההבדלים באיכות בין החברות יהיו משמעותיים?

חשוב לציין שהתקציב הגמיש ואני גם לא נעול על הדגמים אם יש משהו יותר טוב לדעתם אשמח להמלצות. אין לי דרישות גבוהות מהמסך מלבד שיהיה נוח לעבודה ממשוכת בלי להרוס את עיניים, ושיוכל לעבוד ברזולוציות עבודה סבירות.

מצטער על החפירה ותודה רבה מראש, אחלה יום לכולם.

פורסם
  • מחבר

שלום, מקפיץ בתקווה לקבל קצת עזרה

פורסם

אהלן.

לא סגור על מה בדיוק אתה שואל, יש לך כרגע מסך אחד שמחובר לכרטיס PCI ומסך אחר שמחובר ליציאה של כרטיס המסך המובנה?

בכל אופן, כל זמן שאתה לא משחק לא צריכה להיות לכרטיס אחד בעיה להחזיק שני מסכים ואפילו שלושה.

בנוגע לVGA, זה חיבור אנלוגי ישן, הוא עובד והכל אבל עדיף חיבור דיגיטאלי כמו DVI, HDMI או DP

בנוגע לטלוויזיה שמאבדת סיגנל, קצת קשה לאבחן ככה אבל אני לא מאמין שזה קורה כי אתה מחבר אליה כמה מקורות, היא אמורה להיות מסוגלת להתמודד עם זה בלי שום בעיה. ההימור שלי הוא שזה איזשהו רכיב בתוך הטלוויזיה (או אולי בממיר) שמתחמם ואז מפסיק לפעול ואז מתקרר וחוזר חלילה. מה קורה אם המסך מחובר למחשב מלא שעות, זה גם קורה? ואם הוא מחובר לממיר ומשחיר, מה קורה אם אתה מיד מחליף לכניסה לזו של המחשב, התמונה מופיעה מיד או שהוא עדיין שחור כמה דקות?

פורסם
  • מחבר

שלום.

אכן יש לי מסך אחד שמחובר לכרטיס PCI (הטלוויזיה), ומסך מחשב שמתחבר לכרטיס המובנה.

בHDMI רואים חד מדי בטלוויזה, בגלל זה אני מחתחבר אליה בVGA.

בקשר לטלויזיה שמאבדת אות, זה קורה גם בחיבור לממיר וגם למחשב, במסך זה לא קורה.

שהטלויזיה משחירה אני מחליף כניסה ואז מחזיר לכניסה הקודמת והטלויזיה חוזרת לקבל אות.

פורסם

אוקיי.

אין דבר כזה "חד מדי" - תוריד Sharpness בטלוויזיה אם זה מפריע לך אבל חבר דיגיטאלית.

זה קצת מוזר לי שאתה משתמש בשני כרטיסים במקביל - למה לא לחבר מסך אחד ליציאה א' בכרטיס PCI שלך ומסך שני ליציאה ב'?

בנוגע לטלוויזיה שמשחירה, אם היא פשוטה כזו, פוג'יקום או משהו הייתי נותן לה למות בשקט אבל אם זו טלוויזיה טובה שלח אותה למעבדה.

פורסם
  • מחבר

אני מחבר לכרטיס המובנה רק בגלל שיש לי אקסטרא כבל VGA, לא היה לי מושג על הבדל כלשהו בינו לבין DVI.

אגב שמתי לב שהכבל VGA שהיה מחובר לטלויזיה היה קצת בלוי, החלפתי אותו ונראה שבינתיים נפתרה בעיית ההשחרה.

בכל מקרה, בגלל שבHDMI הטלוויזיה חדה מדי לעבודה התחברתי גם איתה לVGA של הכרטיס PCI, אני אנסה להוריד חדות מהטלויזיה עצמה. 

אם זה יהיה מספיק טוב אני אחסוך גם עוד חיבור לטלויזיה. תודה על העזרה. 

אגב בקשר למסך חדש, יש לך המלצה מהאופציות שפירסמתי?

כרגע זה הכי נראה לי, מה אתה חושב עליו?

http://www.wallashops.co.il/מסך-מחשב-23-DELL-LCD-חיבור-DVI-ו-VGA-מתקדם/pi6NB37229B4?cfm=7e05afd1

פורסם

אני אוהב מסכים של דל ויש לי גם אחד. לדעתי האישית מאוד (ואני במקרה גם טכנאי סאונד) מסך UltraWide בפורמט 2.40:1 הוא המסך האולטימטיבי לעבודה על תוכנות עם טיים ליין אבל הם יקרים מאוד.

בנוגע למסך מוואלה שופס, שם הדגם לא מצוין וזה אף פעם לא דבר טוב. אם תוכל ליצור איתם קשר ושיגידו לך מה בדיוק דגם המסך (ולא, DELL23M זה לא דגם של דל) נוכל לחפש עליו קצת מידע ברשת ונהיה יותר חכמים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על כל העזרה.

אז ככה, בנוגע לבעיית הסיגנל, הן נפתרו בזכות הכבל.

בנוגע לחדות הטלויזה, לא מצאתי הגדרה כזו בטלויזה, ועברתי על כל ההגדרות שלה.

בנוגע למסך, אני לא מחפש אחד גדול במיוחד, ציר הזמן של התוכנה (קיובייס) נמצא על הטלויזיה ובינתיים זה מספיק רחב בשבילי.

המסך שקיים עכשיו יעמוד בצד ויריץ אנאלאייזר של RME באופן קבוע, והמסך החדש מיועד להציג את המיקסר של התוכנה. אני מאמין ש23-24 אינצ' יספיקו לי למטרה הזו. (מעדיף מסך לא קעור)

אני רואה שהרבה ממליצים על Dell, הדגם הבא יעשה את העבודה?

http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=28815&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

שוב תודה.

פורסם

לדעתי אם אתה רק מציג את המיקסר של הRME על המסך החדש - כל מסך יתאים בתנאי שהוא גדול מספיק (FHD יענו)

לדעתי, שווה לך לשקול אפילו לרכוש מסך יד שניה ב300 שקל ואת השאר להעיף על איזה פלאגין נחמד או איזה ברזלים טובים :)

בכל מקרה, אין לך יותר מדי מה להתעסק עם זה - כל מסך יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

Oren, למה לא משתלם? לא ראיתי מסך של Dell ביותר זול (בגודל הזה), בכל אופן המסך של Samsung בסך הכל עולה 50 שקל פחות וקיבלתי המון המלצות על Dell. (ולא אין לי כלום עם KSP, פשוט זו החנות היחידה בבית שמש)

פורסם
  • מחבר

אביב, המסך החדש מיועד להריץ את המיקסר של התוכנה (קיובייס) והמסך הישן יציג את האנאלייזר של RME. 

מהבחינה הזאת כל מה שאני צריך מהמסך החדש הוא גודל, אבל המסך גם מתפקד בתור המסך הראשי שלי, זאת אומרת בזמן גלישה או קריאה (מה שקורה הרבה כי אני בלימודים).

לכן אני מתלבט, אני יכול לחסוך 150 שקל ולקנות מסך של סמסונג באותו גודל ואותו מחיר, האם יהיה ההבדל כזה זניח ביניהם ושווה לחסוך את הסכום הזה?

פורסם

אם זה שימוש פרופר לאולפן בלבד, כל מסך "22 וצפונה יספיק - בתנאי שהוא FHD ומסוגל להראות לך מספיק ערוצים במיקסר.

אם זה לא רק לשימוש אולפני אלא גם לשימוש אישי שווה ללכת על מסך טוב עם פנל IPS או המקבילות של IPS בחברות אחרות.

כפי שכבר ציינתי יש לי ניסיון טוב עם דל (מסכים מסדרת הUltraSharp שהם קצת יותר יקרים ממה שאתה מחפש) אבל יש מלא יצרנים טובים עם פנלי IPS בשוק.

בתכל'ס אני לא מבין כ"כ בדגמים, יותר בטכנולוגיות אז נראה לי שאני לא יכול לעזור עם דגם ספציפי אבל יש פה חבר'ה שמבינים מצוין, שווה להמתין שמישהו מהם ייתן תשובה מוסמכת.

פורסם
  • מחבר

אז אם אבחר במסך עם פאנל IPS, איך הדגם הבא של LG?

http://www.speed4u.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=24MP57HQ&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=74&aff=Zap&lang=he#.V1RdEtR96Hs

והאם פאנל IPS מהווה הבדל כזה משמעותי ששווה לי להשקיע את תוספת המחיר בשבילו?

חשוב לי להבהיר שאני מחפש מסך איכותי, אמנם השימושים שלי פשוטים אבל משך השימוש שלי במסך הוא ארוך מאוד, וחשוב לי לשמור על העיניים. (אין לי בעיה להעלות עוד את התקציב, שוב, אם הבדל יהיה שימושי לי ושווה את זה)

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על הדגם הזה?

http://ksp.co.il/?txt_search=S24F350

מדובר בפאנל PLS, האם מדובר בפאנל איכותי? (מצטער על השאלות הכל כך בסיסיות - באמת שאין לי מושג קלוש בפרטים הטכניים של מסכים)

פורסם

PLS שייך למשפחת הIPS. זו כמעט אותה טכנולוגיה אבל בגלל שLG קוראים לשיטה שלהם IPS וזה שם רשום החברות האחרות צריכות לתת לזה שם אחר. PLS זו הגרסא של סמסונג.

בגדול מה שפאנל ממשפחת הIPS מצטיין בו זה צבעים טובים וזוויות צפייה רחבות - זאת אומרת שמישהו יכול להסתכל מהצד ועדיין לראות טוב.

סוג הפאנל השני הנפוץ בשוק הוא TN, מצטיין במהירות תגובה גבוהה (1ms, מישהו?) ובמחיר זול. זוויות הצפייה שלו הן צרות בהרבה וברגע שאתה לא בדיוק מול המסך הצבעים מתחילים להאפיר.

דוגמא לIPS           דוגמא TN:

לדעתי אתה כמעט ולא יכול לטעות עם פאנל ממשפחת הIPS למרות ששוב, יש פה חבר'ה שמבינים עניין והם יוכלו לומר את דעתם המקצועית על דגם כזה או אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים